Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Na het zevende gaslek in Kortrijk...

NUTTIGE INFO VOOR BEWONERS EN HANDELAARS VAN DE OUDENAARDSESTEENWEG-ZWEVEGEMSESTRAAT

Stand van zaken werken Oudenaardsesteenweg

Door allerlei onvoorziene omstandigheden (gaslekken, vrieskou, problemen met nutsleidingen) heeft de aannemer vertraging opgelopen met de werken in de Oudenaardsesteenweg. In overleg met de stad en de Vlaamse Overheid werd daarom beslist de planning aan te passen om zoveel mogelijk verloren tijd in te halen en de voorziene einddatum van de werken (15 september) te blijven benaderen.

Kruispunt Oudenaardsesteenweg-Scheutistenlaan-Minister De Taeyelaan

De aannemer werkt nu prioritair het kruispunt Oudenaardsesteenweg-Scheutistenlaan-Minister De Taeyelaan af. De stad streeft ernaar om dit kruispunt tegen donderdag 19 februari open te stellen voor het verkeer. Fase 1A (vak Scheutistenlaan –Kapel Ter Bede) en 2A (vak Kapel Ter Bede – R8)

Eind februari, begin maart legt de aannemer de KWS verharding (onderlagen) aan in fase 1A. Wanneer deze werken zijn uitgevoerd start de aannemer met fase 2A. Dat impliceert dat het kruispunt Oudenaardsesteenweg-Kapel ter Bede-Sionlaan afgesloten zal zijn voor alle verkeer. Op dat moment is het kruispunt met de Oudenaardsesteenweg-Scheutistenlaan-Minister De Taeyelaan weer open. Uiteraard werkt ondertussen een andere ploeg van de aannemer door met de heraanleg van voetpaden in fase 1A. Door deze 2 stukken gelijktijdig aan te snijden haalt de aannemer 1 maand van de verloren tijd in. Als alles goed verloopt zou fase 1A volledig klaar zijn midden maart. In fase 2A zal de KWS-verharding er liggen tegen ongeveer eind mei. Daarna wordt de voetpadverharding aangelegd. Het einde van de werken van fase 2A is voorzien tegen eind juni. Fase 2B (vak Beekstraat-Scheutistenlaan) Ook na de openstelling van het kruispunt Oudenaardsesteenweg-Scheutistenlaan-Minister De Taeyelaan (donderdag 19 februari) start de aannemer in fase 2B met freeswerken en de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel in de rijweg (het gedeelte aan sanitair Deneckere met inbegrip van het kruispunt Beekstraat Hugo Verriestlaan blijft open). De voetpaden blijven voorlopig liggen. Aan het VTI en Hiepso werd gevraagd om de toegang tot de school af te sluiten. Deze scholen zijn via andere toegangen bereikbaar. De basisschool Sint Theresia blijft toegankelijk via de Scheutistenlaan. Het trottoir wordt afgesloten met een hek. Het kruispunt Beekstraat - Hugo Verriestlaan zal dus tijdens deze werken open blijven voor het gemotoriseerd verkeer.

Kruispunt van de Graaf Boudewijn IX-laan

Na fase 1B en op vraag van de handelaars zou eveneens gestart worden met de aanleg van het kruispunt van de Graaf Boudewijn IX-laan (deel van Fase 3B). Als alles meezit zou de rijwegverharding aangelegd worden tegen eind april-begin mei. Terwijl de voetpadverharding aangelegd wordt (einde voorzien eerste helft juni) zal de aannemer starten met het kruispunt Hugo Verriestlaan-Beekstraat. Aan het kruispunt met de Hugo Verriestlaan mag niet vroeger gestart worden omdat het kruispunt van de Graaf Boudewijn IX-laan eerst moet opengesteld worden voor verkeer. Naast de werken door aannemer Aswebo zoals hierboven beschreven werkt de aannemer van de nutsmaatschappijen nog door in fase 2A en 2B met de overkoppelingen van de huisaansluitingen (water, gas en elektriciteit). Fase 3 (Zwevegemsestraat) In fase 3 is de aannemer van de nutsmaatschappijen nog aan het werk. De start van de eigenlijke wegeniswerken (uitvoering Aswebo) is afhankelijk van de vorderingen van de nutswerken maar ook van de werken van het project van ForumInvest. De aannemer van dit project moet klaar zijn met het plaatsen van zijn riolering vooraleer Aswebo kan starten met de realisatie van fase 3A (vak Zwevegemsestraat van Pluimstraat tot en met inrit Barbes Reke). De aannemer voert samen met fase 3A ook het stukje uit van de Zwevegemsestaat tussen de Pluimstraat en de inrijtunnel van het nieuwe winkelcomplex. In dit stukje zijn er al werken uitgevoerd door de watermaatschappij maar nog niet door Eandis. Voor de wegenwerken starten, zal Eandis nog werken door hun aannemer laten uitvoeren (oa huisaansluitingen gas en elektriciteit). Momenteel staat de start van fase 3A op de planning voor de eerste helft van mei. De start van fase 3B (vak Zwevegemsestraat vanaf Barbes Reke tot aan de Graaf Boudewijn IX-laan) (kruispunt met de Graaf Boudewijn IX-laan zal dan al gerealiseerd zijn) is afhankelijk van de vorderingen van fase 3A en start in principe pas na het bouwverlof van de zomer. 

Reacties

Ik heb het altijd gezegd dat de werken in onze straat op een totaal verkeerde manier verlopen. Zie het artikel "straks ligt iedereen in ruzie" van 23/01/2009 op de site van nieuwsblad.be . Daar moest de stad Kortrijk me ook al gelijk geven dat er problemen waren. Ja wat die gaslekken betreft, weet niet hoe ze het telkens voor elkaar krijgen om toch maar zo een buis te kunnen raken. Heeft de aannemer dan geen plannen bij zich met de aanduiding waar die leidingen in de grond steken? Man, man, je had dat moeten zien toen er deze week voor de zoveelste maal een gasleiding kapot werd gestoken. T"was groot alarm zenne, drie brandweerwagen, een paar ambulancen en politie. Het leek wel of dat er een paar huizen in de fik stonden. Niemand mocht nog bewegen. Als er nu al zoveel vertraging is met de werken op de kruispunten alleen, aan wat mogen we ons dan verwachten als de aannemer straks in de straat zelf de rioleringen zal vervangen. T'ja, denk dat we op een eiland zullen zitten voor een paar maanden. Vraag me ook af hoe het dan moet met ons rioleringswater, want als de oude riolering eruit moet, waar moet dan ons rioeringwater naartoe?. Dat de stad Kortrijk ons daar eens over informeert, wat hebben de bewoners aan een brief waarin staat hoe de werken verlopen !!! Nuttige informatie zouden we moeten hebben. Guy Leleu, belde mij nog deze week op i.v.m. het dicht maken van mijn oprit. tot mijn verbazing zal de VMW de kosten nu dragen om de oprit terug te herstellen. Maar wanneer die langskomen om dit te doen, staat ergens in de sterren geschreven, dus t'is afwachten......

 johan blomme op 13 februari 2009 om 10:26

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!