Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Sint-Amandsteam heeft beste ondernemerskwaliteiten van Vlaanderen

Op 18 februari vond in Antwerpen een scholencompetitie plaats met als thema: Welke school heeft de beste ondernemerskwaliteiten?

Deze wedstrijd, die gesteund wordt door de minister van onderwijs Frank Vandenbroucke en de onderwijsinspectie, heeft tot doel na te gaan in hoeverre de leerlingen vertrouwd zijn met alles wat te maken heeft met ondernemen. Een eigen zaak uit de grond stampen... daar komt heel wat bij kijken. Denk maar aan het opstellen van een businessplan, een financieel plan, kostprijsberekening, facturen opstellen, enz… De teams werden dan ook op dat vlak getest.

De wedstrijd bestond uit drie delen. In een eerste deel, dat in december reeds moest worden ingediend, moesten de leerlingen een startersidee uitwerken, een originele naam bedenken en een logo ontwerpen. Het tweede en derde deel vonden plaats op de wedstrijddag zelf. In deel twee moesten de deelnemers een aantal praktische proeven afleggen rond ondernemerschap en tenslotte vond er ook nog een quiz plaats met allerlei vragen rond ondermen.

Het Sint-Amandscollege uit Kortrijk, met leerlingen uit de richtingen KMO-Ondernemerschap en Accountancy uit het HPO (Hoger Professioneel Onderwijs), onder leiding van Wim Vandenbogaerde, legden de drie delen zonder kleerscheuren af en haalden de eerste prijs binnen. De leerlingen die hun beste beentje voorgezet hebben zijn Jonas Maerschand en Frederick Hoste uit KMO-Ondernemerschap en Céline Roobrouck, Dieter Vanden Bergh en Pascale Gruyaert uit Accountancy.

Reacties

proficiat aan de jonge ondernemers van sint amand

 sofie op 21 februari 2008 om 18:48

BOKE!

 Steiner op 8 april 2008 om 20:05

aje jon poeze ni mee duh boke?
watch out , we r watching jou!

 Freelancer op 8 april 2008 om 20:07

Proficiat!

Aloë Vera Vlaanderen op 31 oktober 2008 om 10:00

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!