Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

From old to new

From Old To New

Voor de vierde keer organiseert StudioLoud, onderdeel van YUMP Jeugdcentrum vzw in Kortrijk, een oudejaarsfeest. Maandag 31 december 2007 vindt dit feest plaats in de Veldstraat 158 te Kortrijk. Een feestelijke maaltijd wordt voorzien vanaf 19.30. Omstreeks 22 uur start de eigenlijke party. DJ’s van dienst zijn DJ Ruben (Nederland) en Logiebase (België). Het hele concept is er om de jongeren een positief alternatief te bieden op dure en waardeloze uitgaansmogelijkheden. Deze christelijke fuif richt zich tot iedereen. Alle informatie op de vernieuwde website www.studioloud.yump.be

Kortrijkzaan van 2007

Er kwamen heel wat reacties binnen voor deze 'eretitel'. Ons voorstel van Hogan Beernaert was helemaal niet bindend. Toch vond het heel wat bijval. Ook de man van Music Mania is inderdaad een moedige keuze. Maar wellicht zijn er nog andere figuren die in het rijtje passen.

Laat je verbeelding de loop en reageer (via de reageerknop).

Foie gras, nog zin erin?

Gaia deelde dinsdag 1500 boodschappentassen uit met een boodschap. En de dierenrechtenorganisatie bracht ook beelden van foie gras-eendenleed op reuzenscherm. Op de boodschappentas stond een afbeelding van een gans. Bedoeling was de potentiële consumenten van foie gras op te roepen geen foie gras te eten. ‘Wie toch een gans wil folteren, kan daarvoor de speciale zak gebruiken en de keel dichtknijpen van een gans’, aldus Gaia. ‘De productie van foie gras veroorzaakt veel meer dierenleed dan gedacht’, vervolgt Gaia-directeur Ann De Greef. De beelden zag je op een mobiel reuzenscherm (website www.foltereengans.be). Na Kortrijk trekt Gaia naar Doornik en Bergen. In totaal worden 10.000 zakken op straat uitgedeeld. 50.000 zakken zijn gratis te verkrijgen in krantenwinkels verspreid over heel het land.

Eten jullie foie gras of verzaak je eraan? Reageer gerust.

Kerst...
Kerst2
Jongeren over Kortrijk
Reageer: Wat vind je van de Lange Steenstraat?

Nbkortrijklangesteenstraat Verschillende journalisten van Het Nieuwsblad gingen op zoek naar de beste winkelstraten van Vlaanderen. Ze kwamen ook voorbij de Lange Steenstraat in Kortrijk.

Wat vind jij van de Lange Steenstraat? Ga je hier vaak winkelen? Is de straat of de buurt proper genoeg? Zijn er voldoende ketens en kleinere winkels? Waar kan je er een lekker hapje eten?

Wie is volgens jou de Kortrijkzaan van 2007?

Laat je mening horen en reageer (zie reageerknop). Wie is volgens jou de Kortrijkzaan van 2007? Die mag uit alle sectoren komen. Je motivatie mag zowel ernstig als ludiek zijn!

Ons voorstel: Hogan Beernaert, wereldreiziger die de oversteek van Groenland maakte, er bijna zijn leven erbij inschoot maar overleefde. Hij beleefde nog hachelijke avonturen toen zijn expeditie drie dagen lang vast zat op het pakijs. Beernaert was de tweede Vlaming die dergelijk exploot realiseerde. Dixie Dansercour was de eerste. Beernaert is onze favoriet als 'man van 2007', al was het maar omdat het stadsbestuur van Kortrijk volledig aan zijn huzarenstukje voorbijging en hij de beloofde(?) huldiging niet kreeg... .

En nu is het jullie beurt!!   (gebruik de reageerknop)!

Wordt Minneke uit Bissegem Leieprinses?

Minneke_2 

Bissegems Minneke krijgt wildcard Leie-Ambassadrice 2008

Na de persconferentie waarbij de campagne van de verkiezing Leie-Ambassadrice 2008 werd gelanceerd, ging het Leiefeestcomité nog even in conclaaf. Een aantal cruciale beslissingen werden genomen.
Voor het eerst in de geschiedenis van de Leie-Ambassadrice wordt een wildcard toegekend. Wie beter dan Minneke, de ambassadrice voor de vlassers-en Leiegemeente Bissegem, kon hiervoor in aanmerking komen. Het comité was unaniem en tooide haar meteen met het finaliste-lint, waarop ze prompt toostte met de Bissegemse Loetepoepe. Iedereen is benieuwd naar haar prestatie tijdens de finale op zaterdag 26 april 2008 in Salons Mantovani te Oudenaarde. U kan stemmen op Minneke via www.leieambassadrice.be

Pestbelasting, geef uw mening?

Maandag keurde de meerderheid de begroting voor het dienstjaar 2008 van de stad Kortrijk goed. Maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Het Vlaams Belang hekelde vooreerst de onoverzichtelijkheid van de talrijke begrotingsdocumenten: 'In de honderden budgettaire en toelichtende pagina’s ontbreekt samenhang en transparantie. De beleidsnota 2008, dat vooral een bundeling moet zijn van concrete actiepunten voor het komend jaar, is niets meer dan een opsomming van vage, niet geconcretiseerde doelstellingen voor de ganse legislatuur. De uitdagingen waarvoor de stad in 2008 staat, zijn hierin ver te zoeken'. 
Voorts noemde het Vlaams Belang het hoofdstuk rond veiligheid ronduit belachelijk: 'In het jaaractieplan staan maar liefst 34 regels over hoe de internationale kunstenaar het op Buda-eiland naar zijn zin zal hebben, maar in datzelfde plan vindt onze fractie ocharme vijf armtierige regeltjes over de veiligheid van de Kortrijkzanen. Voor een stad met 75.000 inwoners, op enkele kilometers van de Franse grens en waar inbraken en fysiek geweld dagdagelijkse fenomenen zijn, is dit ronduit beschamend'.
Onze fractie betreurde ook dat de Kortrijkse 11-daagse rond de Guldensporenviering niet is opgenomen bij de culturele ankermomenten van de stad. Van het bestuur van de Guldensporenstad had men het tegendeel verwacht.
Hoewel de belastingen in 2008 niet worden verhoogd, moest de VLD het toch ontgelden. 'De VLD beloofde haar kiezers met ‘Kortrijk morgen beter’ dat de grondlasten naar omlaag zouden gaan. Ook de zogenaamde pestbelastingen zoals de cafétaks, de taksen op reclamedrukwerk en de terrasbelastingen zouden door de VLD worden aangepakt. We zien vandaag dat op financieel-fiscaal vlak Kortrijk helemaal niet beter is geworden. Integendeel. Onder haar prille bewind werden de parkeerbelastingen opgetrokken, worden retributies de hoogte ingejaagd en worden woon- en renovatiepremies ingetrokken.'
Liever dan haar verkiezingsbeloftes na te komen, geeft de VLD nu liever 1,7 miljoen euro uit aan een Buda-project, waar ze vroeger twijfels over had. Heren en dames van de VLD, u zei eind 2006 nog dat Kortrijk een belastingkampioen was. Onder jullie nieuw bewind is op dat vlak niets verbeterd, wel integendeel. Als hier één kampioen is, dan is het de VLD wel. Kampioen in het voorliegen van de Kortrijkse kiezers', zo besloot de VB-fractie.

Maarten Seynaeve,
fractieleider Vlaams Belang

Hoe denkt u erover. Geef even ongezouten uw mening bij de knop 'reageer'!

Kerstmarkt in Rollegem

Kerst_2Goeie aftrap voor eerste kerstmarkt van  Rollegem  op 15 december

De inrichters hadden gebeden en ja… het weer zat mee! Het was koud en droog. Wie naar Rollegem afzakte of na het kerkbezoek, rond 17.30 uur, de Plaats overstak, was getuige van een halve markt kraampjes, een podium en veel feërieke verlichting. Tussen 18 en 19.30 uur kon je op de koppen lopen maar nadien nam de massa snel af… Het was meteen de eerste kerstmarkt voor Rollegem en de organisatoren hebben de ambitie om volgend jaar uit te breiden tot een volledige marktplaats. Een kinderkoor bracht sfeervolle liederen en ook de belleman was van de partij. Een sneeuwmachine bracht de mensen onder het poeder en velen genoten vooral van  de sfeer bij de diverse standjes met champagne en bieren, oesters, glühwijn,  irish coffee en jenever. Pannekoekjes werden er gebakken en grote worsten om de honger te stillen.

Na een tijdje begon de kou door te wegen maar je kon je warmen aan de kolenvuurtjes. Vuurspuwers brachten attractie en een fanfare trok door de menigte.

Voor de kinderen was er een draaimolen. De kraamhouders van bloemstukken, juwelen en dies meer klaagden een beetje over de verkoop. Ja, het is crisis…en de mensen warmden zich vooral aan  warme drankjes. Er waren ook talrijke politieke figuren. Tot volgend jaar. (tekst en foto Thierry Missiaen).

Oudere berichten:
> Zuster Delesie wordt honderd in Kortrijk
> Na het zevende gaslek in Kortrijk...
> Management d-hotel Marke-Kortrijk in andere handen
> Spinnen veroveren deze nacht Kortrijk
> Stiltegebied in Begijnhof en Begijnhofpark?
> Over weerwolven en forestiers in Kortrijk
> KZ Kortrijk voor cruciale weken
> Bart Caron naar Groen!
> Overstap van VlaamsProgressieven naar Groen!
> Bart Caron naar Groen!
> Bekermatch KV Kortrijk afgelast
> Overlijdens in de stad Kortrijk
> Dodelijk ongeval op lijn Kortrijk-Brugge
> Mijn restaurant in Kortrijk: in primeur de namen!
> Werner Pintelon is honderd in Kortrijk
> Mijn restaurant en de bouwvergunning in Kortrijk
> Heb je een vastgoedverhaal over Kortrijk?
> Waterpolo Kortrijk met stevige oefenpartij
> De vergeten werken van Kortrijk
> Dans gratis de tango in Kortrijk

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!