Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

KZ Kortrijk voor cruciale weken

In duel met leider Moeskroen moet KZK heropstanding bevestigen

Zaterdag staat KZK voor een aartsmoeilijke opdracht, thuis winnen tegen de buur uit Moeskroen dat sinds de competitiestart autoritair de rangschikking aanvoert. Moeskroen is met 11 punten meer dan de huidige nummer 5 Eeklo en nog 6 matchen te gaan, verzekerd van een plaatsje in de eindronde voor de titel tussen de top 4. KZK is nog lang niet zeker van zijn plaats. Het staat momenteel pas vierde met slechts 3 punten voorsprong op Eeklo dat nog enkel Doornik, de huidige nummer 2 op zijn programma heeft. KZK daarentegen heeft nog de volledige top 3 op het menu en kan zich dus geen misttappen meer veroorloven wil het nog kans maken op een 10de titel. In de heenmatch verloor KZK met 10-7 en ook draaischijf Wim Vanden Abeele met een vingerbreuk. Dit luidde 2 andere nederlagen in plus een stom gelijkspel bij de Gentse. Op 13 december bij de start van de terugronde zette KZK orde op zaken met een knalprestatie en een 10-15 zege. Sindsdien had het geen toppers meer op het programma. Nu zaterdag wordt dat even anders en weet KZK dat het best wint aangezien Eeklo thuis wel de 3 punten pakt tegen voorlaatste Brussels. De match is bovendien een serieuze test met het oog op de halve finales om de Beker van België. KZK krijgt er immers binnen 2 weken opnieuw Moeskroen tegenover zich op neutraal terrein in het nieuwe Olympische bad le Point d’Eau in La Louvière. Een gelukkig toeval in de kalender zorgt ervoor dat KZK dit gloednieuwe bad kan testen de zaterdag ervoor in zijn competitietreffen met de Wolven op zaterdag 14 februari.

In elk geval topwaterpolo zaterdag 7 februari e.k. in het Sportpunt Zwevegem, opgooi om 19u45.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!