Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mini onderneming in het Engels

Miniond

Mini-onderneming C-side

Elk jaar krijgen de zesdes van het Sint-Amandscollege van Kortrijk het voorrecht om een mini-onderneming op te starten. Hierdoor krijgen ze de kans om van het zakenleven te proeven en ervaringen op te doen. Matthias Blancke: 'Dit jaar en vorig jaar zijn we met een nieuw project gestart. Wij zijn de enige mini-onderneming die in het Engels moet communiceren. Onze mini-onderneming zal de naam C-side dragen. Zoals het een echte onderneming betaamt, zullen wij een product verkopen. Wij zullen een multifunctionele zak verkopen die je kan gebruiken als gewone zak, maar die kan opgeblazen worden tot een comfortabel kussen. Dit is zeer handig: je kan er je krant, eten, drinken insteken en als je even moe bent, kan je relaxen op dit kussen. Bovendien kan deze zak overal gebruikt worden: het strand, festival, een daguitstap. Vanwaar de naam C-side? Ten eerste omdat de naam tof en mooi in de mond klinkt. Ten tweede verwijst de hoofdletter ‘C’ in het woord ‘C-side’ naar de zee. Wanneer je de naam hoort, kan je dus aan twee dingen denken: 1) Sea-side: de kant van de zee 2) Sea-sight: het uitzicht op de zee.

Meer informatie op de website www.vlajoc-side.tk

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!