Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Mardi Gras in Kortrijk

Mardi gras 

Nu dinsdag 24 februari is het Vette Dinsdag. De eerste Kortrijkse nachtburgemeester Pit laat je daarom uitgebreid kennismaken met fijne en wellustige carnavals-, brass- en Mardi Gras Indians-muziek uit het subtropische New Orleans. U wordt vanaf 21 uur verwacht in de Zwevegemsestraat 61, Kortrijk.


Hierbij een traditioneel Mardi Gras-sfeerbeeld uit The Big Easy. Men lette vooral op de sierlijke smeedijzeren balkons, die nog dateren van de Spaanse periode. Dit is een typische bezienswaardigheid in het French Quarter, het historische centrum van New Orleans. Het is niet geheel duidelijk of het beeld is genomen voor of na de passage van orkaan Katrina.

Kokopelli festival

Het KOKOPELLI Open Minded Music Festival

heeft zijn derde werkjaar aangevat! Kokopellifestival is een muziekfestival met een open geest en een blik op de wereld. Het festival is vooral gericht op jongeren, families, scholen en jeugdverenigingen uit de ruime regio tot over de taalgrens heen! Voor meer info surf naar: www.kokopellifestival.be.

De volgende editie van het KOKOPELLI Open Minded Music Festival is er op 15, 16 en 17 mei 2009 in en rond de dwarsschuur ’t Goet te Wynckele in het centrum van Gullegem. Maar eerst is er Kokopelli op tournée!. Onder deze naam vliegt het Kokopelli festival zijn Gullegems nest uit! Om Kokopelli in al zijn facetten meer naambekendheid te geven. Kokopelli geeft onder meer een gratis tournee in Kortrijk op 14 maart in Kaffee ZIGGY(Kortrijk).

Gratis optreden Steve Burns Band

De Steve Burns Band(blues) is te gast in ontmoetingscentrum De Vonke in Heule op donderdag 13 november om 20.15 uur. De toegang gratis.

Het kasteelconcert op zondag 9 november (ism Jeugd & Muziek Kortrijk) met Jan Vermeulen is uitverkocht. Op zondag 7 december om 11 uur staan Blandine Waldmann(piano) en Michaël Scoriels (viool) in ’t Kasteel en daarvoor zijn er nog een beperkt aantal kaarten (info en reserveringen in De Vonke).

Eerstdaags staan er in De Vonke nog enkele activiteiten gepland.

Maandag 10 november om 18.30 uur: ET IN TERRA PAX, een muzikale terugblik op 1914 -’18 en 1940 - ’45 met de The Concord Jazz Ensemble, K. Harmonie Sint-Cecilia Gullegem, K. Harmonie Kunst & Eendracht Lendelede en de K. Fanfare De Ware Vrienden Zwevegem – kaarten € 7 (nog tot vrijdag 7/11 te koop in De Vonke of te reserveren op het nummer 056 32 95 06)

Dinsdag 11 november om 15 uur: monoloog ‘wintertulpen’ door Marleen Merckx – 14.30 uur – tentoonstelling van foto’s, kunstwerken. Slotmanifestatie van de campagne borstkankerscreening voor Kortrijk. – kaarten € 2 (nog tot vrijdag 7/11 te koop in De Vonke)

Dinsdag 18 november om 14 uur: seniorennamiddag BOEBS! (blijf op je eigen benen staan) met Frank Valentino ‘happy afternoon time’, demonstratie volksdansen en sequencedance, initiatie lijndansen en salsa + aansluitend fuif – organisatie Stedelijke OuderenAdviesraad ism Heulse seniorenverenigingen – kaarten € 2 VVK (€ 3 ADD) (te koop in De Vonke tot en met 18/11)

Woensdag 19 november van 14 tot 16.30 uur: workshop ‘striptekenen’ voor jongeren van 6 tot 12 jaar – ingang € 3 - ism dienst jeugd (info en reserveringen in De Vonke)

Woensdag 19 november om 14 uur: koffienamiddag met gastoptreden van Jason Bradley – org. De Branding – kaarten € 5 (taart en koffie incl.), alle 50+’ers - inschrijven kan op het nummer 056 36 40 30 of via e-mail seniorenwerking@waak.be (tegen ten laatste 10/11)

Info www.devonke.be

Tien jaar Shakesbeer

0029 Rockcoverband Shakesbeer bestaat 10 jaar

Shakesbeer ontstond in 1998. Met vier enthousiaste muzikanten werden vanaf 1999 de Vlaamse podia beklommen. Met een set vol aanstekelijke rockcovers.   

Na een rustperiode van enkele jaartjes werd er opnieuw druk gerepeteerd. Vanaf dit jaar is Shakesbeer er weer met een sterke bezetting.

De groep bestaat uit  6 muzikanten:

Ringo Vanhoutte - vocals

Serge Deldycke - leadguitar

Tony Verhamme - rhythmguitar

Dominique Gekiere - bassguitar

Wenny Verhamme - drums

Pieter-Jan Cornelis - sax and keyboards

Net zoals Shakespeare brengt Shakesbeer klassiekers, maar dan klassiekers uit de rockgeschiedenis.

Rock klassiekers van de jaren zeventig tot nu. Nummers van Golden Earring, Simple Minds, U2, Arno, Nirvana, de Kreuners, en nog vele andere bands met megahits staan op de  setlist. 

Rockcoverband Shakesbeer
056-35. 42. 76 of 0497-81.24.40(Serge)

www.shakesbeer.be

http://test.soundslike.be/shakesbeer/ 

Live Opname : zie http://www.youtube.com/watch?v=aarHj6G_cfw&eurl=http://www.shakesbeer.be/live.html

Heima fans verzamelen in Kortrijk

Heimatfans verzamelen in De Slekke

Na voorstellingen van Tokio tot Milaan wordt nu ook op 25 april in Jeugdhuis De Slekke een officiële voorstelling gebracht van de IJslandse film Heima. De IJslandse post-rockband Sigur Rós ging in 2006 op wereldtournee om hun nieuwe plaat Takk voor te stellen. Tijdens deze toer kregen ze heimwee naar hun magische thuisland. Eenmaal thuis besliste de groep dat het tijd was om iets terug te doen voor hun Heima (IJslands voor thuisland). Wat hierop volgde was een reeks gratis en onaangekondigde concerten op de meest verrassende locaties. Heima is het relaas van deze concertreeks, doorspekt met beelden van de IJslandse natuur. Deze film wou Sigur Rós delen met de rest van hun fans. Enkele maanden geleden deden ze via hun myspace een oproep naar hun fans om Heima te vertonen in alle mogelijke zalen en plaatsen. In JH De Slekke zitten er bij de medewerkers enkele Sigur Rós fans. Op 25 april brengen die een officiële vertoning. Nadien kan je op adem komen op de postrocktonen van de Gentse groep Krati, die de avond afsluit. Kaarten kosten 2 euro.

Meer info en trailer op www.jhdeslekke.be

‘Joodse componisten, Joodse thema’s!’

Smblndman_c ‘Joodse componisten, Joodse thema’s!’

Op vrijdag 11 april om 20 uur organiseert de concertvereniging Euterpe in de Budascoop te Kortrijk een concert met het strijkkwartet BL!NDMAN [4x4]strings, Eddy Vanoosthuyse (klarinet) en Levente Kende (piano).
Op het programma werken van S. Prokofiev, A. Copland, F. Mendelssohn en Jan Van der Roost.

Toegangskaarten kunnen gereserveerd worden op het telefoonnummer 056-21.79.66 of via e-mail: euterpe.vzw@telenet.be

Prijs:  vvk 12 euro/studenten 5 euro
add 13 euro /studenten 6 euro

Website: www.euterpevzw.be

Sukilove in Den Trap

Café Den Trap in Kortrijk krijgt schoon volk over de vloer op 12 april om 21 uur

De mannen van Sukilove komen hun EP voorstellen die ze straks in Engeland uitbrengen. Ze gaan daar ook toeren. En ze komen in Den Trap die concerten van over het water eens uittesten. 

Sukilove brengt op 21 april in the UK de EP 'Natural regression' uit bij JezusFactory. Met daarop een nieuwe, uitgeklede versie van You Kill Me, de nieuwe single die het tot in de playlist van Studio Brussel en Radio 1 blijkt te schoppen.
Om dat allemaal te vieren trekt de groep voor de tweede keer dit jaar naar Londen en omgeving voor een reeks concerten. Voor wie in de buurt is:

Sukilove Live:
24/04:  Camden Barfly Monarch - London (UK) (www.monarchbar.com)
25/04:  The Cannon - Newport Pagnell (UK)
26/04:  The Star Inn - Guildford (UK)
28/04:  Brixton Windmill - London (UK)
29/04:  The Rhythm Factory - London-Whitechapel (UK) (www.rhythmfactory.co.uk)
30/04:  10 Feet Tall - Cardiff (UK)  (www.thisis10feettall.co.uk/ )

www.myspace.com/sukilove

Win gratis tickets voor Novarock!

Novarock:  de wedstrijd: vandaag spelen we voor 'gewone' tickets voor de vrijdag, morgen voor die van zaterdag en overmorgen voor de VIP tickets!

De wedstrijd begint vanaf vandaag woensdag 2 april. Geef het juiste antwoord op de eerste vraag: wie staat op de foto die hierbij hoort?

Tomhelsen2

Het muziekfestival Novarock vindt dit jaar plaats in Kortrijk Xpo op 25-26 april. Tickets op vrijdag kosten 8-9 euro, op zaterdag 20-25 euro. Voor een combiticket betaal je 25 euro. Een VIP-pas kost 75 euro.

Kaarten kan je niet enkel vragen op het nummer van Cultuurwinkel Kortrijk (056-23.98.55), maar kunnen ook gekocht worden in de Kulak(onthaalgebouw B), Katho(onthaal hoofdgebouw), Baker Street Kortrijk, Billboard Kortrijk en de Brooklyn en Fnac stores.
Betreffende de voorverkoop in Kinepolis Kortrijk: de eerste 200 mensen die in Kinepolis Kortrijk een zaterdags ticket of een combiticket kopen van Novarock, krijgen bij aankoop 1 filmticket gratis! Let wel: Deze actie is enkel geldig bij aankoop in Kinepolis Kortrijk!

Ook onze krant heeft een aantal vrijkaarten.

VIJF VIP-KAARTEN VOOR DE ZATERDAG EN VIJF TOEGANGSKAARTEN VOOR VRIJDAG EN ZATERDAG!!

Stuur je antwoord op onze vraag, die we stellen als het artikel in de krant verschijnt, naar kortrijk@nieuwsblad.be. De eerste (correcte) mailers krijgen een gratis ticket. Meer info op www.novarock.be.

Gratis naar koorconcert!

Kortrijkse Week van de Amateurkunsten start met het ensemble van de Saint-Andrew’s Cathedral School uit Sydney Australië

Op vrijdag 25 april om 20 uur is het ensemble van de Saint-Andrew’s Cathedral School uit Sydney te gast in Ieper n.a.v. ANZAC Day. ANZAC staat voor Australian and New Zealand Army Corps. En ANZAC Day is de dag waarop de Australische en Nieuw-Zeelandse deelname aan de Eerste Wereldoorlog traditioneel wordt herdacht. Ook in Ieper wordt een herdenkingsdienst georganiseerd. Aansluitend zocht de groep nog een laatste concert te spelen ter afsluiting van hun tournee. We ontvangen ze graag in Kortrijk. De groep zal concerteren in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Kortrijk.

De Saint-Andrew's School is een bekende koorschool in Australië, vergelijkbaar met de bekende koorscholen van de Saint-Paul's cathedral in London en in eigen land het vroegere Sint-Rombouts in Mechelen. De school werd gesticht in 1885 met de bedoeling de koorjongens van Saint-Andrews zowel een kerkelijke als kwalitatief hoogstaande muzikale opleiding te geven. Vandaag is de school één van de beste privéscholen in Australië en is ze vooral bekend om haar vooruitstrevend muziekonderwijs. Naast het kathedraalkoor kunnen de studenten ook lid worden van verschillende muzikale ensembles. De school heeft een symfonie-orkest, blaasorkest, kamerorkest en een strijkensemble. Er zijn 3 Dixielandbands, 3 meisjeskoren, verschillende jongenskoren, 3 Big Bands,… Een 50-tal van de beste koorleden en musici in de leeftijdscategorie 14 tot 18 jaar zijn in Kortrijk te gast met een gevarieerd programma en een goede selectie van Australische componisten.

Org. UiT in Regio Kortrijk en de stad Kortrijk, Directie Cultuur, cel socio-cultureel verenigingswerk in samenwerking met de cultuurraden van Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem.

U kunt een gratis gereserveerde plaats krijgen als u een mailtje stuurt naar kortrijk@nieuwsblad.be met het aantal gratis kaarten (maximum 2).

Tickets kunnen eventueel ook vooraf opgehaald worden in De Cultuurwinkel, Schouwburgplein 14 in Kortrijk, 056-23.98.55

Orchestre International du Vetex in volle actie
Orchestre International du Vetex (OIDV) lijkt bezig Vlaanderen in te palmen. En dat is volledig terecht. Bekijk hier op dit fragment waarom.
Oudere berichten:
> Zuster Delesie wordt honderd in Kortrijk
> Na het zevende gaslek in Kortrijk...
> Management d-hotel Marke-Kortrijk in andere handen
> Spinnen veroveren deze nacht Kortrijk
> Stiltegebied in Begijnhof en Begijnhofpark?
> Over weerwolven en forestiers in Kortrijk
> KZ Kortrijk voor cruciale weken
> Bart Caron naar Groen!
> Overstap van VlaamsProgressieven naar Groen!
> Bart Caron naar Groen!
> Bekermatch KV Kortrijk afgelast
> Overlijdens in de stad Kortrijk
> Dodelijk ongeval op lijn Kortrijk-Brugge
> Mijn restaurant in Kortrijk: in primeur de namen!
> Werner Pintelon is honderd in Kortrijk
> Mijn restaurant en de bouwvergunning in Kortrijk
> Heb je een vastgoedverhaal over Kortrijk?
> Waterpolo Kortrijk met stevige oefenpartij
> De vergeten werken van Kortrijk
> Dans gratis de tango in Kortrijk

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!