Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Over weerwolven en forestiers in Kortrijk

Erfgoeddriedaagse Krokusvakantie 2009

Wie heeft er ooit gehoord van de forestiers? Deze legendarische boswachters zouden aan de oorsprong liggen van het graafschap Vlaanderen, meer dan duizend jaar geleden. Een tijd toen onze streken nog zeer onveilig waren. De verhalen over werwolven zijn niet helemaal uit de lucht gegrepen! Bernard Pauwels: 'De Dwaelinghe, de meest maffe heemkring van Vlaanderen, serveert een gevarieerd driedaags programma. We duiken in historische collecties en monumenten en fietsen naar onbekende plekjes, op zoek naar de wortels van ons verleden. Onverwachte wendingen en avontuurlijke zijsprongen zijn niet uitgesloten! Drie dagen lang, van 23 tot 25 februari kunnen jonge wijsneuzen van 11 tot 14 jaar hun hartje ophalen aan een gevarieerd programma vol weetjes en fantasie. Telkens van 9-17 uur.

 

Erfgoedhuis - - Info en reservaties erfgoedcel@kortrijk.be | 056 277424 | € 30,00

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!