Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gratis naar LOS in Kortrijk

Gratis naar Los

Los is de nieuwe film van Jan Verheyen. De afgelopen weken was er de wereld-avant-première in Canada/Montreal waar de film zeer goed werd onthaald. Op 17 september volgt de echte première in België. Maar Kortrijk heeft een voetje voor. Directeur Mia Cattebeke van De Hoge Kouter: ‘Allen kunnen ze niet tippen aan onze Kortrijkse avant-première op 4 september in Kinepolis Kortrijk ten voordele van De Hoge Kouter! En je krijgt waar voor je geld. Je ziet de film in primeur en je mag deelnemen aan een verzorgde receptie na de filmvoorstelling.’

Het Nieuwsblad doet er in samenwerking met De Hoge Kouter een schepje bovenop. We hebben vijf vrijkaarten voor de eerste vijf mailers die zeggen waarom ze naar de film willen (mailen naar kortrijk@nieuwsblad.be). Let wel, je krijgt één vrijkaart als je één andere kaart(20 euro) erbij koopt. Dat betekent dat je naar de film én naar de receptie gaat voor 10 euro én daarbij een goed doel steunt. De winnaars krijgen van Het Nieuwsblad een bevestigingsmail, printen die uit en nemen die mee naar de kassa. De kaarten zullen daar op naam liggen. Meer kaarten kan je bestellen via 056-24.38.60.

Politie past verkeer zaterdag preventief aan

Fatamorgana_logo2007 Naar aanleiding van Fata Morgana past de politie preventief de verkeerssituatie aan om problemen te voorkomen. Op zaterdag 30 augustus, de dag van de finale, worden de volgende plaatsen daarom verkeers- en parkeervrij gemaakt:

- De Graanmarkt
- De Waterpoort (aan beide zijden)
- De Doorniksestraat, tussen de Grote Markt en de tunnel, langs beide zijden
- De Vlasmarkt
- De Leiestraat
- De OLV-straat tussen de Grote Markt en de Konventstraat
- De Rijselsestraat tussen Kopke en het Sint Michielsplein
- De Persijnstraat, aan beide zijden
- De Oude Vestingsstraat, tussen de Koning Albertstraat en de Waterpoort, langs beide zijden
- De Rijselsestraat tussen de J. Persijnstraat en de Kasteelstraat in de richting van de Grote Markt: de eerste tien parkeerplaatsen zijn niet beschikbaar, behalve voor mindervaliden

Om enigzins te compenseren wordt er gratis parking voorzien op de parking van Kortrijk Xpo. De centrumparkings blijven gewoon toegankelijk. Mindervaliden kunnen terecht in de Rijselsestraat.

De veiligheidsdiensten raden iedereen aan om zich zoveel mogelijk te voet of per de fiets naar de Grote Markt te begeven. Fietsen worden evenwel niet getolereerd op het evenemententerrein. Er komt bijgevolg een bewaakte fietsenstalling op het Sint-Michielsplein. Het openbaar vervoer biedt een andere oplossing. Er zal iedere tien minuten een gratis bus rijden die vertrekt aan Kortrijk XPo en je in een mum van tijd naar het stadscentrum brengt.

De grote finale van De Slimste Gemeente

Head5 DO 5 JUNI - 20U- ZAAL ANSOLD - LANDERGEMSTRAAT 1B

Wie is de slimste gemeente van Regio Kortrijk? Deze vraag brandt al wekenlang op de lippen van tal van regiogenoten. Op donderdag 5 juni kan je met empirische zekerheid een antwoord geven. Uit in Regio Kortrijk ging namelijk in 6 quizzen op zoek naar De Slimste Gemeente. Met de quiz in Anzegem is de grote finale in zicht.

Na 5 quizzen beschikt  Harelbeke over de beste papieren…. maar eigenlijk is er nog niets beslist. Ook Waregem, Deerlijk en Kortrijk maken nog een kans. Daarnaast belooft het een hevige strijd te worden voor de rode lantaarn tussen Spiere-Helkijn, Wervik en Avelgem

HOE MEER SUPPORTERS, HOE MEER EXTRA PUNTEN

Voor de laatste quiz is niet enkel het intelligentiepeil van de verschillende teams van belang, ook het publiek speelt een belangrijke rol in de totale score. De gemeenten kunnen namelijk extra punten verdienen door meer supporters mee te brengen. Ook zullen er extra punten te verdienen zijn voor de origineelste gemeente, het leukst geklede team, de grootste pechvogels,…  Neem daarbij de presentatie van Gili, de muzikale intermezzo’s van Tom Brys en een special guest en het belooft een spetterende slotshow te worden.

HET VOORLOPIG KLASSEMENT
Hieronder vindt u het voorlopige klassement. Waarbij de slechtste score van iedere gemeente al weggelaten is. (enkel de 5 beste quizzen van ieder team tellen mee in de eindafrekening)
1: Harelbeke - 173,75
2: Waregem - 169
3: Deerlijk - 160,75
4: Kortrijk - 158
5: Lendelede - 145,75
6: Wevelgem - 145,25
7: Anzegem - 144,25
8: Zwevegem - 139,25
9: Kuurne - 167,25
10: Menen - 136, 25
11: Avelgem - 131,5
12: Wervik: - 130,75
13:  spiere-Helkijn - 126,75
MEER INFO
T: 056/27.74.30 - secretariaat@uitinregiokortrijk.be - www.deslimstegemeente.be

Straks de aftrap

Advertentieuitinregioformaat210x100 zie www.deslimstegemeente.be

Weet je niet waar naartoe?

Bolwerkcaf2

The Arquettes gratis in concert

Peter Deurinck van Den Trap laat weten:

Het beste van het betere dat de jongste van de jongere generatie Belgische muziekgroepen heeft voortgebracht staat weldra gratis in DEN TRAP in Kortrijk. Mocht je het onderaardse café bij het station in Kortrijk nog niet kennen, dan heb je de laatste muziekjaren op een andere planeet gezeten. In dat geval, welkom terug op Planeet Aarde, waar wij je meteen verblijden met de nodige swingende muziek. Die muziek komt op ZATERDAG 1 MAART van THE ARQUETTES.  Dat is die Gentse groep die de voorbije zomer zowat alle festivals heeft platgespeeld, en dat is ook dat jonge geweld dat enkele weken geleden de show van Debbie & Nancy op temperatuur bracht.

Ze brachten onlangs nog een EP uit waarop een vijftal van hun songs te horen zijn. Songs die ergens te situeren vallen tussen de lo-fi die Pavement ons destijds inpompte en de gezellige gitaarnoise van pakweg Sugar en Dinosaur Jr.. Gezellige mix van scheurende gitaren en netjes ingebouwde synth-riffjes. 

Rauw melodieuze, broeierige rock'n roll en sfeervolle toetsen, ergens tussen een venijnig klinkende Das Pop, The Van Jets en een bedreven Sparklehorse, onder een bitterzoete samenzang, siert dit viertal.

http://www.myspace.com/arquettes
http://www.myspace.com/dentrap 

Peter Deurinck

ESTHER WEEMAES ZONDAG 24 FEBRUARI 21 UUR IN DEN TRAP

EstherweemaesPeter Deurinck van Den Trap laat weten:

Ze is niet groot, maar ze heeft uitstraling in overvloed. En wat ze doet klinkt formidabel. Ze deed het lange tijd in haar eentje, maar in Gent waar ze al een paar jaar studeert heeft ze nu een drummer gevonden die het samen met haar doet. Haar thuis staat in Beveren-Leie. Als volwaardige singer-songwriter is ze een oeuvre aan het ontwikkelen dat in Vlaanderen nog nooit gehoord is. Het meisje is een vrouw met een stem die doorleefd klinkt. Esther heeft bovendien iets te zeggen en doet dat op haar wel heel eigen manier.  Een concert dat je moet zien, al was het maar omdat ze een grote wordt waarvan je later zult kunnen opscheppen dat je haar nog gezien hebt toen ze nog klein was.

http://www.myspace.com/estherweemaes 

Gratis naar Bonanza

Bonanza is een documentair portret van de officieel kleinste stad van Colorado: zeven inwoners, een gemeenteraad en een burgemeester die driehonderd km verder woont. De inwoners dromen er, aan de voet van de Rocky Mountains, van een leven in stilte en harmonie met de natuur. Maar ze worden geconfronteerd met hun buren. Het gevolg? De idylle mondt uit in ruzie, roddels en moord. Het Antwerpse Berlin geeft dit menselijke portret gestalte. Het publiek krijgt een maquette (7m x 3m) van Bonanza te zien, met daaronder vijf schermen (een scherm voor elk bewoond huis). De inwoners hebben, ondanks hun beperkte aantal, nauwelijks contact met elkaar. De vijf schermen focussen op dit isolement.

Voor deze happening op donderdag 21 februari om 19 en om 21 uur in de Kortrijkse stadsschouwburg zijn er per voorstelling tien gratis tickets(11 euro) beschikbaar. Dat is voor wie op donderdag 21 februari tussen 10 en 12 uur belt naar 056-23.98.55 van de Kortrijkse cultuurwinkel met vermelding van het codewoord COLORADO. Twee tickets vragen is één betalen.

Gratis naar flamenco optreden

Andres Peña & Pilar Ogalla brengen A Fuego Lento. Het is een

voorstelling die gegroeid is uit emoties en gevoelens. Gegroeid ook vanuit het realisme, vanuit de eenvoud van een idee. Het gevoel wordt overgebracht door drie stemmen. Eén gitaar die het verhaal leidt en de danser en danseres die met flamenco de emoties verhalen. A Fuego Lento is een mediterrane lekkernij met verschillende ingrediënten die tot een gerecht bereid wordt.

Voor deze happening op zondag 10 februari om 20.15 uur in de Kortrijkse stadsschouwburg zijn er tien gratis tickets(13-9 euro) beschikbaar. Dat is voor wie op vrijdag 8 februari tussen 10 en 12 uur belt naar 056-23.98.55 van de Kortrijkse cultuurwinkel met vermelding van het codewoord dat je hierna vindt. Twee tickets vragen is één betalen. Het codewoord is flamenco.

Gratis naar The Romeo's

Een benefietconcert met De Romeo’s live on Tour in de Kortrijkse stadsschouwburg. Is dat iets voor u? Na hun tournee langs de Belgische kust tijdens de zomer en na een bomvol sportpaleis in Antwerpen zijn Chris Van Tongelen, Gunther Levi en Davy Gilles te gast in Kortrijk. Na het concert signeren deze artiesten zelfs in de nabije Komedie.

Voor het concert met De Romeo’s hebben we tien gratis kaarten. Stuur een mail naar kortrijk@nieuwsblad.be en als je antwoord krijgt kan je je kaart op naam afhalen aan de kassa van de stadsschouwburg.

Oudere berichten:
> Zuster Delesie wordt honderd in Kortrijk
> Na het zevende gaslek in Kortrijk...
> Management d-hotel Marke-Kortrijk in andere handen
> Spinnen veroveren deze nacht Kortrijk
> Stiltegebied in Begijnhof en Begijnhofpark?
> Over weerwolven en forestiers in Kortrijk
> KZ Kortrijk voor cruciale weken
> Bart Caron naar Groen!
> Overstap van VlaamsProgressieven naar Groen!
> Bart Caron naar Groen!
> Bekermatch KV Kortrijk afgelast
> Overlijdens in de stad Kortrijk
> Dodelijk ongeval op lijn Kortrijk-Brugge
> Mijn restaurant in Kortrijk: in primeur de namen!
> Werner Pintelon is honderd in Kortrijk
> Mijn restaurant en de bouwvergunning in Kortrijk
> Heb je een vastgoedverhaal over Kortrijk?
> Waterpolo Kortrijk met stevige oefenpartij
> De vergeten werken van Kortrijk
> Dans gratis de tango in Kortrijk

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!