Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Bart Caron naar Groen!

Kortrijkzaan Bart Caron maakt straks zijn overstap bekend van de VlaamsProgressieven naar Groen! Hij was eigenlijk al onafhankelijk parlementslid na de scheur in de partij Spirit.

Reacties

Spirit bestaat al lang niet meer. Bart Caron was lid van de Vlaams Progressieven.

 Pär Ongeluck, Compostmeester op 3 februari 2009 om 17:11

Net na de scheur in VlaamsProgressieven (nu SLP), verklaarde Bart Caron voor de TV-camera's dat hij koos voor progressieve frontvorming, en niet voor een partij van het grote gelijk. Nu kiest hij voor Groen!

Bart  op 3 februari 2009 om 19:00

Verdomme, waarom dacht ik nu toch even dat hij echt wel loyaal was... Waarom heb ik me weeral laten beetnemen? Ik dacht nu echt dat hij postjes niet belangrijker vond dan waarden als eerlijkheid, vriendschap en vertrouwen. Triestig...Geen haar beter dan al die andere overlopers... Nu maar hopen dat Groen! slim genoeg is om iemand die al jaren werkt voor de partij en die het echt verdient voorrang te verlenen op een infiltrant.

 Tom Dupont op 4 februari 2009 om 08:50

Ach ja...de groene 'idealen' van Bart Caron. Het is weer lachen geblazen. Eigen politieke carrière eerst. Na maandenlang gehengeld te hebben naar een postje in de kulturele sektor, bleken de kansen en het loon daar niet om over naar huis te schrijven. Dus verlegde Bartje zijn financiële interesse naar een veel lukratiever postje in de politiek, zijn 'grote liefde'. En waar kan hij beter gaan schuilen dan bij de Westvlaamse groene apostels - geen konkurrentie bij een verzameling politieke nitwits - en éénoog Caron wordt daar koning. Caron mikt nu op een zeteltje met een veel prettiger loon dan bij die armlastige kulturele sektor. Bartje speelt in een politieke casino maar heeft niks te verliezen. Verliest hij, is er een geruststellende financiële nooduitgang bedisseld in een of ander bevriend sociaal of kultureel vzw-tje uit zijn netwerk. Azijnpissers en jaloersgaards noemen dit alles sluwe politieke carrièreplanning onder de mom van holle frasen, hoogestemde idealen en hoogdravende praatjesmakerij.
Onder de dekmantel van demokratie en door middel van verkiezingen, een inkomen bezorgen aan mislukkelingen uit het burgerleven en het installeren van werkloze middenmoters in voordelige en overbodige politieke postjes, men moet het kunnen...Laten we deze ‘demokratie’ vlug de nek omwringen.

walter maes  op 4 februari 2009 om 15:10

Nog een vraagje... Kun je in de gemeenteraad zomaar overstappen van de ene partij naar de andere? Is de voorwaarde niet dat je enkel kan overstappen van de ene partij naar de andere binnen een kartel (zoals Lieve VH indertijd van N-VA naar CD&V)? Zegt het nieuwe gemeentedecreet niet dat dit niet kan omdat Groen en Vl.Pr. niet in kartel naar d ekiezer getrokken zijn?

 Karel Janssens op 4 februari 2009 om 20:04

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!