Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Recreatief volley

Op 20 april organiseert volleybalclub Volleyko haar vijfde recreatief tornooi.

Volleyko is een recreatieve volleybalploeg uit Kortrijk die 9 jaar actief is in het Kortrijkse volleybalgebeuren.

Dimitri Vanhalst: 'In die 9 jaar hebben wij een grote naambekendheid opgebouwd en zo zijn wij ook één van de grootse recreatieve ploegen in Kortrijk. Wij zijn ook de enigste die een recreatief tornooi organiseren in Kortrijk (buiten de beach-tornooien van VTK natuurlijk). Met 16 deelnemende ploegen is dit één van de grootste tornooien in Oost- en West-vlaanderen. Naar aanleiding van onze vijfde editie schenken wij de helft van onze winst aan een Kortrijks goed doel.'

Meer info op www.volleyko.be

Kortrijk Sport Ambassadors op Ground Zero

GroepvolledigKortrijkse jongeren toeven in het land van Uncle Sam. Deze Kortrijk Sport Ambassdors proberen af en toe te bloggen. Lees mee!

Zaterdag was een lange geweldige dag.

We startten met een metrotrip naar Brooklyn waar we de Manhattan skyline konden bewonderen vanop de Brooklyn Heights, een fantastisch zicht.

We wandelden (2 km) over de Brooklyn Bridge downtown Manhattan binnen en kuierden langs Broadway, Fulton Street en Wall Street naar de ferry die ons naar Staten Island bracht en terug. Onderweg konden we het vrijheidsbeeld in al haar glorie bekijken.

Een tripje via Battery Park bracht ons bij de Winter Garden en tenslotte bij Ground Zero. Iedereen werd stil van wat we daar te zien kregen, en niet meer te zien kregen.

's Avonds gingen we naar Times Square waar de miljoenen lichtjes ons langs alle kanten overvielen. Eten deden we in het Hard Rock Cafe, een waardige afsluiter van deze geweldige dag.

Op zondag maakten we even tijd voor een musuembezoek.Niet zomaar een museum maar wel het geweldige Museum Of Natural History. Een ongelofelijk groot museum over dino's en space en nog meer. De show over Space Collisions was indrukwekkend.

We doken erna Central Park binnen via Strawberryfields en de Bethesda Fountain. Van zodra er een streepje groen te zien was vleiden de meisjes zich neer en ontbonden de jongens hun duivels met een partijtje American Football, rough style.

De meisjes haalden meteen daarna hun gram met de langverwachte shopping maar ook de jongens hielpen mee aan de totale invasie van footlocker en Macy's. Moe maar voldaan zakten we af naar het jeugdhotel en viel iedereen met een smile op het gezicht in slaap.

Eerste wielerwedstrijd voor vrouwen in Heule

Elineder De eerste Grote Prijs Tineke van Heule bracht heel wat volk op de been. Vooreerst waren er de 29 nieuwelingen en 29 juniores voor de dameswedstrijd wielrennen. Op een totaal van 75 uitgereikte licenties en rekening houdende met de 3 verontschuldigingen van de dames, actief op het wereldkampioenschap te Manchester ditzelfde weekend was dit een topaffiche. Zelfs enkele deelneemsters uit Wallonie en Frankrijk tekenden het wedstrijdblad. Veel vrienden, familie, wielerliefhebbers en Heulenaars langsheen het parcours.

Na een snelle start werden de 14 rondes gekenmerkt door een gegroepeerd peloton dat telkens een mooie strijd leverde voor de winstpremies.

De wedstrijd werd hard gemaakt door de felle wind in de open vlakte van de Grysperre en de Wittestraat. Jammer genoeg konden daardoor enkele vroeggelosten niet meer aanpikken bij de kopgroep en dienden ze wegens een te grote achterstand uit de wedstrijd genomen te worden. Toch kwamen 40 rensters over de eindmeet. Anderzijds bleek ontsnappen uit het peloton een kamikaze-opdracht. Dat bleek toen zelfs kleppers als Evi Verstraete(Moorslede), Katia Verstraete(Meulebeke) en Eline De Roover(Pulderbos) vruchteloos poogden uit het peloton weg geraken. Zo kwam een gegroepeerd peloton naar de eindmeet.

In een 200 meter lange sprint op Heule Plaats won Eline De Roover(uit Pulderbos), tevens Belgisch kampioen bij de nieuwelingen, voor de oudere juniores Evi Verstraete uit Moorslede en Daphne Derammelaere uit Tielt. Jammer genoeg was er eenvalpartij in de aanloop van de sprint met als voornaamste slachtoffers Daphne Acke uit Moorsele(knieluxatie) en Julia Verwulgen(schaafwonden) uit Sint-Gillis Waas.

Volgense de leeftijdscategorieen gaf dit volgende uitslag :

Dames Juniores : 1° Evi Verstraete (Moorslede), 2° Daphne Derammelaere (Tielt) en 3° Elonore Maeck (Marchovelette)

Dames Nieuwelingen : 1° Eline De Roover (Pulderbos), 2° Steffi Lodewycks (Mechelen) en 3° Sofie Stallaert (Lochristi)

Een perfecte samenwerking met Sportkomitee Heule en Koninklijk Sportcomité Doorniksewijk, zegt Patrick Jolie, die een tweede editie plant.

De Roover: 'Al in de eerste ronde probeerde ik weg te geraken maar door de felle wind was dat niet zo makkelijk. Katia en Evi Verstraete en ikzelf probeerden nog een paar keer een ontsnapping op gang te brengen maar een spurt met een fel uitgedunde groep was onvermijdelijk. Hierin haalde ik het voor Juniore Evi Verstraete en Daphne De Rammelaere. Nog vermelden dat er een knappe 2de plaats was voor Steffi Lodewijcks en een derde plaats voor Sofie Stallaert. Mijn volgende uitdaging is het provinciaal kampioenschap tijdrijden in Oostmalle.

Nieuw Fresh festival op Buda

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 april presenteert kunstencentrum BUDA de derde editie van Fresh. Dit seizoen opteert kunstencentrum BUDA voor 3 freshmomenten in plaats van één festival. Op die manier kan het kunstencentrum beter inspelen op de residenties en de vraag van de artiesten om hun – al of niet afgewerkte – projecten te presenteren aan een publiek. Elk fresh-moment krijgt een overkoepelende invalshoek van waaruit de programmatie samengesteld wordt.

Fresh #3 … zonder woorden … speelt in op de trend dat jonge artiesten steeds minder woorden gebruiken, maar meer en meer vertrekken vanuit beelden of objecten voor hun werk en bundelt nieuw werk van Miet Warlop, Lotte van den Berg, Ben Benaouisse, Mekhitar Garabedian, Bram Vreven, Ewout D’hoore en Nele Keukelier.

Nieuw voor dit soort festival is dat het publiek vakkundig van het ene werk naar het andere geleid wordt via een uitgestippeld parcours: 1 vertrekpunt, 1 ticket voor 1 verrassende strooptocht langs de budastudio’s met 4 tot 5 producties én een hartverwarmer.

Miet Warlop (afkomstig van Torhout) werkt op dit moment in de Budascoop aan de eerste fase van  Creatures/performance zonder gezicht (werktitel). Ze zoomt in op een personage dat alles wat het in zich heeft naar buiten heeft gestoten. Het probeert de gewoonste dingen te doen, maar wordt daarin vooral gehinderd door zichzelf. Haar creature heeft geen gezicht. Het hobbelt over, onder en langs de scène met een kartonnen doos in plaats van een hoofd.

Nele Keukelier tovert het terras van brasserie Het Eiland om in een filmset. Op zaterdag 19 april speelt ze met 45 figuranten haar eerder opgenomen film op een terras in Oostende na. Terras_Kortrijk is deel van een experiment. Nele onderzoekt met haar live shoot of de in scène gezette versie echter lijkt dan het origineel.

Info op www.budakortrijk.be

Avond over Tibet

TagongHVV-HV Kortrijk organiseert een voordracht over Tibet. Door de Olympische Spelen staat Tibet de laatste tijd enorm in de picture.

De diapresentatie wil bezoekers een andere kant van Tibet laten zien. Men vertelt over de Himalaya, over de Dalai Lama, over de Chinese bezetting.

Zo krijgen de bezoekers een kort overzicht van de leefsituatie nu in Tibet, volgens thema: aardrijkskunde, bevolking, wonen, landbouw, religie, onderwijs. Aan het eind van de presentatie worden de aanwezigen uitgenodigd voor een discussie.

Jean Paul Desimpelaere zal zijn kennis van Tibet delen met de aanwezigen. Hij schreef een boek over de geschiedenis van Tibet en zal binnenkort publiceren over de actualiteit in Tibet. Op infortibet.skynetblogs.be kan je veel van zijn verslagen en teksten lezen. Hij was werkzaam voor de Vereniging België-China en organiseert reizen naar Tibet en leidde in samenwerking met de VRT een klimexpeditie in de Himalaya.

Wanneer: donderdag 17 april 2008, om 20 uur.
Plaats: vc Mozaïek, Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk
Organisatie: HVV-HV Kortrijk, Izegemsestraat 81, 8501 Heule, hv.kortrijk@skynet.be

Dag van de Aarde in Kortrijk

Eyecatcher_7 Op zondag 20 april vindt de Dag van de Aarde plaats. Ook in de regio Kortrijk zijn er heel wat activiteiten. Wil je weten wat er dan allemaal plaatsvindt, dan kan je doorklikken naar de site van Dag van de aarde

Verslag van debat met Jeunes Europeens de Lille

Kortrijk zet haar schouders onder de eurometropool Rijsel. Op uitnodiging van Les Européens du Grand Lille trokken Kortrijkse jongeren naar Rijsel voor een debat over de verwachtingen van de burger van het komende voorzitterschap door Frankrijk van de Raad van de Europese Unie.

Wat moet de rol zijn van het Franse voorzitterschap in die 6 maanden, dat is de centrale vraag van het debat. Het is de eerste maal dat een afvaardiging van een jongerenvereniging uit de streek rond Kortrijk in het kader van de eurometropool naar Rijsel trekt. Les Européens du Grand Lille (www.grootrijsel.eu) is een vereniging die bestaat uit de jeunes européens Lille, Visions d’Europe, Ecole des Grands Parents Européens en de Mouvement Européen Nord.

Deze expeditie heeft als doel verder te gaan in het integreren van de metropool Rijsel-Kortrijk-Doornik en het burgerschap van de Europese burger te bevorderen. Op uitnodiging van voortrekker Gaëtan Claeys (0033/684.03.56.45) vond het debat plaats in de Cave des Celestines, 85, Rue des Celestines. 

Bart Hanson(Spirit) was één van de drie aanwezigen: "Het grootste nut van dit debat lag, zoals zo vaak, in de ontmoeting van mensen die elkaar niet kennen, de uitwisseling van standpunten die vaak eerder aanvullend dan tegengesteld zijn, de gesprekken achteraf. Het was een schuchtere aanzet naar grensoverschrijdende samenwerking tussen jongeren die politiek geëngageerd zijn."

Rugbyclub Curtrycke start jeugdtrainingen

Rugbyclub Curtrycke start jeugdtrainingen

Rugbyclub Curtrycke start met Junioren training ! Rugbyclub Curtrycke is ondertussen acht jaar jong en springlevend. Gezien de vraag, en instroom van steeds jongere spelers, starten we daarom vanaf 1 april met trainingen voor Junioren. Jongeren tussen 14 en 18 jaar kunnen onder deskundige begeleiding én met professioneel materiaal kennis maken met én zich ontwikkelen in het rugby.

In eerste instantie gaat het om het leren passen, balcontrole, tackles, spelregels, opstelling en fysiek. De club biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan drie gratis trainingen om deze sport te ontdekken en uiteraard ben je verzekerd tijdens deze trainingen. Elke dinsdag van 19.30 tot 21 uur op het sportterrein te Rollegem.

Contactgegevens: www.curtrycke.be SC WEIMEERSEN Rollegemkerkstraat z/n 8510 Rollegem

Trainers: Wim Duprez 0498 88 83 20 Stijn Coussement 0472 32 38 17

Help voor één keer je buren

Dorpopstapz Kunt u een oproep doen in jullie kanalen om een smsje te sturen naar 3238 met als tekst: DORP Spiere-Helkijn.

Deze gemeente werd namelijk geselecteerd voor de actie ‘Dorp op stap’. Zie onderstaande tekst van Burgemeester Dirk Walraet.

Spiere-Helkijn deed mee aan de actie ‘DORP OP STAP’ en werd geselecteerd!

’Dorp op Stap’ is een initiatief van de Vlaamse Minister van Cultuur en van het Festival van Vlaanderen. Uit alle deelnemende dorpen en deelgemeenten werden er per provincie, op basis van een ludieke motivatie, 3 dorpen geselecteerd om met het hele dorp op zaterdag 31 mei samen op stap te gaan naar Brussel. Spiere-Helkijn werd samen met Ettelgem (deelgemeente van Oudburg) en Ramskapelle (deelgemeente van Nieuwpoort) geselecteerd.

Het dorp dat  vóór maandag 31 maart vóór 8 u ‘s morgens het meest aantal sms-jes zendt naar het nummer 3238 wint en krijgt voor ALLE INWONERS:

- een gratis concert in april de kerk , verzorgd door het Festival van Vlaanderen

- een gratis busuitstap voor ALLE inwoners naar BRUSSEL op zaterdag 31 mei

Dus: zend een sms naar 3238 met als tekst: DORP Spiere-Helkijn en vraag je buren, je vrienden, je familie, je collega’s ook een sms te versturen. Vraag het gewoon aan iedereen die je tegenkomt. (Een smsje kost 0.50 euro. Slechts 1 sms per gsm). Uiteraard kunnen ook inwoners van een andere gemeente voor Spiere-Helkijn stemmen per sms. Als we allemaal samen zoveel mogelijk smsjes (laten) versturen dan winnen we dit gegarandeerd en gaan we allemaal samen per bus naar Brussel.

Zie je het al voor je? Een tiental bussen, gevuld met enthousiaste inwoners van Spiere-Helkijn, vertrekt ’s morgens van op het Nieuw Centrum naar Brussel. Daar krijgen we eerst een gratis concert aangeboden, verzorgd door het Nationaal Orkest van België dat de 5° Symfonie van Tchaikovsky brengt. Na het concert is er een gezellige receptie in de Ravensteingalerij waar we verbroederen met de 4 andere gemeenten die voor hun provincie wonnen. In de namiddag staan de gidsen van Brussel klaar om met ons, in groepen van 25 personen, Brussel te ontdekken. Daarna keren we allemaal, moe maar tevreden, terug naar Spiere-Helkijn.

Laat deze unieke kans om samen met je hele straat, je hele buurt, je hele gemeente op stap te gaan niet liggen en overtuig zoveel mogelijk mensen om een smsje te zenden naar 3238 met ‘DORP Spiere-Helkijn’ want Brussel verwacht ons op zaterdag 31 mei !!!! Wij duimen en rekenen op uw smsjes!

Namens het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn,

Dirk Walraet, burgemeester

Parkeerboete na kwarteeuw

Parkeerboete voor man die 25 jaar geleden stierf 

De Kortrijkse parkeerdames schreven op 22 maart een parkeerboete uit voor een man die in 1982 stierf. De nummerplaat blijkt geschrapt. Ofwel rijdt er iemand al een kwarteeuw(?) rond met dezelfde nummerplaat of er is verduiveld veel toeval bij deze ‘menselijke fout’ gemoeid.

Ken je ook dergelijke waar gebeurde verhalen? Laat ze ons weten via kortrijk@nieuwsblad.be!!!

Oudere berichten:
> Zuster Delesie wordt honderd in Kortrijk
> Na het zevende gaslek in Kortrijk...
> Management d-hotel Marke-Kortrijk in andere handen
> Spinnen veroveren deze nacht Kortrijk
> Stiltegebied in Begijnhof en Begijnhofpark?
> Over weerwolven en forestiers in Kortrijk
> KZ Kortrijk voor cruciale weken
> Bart Caron naar Groen!
> Overstap van VlaamsProgressieven naar Groen!
> Bart Caron naar Groen!
> Bekermatch KV Kortrijk afgelast
> Overlijdens in de stad Kortrijk
> Dodelijk ongeval op lijn Kortrijk-Brugge
> Mijn restaurant in Kortrijk: in primeur de namen!
> Werner Pintelon is honderd in Kortrijk
> Mijn restaurant en de bouwvergunning in Kortrijk
> Heb je een vastgoedverhaal over Kortrijk?
> Waterpolo Kortrijk met stevige oefenpartij
> De vergeten werken van Kortrijk
> Dans gratis de tango in Kortrijk

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!