Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kortrijk Sport Ambassadors

Kortrijkse jongeren van Kortrijk Sport bloggen vanuit Amerika. Hun droomreis! Zie ook eerdere berichten!

Groepvolledig Maandag:

Een regenachtige dag, maar een beetje water uit de lucht houdt ons natuurlijk niet tegen om de boer op te gaan.

We startten met een kleine wandeling door Chinatown waar ongeveer 1 miljoen Chinezen leven en door Little Italy. Je ziet de buurt veranderen van de ene straat in de andere, speciaal hoor.

De lunch stond ons op te wachten in ESPN zone, een sportcafé van de puurste soort. Honderden tv-schermen, het ene nog groter dan het andere. Na het eten konden de kids hun overtollige energie kwijt in de game room, een vervangmiddel voor de Paasfoor zeg maar.

Daarna bezochten we Madison Square Garden. De sport- en theatertempel waar o.a. de New York Knicks spelen, een zaal de grootte van de Grote Markt en het Schouwburgplein in Kortrijk samen, en dan nog!

We eindigden met een wandeling op 5th Avenue waar voor velen de laatste centen duidelijk kriebelden.

Morgen sluiten we af met de Empire State Building, duimen voor goed weer!

Tom Ghiesmans

Kortrijk Sport Ambassadors op Ground Zero

GroepvolledigKortrijkse jongeren toeven in het land van Uncle Sam. Deze Kortrijk Sport Ambassdors proberen af en toe te bloggen. Lees mee!

Zaterdag was een lange geweldige dag.

We startten met een metrotrip naar Brooklyn waar we de Manhattan skyline konden bewonderen vanop de Brooklyn Heights, een fantastisch zicht.

We wandelden (2 km) over de Brooklyn Bridge downtown Manhattan binnen en kuierden langs Broadway, Fulton Street en Wall Street naar de ferry die ons naar Staten Island bracht en terug. Onderweg konden we het vrijheidsbeeld in al haar glorie bekijken.

Een tripje via Battery Park bracht ons bij de Winter Garden en tenslotte bij Ground Zero. Iedereen werd stil van wat we daar te zien kregen, en niet meer te zien kregen.

's Avonds gingen we naar Times Square waar de miljoenen lichtjes ons langs alle kanten overvielen. Eten deden we in het Hard Rock Cafe, een waardige afsluiter van deze geweldige dag.

Op zondag maakten we even tijd voor een musuembezoek.Niet zomaar een museum maar wel het geweldige Museum Of Natural History. Een ongelofelijk groot museum over dino's en space en nog meer. De show over Space Collisions was indrukwekkend.

We doken erna Central Park binnen via Strawberryfields en de Bethesda Fountain. Van zodra er een streepje groen te zien was vleiden de meisjes zich neer en ontbonden de jongens hun duivels met een partijtje American Football, rough style.

De meisjes haalden meteen daarna hun gram met de langverwachte shopping maar ook de jongens hielpen mee aan de totale invasie van footlocker en Macy's. Moe maar voldaan zakten we af naar het jeugdhotel en viel iedereen met een smile op het gezicht in slaap.

Kortrijk Sport Ambassadors en de NBA

Groepvolledig Kortrijkse jongeren toeven in het land van Uncle Sam. Deze Kortrijk Sport Ambassdors proberen af en toe te bloggen. Lees mee!

Deze morgen verzamelden we voor dag en dauw voor een verscheurend afscheid met onze gastgezinnen. Verbazingwekkend wat enkele dagen kunnen teweeg brengen. Meerdere traantjs vloeiden en de eerste kilometers richting Boston waren heel erg stilletjes.

Niet voor lang echter want de NBA-webstrijd lag in het verschiet. Ze checkten eerst in in hotel en trokken daarna even naar Harvard, de oudste universiteit van de Amerika. De kids waren onder de indruk, en daarna ook heel blij dat er kon gewinkeld worden.

We fristen ons op in het hotel en spoorden naar de NBA-wedstrijd. We konden vroeger binnen en zagen Powe, Baby Davis en Amare Stoudemire van dichtbij opwarmen, sjiek!

De wedstrijd was ook niet van de poes. Boston won en Kevin Garnett was outstanding! Jammer voor Barbara verloor Steven Nash met zijn maatje Shaq O'neill, maar ze werd wel vakkundig door vrienden en vriendinnen getroost.

donderdag:

We startten met een ontbijtje op Harvard Square en gingen vervolgens Boston vanuit de hoogte bekijken. De Skywalk bovenop de Prudential tower gaf ons een geweldig zicht.

Boston College stond op het programma en daar kregen we, hoogst uitzonderlijk, de mogelijkheid om zowel de ijshockey- als de American football training mee te maken! Een hoogtepunt!

We aten in het historische gedeelte van de stad en gingen daarna onze mesthopen, euh, hotelkamers opruimen.

vrijdag:

Even paniek toen onze bus niet opdaagde maar een paar crisistelefoontjes later werden we toch opgepikt door Jim en zijn busje, oef... .

We reden naar Springfield voor een bezoek aan de BB hall of Fame. Opnieuw een highlight. De kids leerder er hoe hun favoriete sport ontstond en zagen de maat 63 schoen van de Shaq. Overal schermen en leuke dingen om te doen, niemand heeft er zich verveeld.

Napraten kon op de busrit naar New York terzijl er gekeken werd naar een dvd met de hoogtepunten van de laatste 10 jaar NBA. Even later werd het toch stil toen we the big apple binnenreden via de Bronx, niet meteen het beste zicht van de stad. Deze avond genoten we dan van pizza.

Tot later!

Kortrijk Sports Ambassadors(1)

Kortrijk Sports Ambassadors trekken zaterdag de grote plas over en bloggen vanuit Amerika... . De idee groeide vanuit basketmiddens. Hierna een eerste kennismaking.

Het project is een initiatief van de Sports Ambassadors (een vzw met eeen aantal sport-minded mensen zoals Luc Vandewalle, Steph Adams, Stefaan De Geeter, Karel Cambien,...).

Het vindt zijn oorsprong in het 2-jaarlijks bezoek van de Cape Cod Sports Ambassadors aan Kortrijk. Een groep Amerikaanse jongeren bezochten tot voor een paar jaar Europa en deden daarbij altijd Kortrijk aan. Katrien Cornette zorgde voor het Kortrijkse luik en de bijhorende gastgezinnen. In de loop der jaren raakte Tom Ghiesmans betrokken bij het project.

In 1998 organiseerde hij voor het eerst een bezoek aan Amerika met een zwemclub uit Moorsele. In 2004 kreeg het project een nieuwe impuls met de miniemen van de baksetclub Kortrijk Sport CB die naar Cape Cod, Boston en New York trokken.

Door het grote succes werd dit herhaald in 2006 en nu zijn de miniemen geboortejaar 1993-1992 aan de beurt.

3 ploegen (2 jongens, 1 meisjesploeg) en in totaal 35 jongeren met 8 begeleiders gaan 10 dagen lang op schok. Ze zullen er basketbalwedstrijden spelen en uiteraard heel veel bezoeken.

Oudere berichten:
> Zuster Delesie wordt honderd in Kortrijk
> Na het zevende gaslek in Kortrijk...
> Management d-hotel Marke-Kortrijk in andere handen
> Spinnen veroveren deze nacht Kortrijk
> Stiltegebied in Begijnhof en Begijnhofpark?
> Over weerwolven en forestiers in Kortrijk
> KZ Kortrijk voor cruciale weken
> Bart Caron naar Groen!
> Overstap van VlaamsProgressieven naar Groen!
> Bart Caron naar Groen!
> Bekermatch KV Kortrijk afgelast
> Overlijdens in de stad Kortrijk
> Dodelijk ongeval op lijn Kortrijk-Brugge
> Mijn restaurant in Kortrijk: in primeur de namen!
> Werner Pintelon is honderd in Kortrijk
> Mijn restaurant en de bouwvergunning in Kortrijk
> Heb je een vastgoedverhaal over Kortrijk?
> Waterpolo Kortrijk met stevige oefenpartij
> De vergeten werken van Kortrijk
> Dans gratis de tango in Kortrijk

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!