Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Agoria en Technopolis® organiseren Girls’ Days

Girlpower bij technologiebedrijven

In 2009 organiseert Agoria, de federatie van de technologische industrie, in samenwerking met Technopolis® vijf Girls’ Days. Meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs kunnen dan op woensdagnamiddag op techniekexcursie in een technologisch bedrijf. Meisjes laten op school techniek en technologie vaak links liggen. Doel van de Girls’ Days is meisjes te laten ervaren dat techniek en technologie interessant is en dat je met een technologische opleiding op heel veel plaatsen terecht kunt. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiering van Vlaams minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt.

Meisjes scoren beter op school. Ze studeren ook vaker verder. Toch houden ze niet van techniek en technologie. In bijvoorbeeld de ingenieursopleidingen in het hoger onderwijs is de man-vrouwverhouding 84 tegen 16 procent. Om daar iets aan te doen, organiseert Agoria Girls’ Days in januari, februari en maart. Op 25 april zijn de deelnemende meisjes de eregasten op een groot slotevent in Technopolis®, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie, in Mechelen. Hierop worden ook de mama’s en papa’s van de meisjes uitgenodigd.

Bedrijven tonen hun vrouwelijke kant: technologiebedrijven uit alle Vlaamse provincies nodigen meisjes uit in hun bedrijf. Op het programma? Een bedrijfsbezoek onder leiding van een vrouwelijke CEO of medewerker en bovendien steken de meisjes zelf de handen uit de mouwen.

Inschrijven?

Alle meisjes uit het vijfde of zesde leerjaar kunnen zich in schoolverband of individueel inschrijven voor de Girls’ Days. Scholen of individuele groepjes meisjes kunnen zelf een bedrijf uit hun regio kiezen tot twee weken op voorhand. Op 21 januari vindt de eerste Girls’ Days plaats in de provincie Antwerpen. Eén week later op 28 januari volgt Limburg. Vlaams-Brabant komt op 18 februari aan de beurt. Op 4 maart volgt Oost-Vlaanderen en op 11 maart is het de beurt aan West-Vlaanderen. Inschrijven kan uitsluitend via de website www.girlsday.be.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!