Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mardi Gras in Kortrijk

Mardi gras 

Nu dinsdag 24 februari is het Vette Dinsdag. De eerste Kortrijkse nachtburgemeester Pit laat je daarom uitgebreid kennismaken met fijne en wellustige carnavals-, brass- en Mardi Gras Indians-muziek uit het subtropische New Orleans. U wordt vanaf 21 uur verwacht in de Zwevegemsestraat 61, Kortrijk.


Hierbij een traditioneel Mardi Gras-sfeerbeeld uit The Big Easy. Men lette vooral op de sierlijke smeedijzeren balkons, die nog dateren van de Spaanse periode. Dit is een typische bezienswaardigheid in het French Quarter, het historische centrum van New Orleans. Het is niet geheel duidelijk of het beeld is genomen voor of na de passage van orkaan Katrina.

Reacties

Hoe zit dat nu met diene pit? eerst geeft ie de strijd op voor eenen adelbert en nu is ie weer burgemeester

patricia op 23 februari 2009 om 23:11

Wat is er mis met eigen volksfeesten ????
Moet er altijd afgekeken worden naar het buitenland of zo ??????

Kan er in K Kortrijk nieumand nog een feest organiseren wat was er mis aan Party Boy ????

  op 1 maart 2009 om 08:51

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!