Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Waterpolo Kortrijk met stevige oefenpartij

SUPERTHRILLER IN EEKLO EINDIGT ONBESLIST .

De topaffiche van de 12de speeldag tussen Eeklo en Antwerpen groeide uit tot een thriller vol commotie en spanning tot in de ultieme seconde. Tegen het einde van de 2de periode bij 6-6 moest Antwerpen 2 opdoffers incasseren. Vlak na elkaar verloor het zijn 2 sterkhouders Dan Balanov met een geblokkeerde rug en Mike Tignol, schouder uit de kom. Vooral deze laatste was er erg aan toe.

Wanneer iedereen dacht dat Antwerpen nu kopje onder zou gaan, dan hadden ze het mis. De ploeg streed met hart en ziel: 9-9 na periode 3 en 10-10 op 20” voor affluiten. Michaël De Boever scoorde toen de vermeende winninggoal maar Jorn Dams zorgde 2” voor affluiten na corner voor de onverhoopte gelijkmaker 11-11. Vrijdagavond won Doornik niet zonder véél moeite bij het modeste Brussels met 11-15, zege die slechts in de slotperiode vorm nam met 2-5.

Leider Moeskroen smeerde de bezoekers uit Gent halfweg een snoeiharde 8-0 aan. De bank mocht toen in het water en Gent mocht de score wat oppoetsen tot 12-6. Kortrijk hield een geslaagde training( 1-29) tegen rode lantaarn Bergen, dat er voluit blijft voor gaan en op deze manier zijn onvermijdelijk verblijf in 2de klasse volgend seizoen voorbereidt

Volgende week ruimt de competitie de baan voor de ¼ finales om de beker van België.

KZK ZET STEVIGE OEFENPARTIJ NEER TEGEN MOEDIG BERGEN 1-29

In het diepe bad van het Noord Franse Quiévrechain getuigde KZK van echte professionaliteit door een match af te werken aan een hoog tempo met volle inzet. Wat tevens een toonbeeld mag heten van respect voor de puntenloze staartploeg uit Bergen.

De Waaltjes kenden in het tussenseizoen een ware leegloop maar verkozen toch in 1ste divisie aan te treden in plaats van een vrijwillige degradatie die hen naar 4de divisie zou verwijzen. Zo waren ze genoodzaakt met een noodteam te starten en konden ze niet eens een reserveteam op de been brengen.

De competitie startte desastreus met een nooit geziene score 43-1 verlies bij Moeskroen en een puntenloze laatste plaats na de heenronde met 35 doelpunten voor en 248 goals tegen of een negatief saldo van 213. Tegen het pas gepromoveerde Brussels werd nipt verloren met 5-7. Voor de terugronde kon het 2 spelers recupereren en laat het de moed niet zakken.

Tegen KZK bleef het alleszins met een bewonderenswaardige inzet strijden tot de laatste seconde. Meteen een mooie zaak voor KZK dat keihard werkt aan zijn come back na een ontgoochelende heenronde. Zo stoomden de jongens van coach Geanta met volle overgave richting van de overigens uitstekende lokale doelman naar een 1-29 zege of net dezelfde score van 4 oktober in Zwevegem. Ook de jongeren Charles Wattiez, Guillaume Debruycker, Paul Geanta en Thibaut Dessein zorgden voor perfecte invalbeurten.

Coach Geanta liet zijn basisspelers een volle periode aan de kant. Negen spelers namen deel aan het scorefestival met Thomas Delorge 9 en Wim Vanden Abeele als primussen. Piat Rotsaert hield zijn netten ongeschonden tot 2’49” voor het einde toen Bergen oververdiend mocht juichen voor een eerreddend doelpunt.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!