Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Spinnen veroveren deze nacht Kortrijk

1000 SPINNEN OVERSPOELEN KORTRIJK

Binnenkort gaat de 7de editie van het Spinragfestival van start. N.a.v. dit festival, worden in de nacht van 10 op 11 februari 2009 duizend spinnen in gips over de stad verspreid. Wie wil kan de spinnen meenemen en er een eigen versie van maken. Verf, textiel, recyclagemateriaal, …. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen Spinragspin. De kunstige spinnen mogen binnengebracht worden op het festival. Een jury pikt er de meest originele spinnen uit en beloont de winnaars met spinnige prijzen.

SPINRAG KINDERMUZEFESTIVAL 22 februari – 1 maart 2009 | Kortrijkse schouwburg

Spinrag is een bijzonder festival, speciaal voor kinderen, hun familie en school. Cultuurcentrum Kortrijk wordt een web waarin heel wat te beleven valt: cultuurateliers, voorstellingen, installaties, tentoonstellingen... de hele krokusvakantie lang kan je je laten vangen door magie en verwondering. Laat je vangen in dat web en neem deel aan één van de cultuurateliers of geniet van de vele voorstellingen. Soms poëtisch, dan weer uitbundig. Soms moet je stilzitten, dan mag je weer zelf aan de slag. Spinrag wordt ook nu weer één groot kijk-, luister- en doe-meefestival!

Vanaf februari spinnen scholen een web doorheen de stad. Ze leggen spannende cultuurtrajecten af, gemaakt op maat van elke school. Een project, speciaal voor Kortrijk ontwikkeld, waar verschillende cultuurhuizen aan meewerken. De eigenzinnige cultuurateliers zijn ook tijdens de krokusvakantie toegankelijk voor het jonge volkje. Laat je alvast verleiden voor ‘Studio Tarantula’, ‘Een spinnend verhaal’, ‘De W.E.B. Award’, ‘In torens en kelders’ of ‘Over Spinnen & Andere beesten’. Je verkent niet alleen het Cultuurcentrum, maar ook de bibliotheek, de musea of het erfgoed van de stad. De resultaten van het Kunstweb kan je zien in de Kunstwebtentoonstelling, de hele krokusvakantie lang in De Kortrijkse Schouwburg.

KinderMuzeFestival

Op 22 februari opent Spinrag feestelijk haar web in De Kortrijkse Schouwburg. De hele week kan je genieten van bijzondere voorstellingen. Zowel de hele kleintjes (vanaf 2 jaar) tot de iets oudere kinderen zijn welkom. Voor de gelegenheid zijn alle ruimtes op maat van kinderen ingericht. Tal van nationale en internationale artiesten komen naar Kortrijk. TPO (It) met Farfalla; Nathalie Cornille (Fr.) met Chouz; Xala (Ch) met Assepoester; Pantalone (B) met Karussell; Ad Van Iersel (Nl.) met Expeditie Wolk; Villanella & Hanneke Paauwe met Miss Moskou en de Potloodmoordenaar; keski.e.space (B) met Supermarkt Shopping; Laika & Patricia Portella (P) met Odilia; Compagnie Félicette Chazerand (B) met à l’ombre des arbres (in de schaduw van de bomen). . Bij de buren Spinrag wil elk kind de kans geven te genieten van de magie van theater. Daarom af en toe de podia bij mensen thuis. TG Luxemburg brengt onder de titel ‘bij de buren’ kleine vertelvoorstellingen in de huiskamers van een aantal bewoners van de deelgemeenten. Geniet bij je buur van een voorstelling. De ontmoetingscentra zijn de ideale partners om dergelijk project te realiseren. 

Slothappening

Op zondag 1 maart is er in OC Marke de vertrouwde festivalhappening en Circombellico met Dwarrel en Cie Anamorphose (Fr.) met J’ai marché sur le ciel. Tot slot presenteert de jeugdafdeling van het Marks Amateur Toneel er hun nieuwste productie die ze in opdracht van Spinrag maken, o.l.v. Larf. Op die manier wil Spinrag jonge mensen nieuwe stimulansen geven en ze betrekken bij het festival. Een kindvriendelijk festival Spinrag is een kindvriendelijk festival in al zijn aspecten. Het onthaal, de aankleding, de hapjes, …. Alles is op maat van het jonge volkje. Wie wil kan zelfs zijn verjaardagsfeestje organiseren op het festival.

PRAKTISCH:

Zie op www.spinrag.be of www.cultuurcentrumkortrijk.be Tickets - Een ticket voor Kunstweb kost € 6,00 per dag. - Een ‘festivalticket’ kost € 6,00 per voorstelling. Bij aankoop van je eerste ticket krijg je een spinragpas. Deze is persoonlijk en kan niet worden doorgegeven aan anderen. De eerste voorstelling kost dan € 6,00, maar voor bijkomende voorstellingen betaal je, op vertoon van je spinragpas, slechts € 2,00. Info & reservaties Cultuurwinkel – Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk tel 056 23 98 50 – fax 056 23 98 58 www.cultuurcentrumkortrijk.be of www.spinrag.be Organisatie: Cultuurcentrum Kortrijk. 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!