Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De Kortrijkzaan is vertrokken op het ijs
Hogan03%20small.jpg Hogan is gestart in het Zuiden van het Baikalmeer, namelijk in Koultouk, op zo'n 100 km van Irkoutsk. Hierdoor wint hij 2 dagen want zo moest hij de trein niet op naar Het Noorden(2 dagen). Hij wou dringend vertrekken want elke dag kan belangrijk zijn voor een expeditie. In het Zuiden ligt er momenteel niet zoveel sneeuw op het ijs maar er is een sterke ijslaag door de extreme koude van de afgelopen dagen. Blijkbaar is hij met crampons onderaan z'n schoenen gestart en nog niet met ski's, maar dit is uiteraard lastiger dan met ski's vooruitglijden en de pulka is nu nog op z'n zwaarst. Het Zuiden van het meer bevriest later dan het Noorden, maar ontdooit ook vroeger. Het ijs in het Zuiden is niet zo dik als in het Noorden. Momenteel ligt er een dikke sneeuwlaag in het Noorden op het ijs maar tegen dat Hogan daar zal zijn zal deze toestand hopelijk wat verminderd zijn en ook zijn pulka zal al veel lichter zijn als hij veel zal eten. Afwachten dus en hopen op een goede toestand van het ijswant dat zal de komende periode de voornaamste zorg zijn ,naast z'n andere ongemakken.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!