Home  Regio  kortrijk  kortrijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Kortrijk?
Laat het weten aan:
Kris of Freddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gratis naar de beurs Wij Trouwen in Kortrijk

Op 9, 10 en 11 januari 2009 vindt in Kortrijk Xpo de 14de editie plaats van de grootste huwelijksbeurs van België

Naast het aanbod van de meer dan 110 exposanten vinden er gedurende de beurs tal van randmanifestaties plaats: op zaterdag en zondag - telkens om 16u - is er een exclusieve modeshow in samenwerking met de exposanten. Er worden gratis danscursussen gegeven, op het kapperspodium kunnen de bezoekers terecht voor een gratis proefbeurt en in het culinair kooktheater maken de bezoekers kennis met de lekkerste hapjes.

Wij trouwen 09 is een totaalspektakel in een sfeervol kader waar de bezoekers alles vinden voor de organisatie van hun droomhuwelijk.

Praktische informatie:

Vrijdag 9 januari 2009 van 18 tot 22 uur.

Zaterdag 10 januari 2009 van 13 tot 19 uur.

Zondag 11 januari 2009 van 13 tot 19 uur in Kortrijk Xpo(B).

Organisatie Kortrijk Xpo Doorniksesteenweg 216B - 8500 Kortrijk.

Vijf koppel(tje)s die huwelijksplannen hebben kunnen er gratis naartoe. Het volstaat om in vijf regels uit te leggen waarom je (nog of weer) wil huwen en waarom je naar deze huwelijksbeurs wilt. De vijf leukste antwoorden selecteren we. Je krijgt een bevestigingsmail als je bij de gelukkigen bent en daarmee begeef je je naar Kortrijk Xpo op de dag naar keuze (vrijdag-zaterdag-zondag). Stuur je antwoord en je adres naar kortrijk@nieuwsblad.be tav K. Vanhee. De wedstrijd start nu en wordt afgesloten op 5 januari.  

Cavalia: de tickets zijn de deur uit

Niet meer bellen voor Cavalia. De tickets zijn de deur uit!

Bel nu om tickets te winnen voor Cavalia

Cavalia schenkt vrijkaarten weg voor het spektakel in Knokke-Heist. In de krant las je er alles over. Als je vandaag belt voor die tickets naar het nummer 050-60.43.46 vermeld je het codewoord 'Het Nieuwsblad'.

Succes!

Waar is de tijd: Kinderopvang in Kortrijk

Zusters Het jongste nummer van “Waar is de tijd? Kortrijk 2000 jaar” belicht de geschiedenis van armen en zieken. Niet alleen de volwassenen konden arm en ziek zijn, ook voor kinderen moest in een gepaste opvang voorzien worden. De zusters van het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal ontfermden zich ook over de kleintjes. Hun kloosterreglement moest echter voldoende soepel zijn om zich dag en nacht dienstbaar te kunnen stellen.


Wie dit nummer wil winnen dat op dinsdag 15 april verschijnt, moet het correcte antwoord geven op volgende vraag: tot welke religieuze orde behoorden de zusters van het Kortrijkse hospitaal?


(1)   Clarissen


(2)   Paulinen


(3)   Augustinessen


Correcte antwoord mailen naar ann.augustyn@kortrijk.be

Op zoek naar De Slimste Gemeente

HarelbekeDonderdagavond won het team van Harelbeke (foto) de quiz 'De Slimste Gemeente in de Regio' (deel 2) in De Hoop in Waregem. De stad van Peter Benoit scoorde 43,75 punten op 50. Deerlijk en Zwevegem vervolledigden het podium. Met deze uitslag staat Harelbeke momenteel in poleposition om het fel begeerde verkeersbord 'De slimste gemeente van Regio Kortrijk' mee naar huis te nemen. Waregem, de winnaar van vorige keer, moest nu tevreden zijn met de zesde plaats. Ze blijven wel tweede in het algemeen klassement.

De Hoop is een gezellige plek en de sfeer bij de quizzers was navenant. Quizmaster Gili werd voor het muzikale gedeelte bijgestaan door Tom Brys en Cie. Het publiek quizzte naar hartelust mee. Vorige editie won Oscar Dewinter uit Wevelgem deze publieksprijs, dit keer haalde Sandrine Coorevits uit Ronse – ze is archivaris in Waregem – met 38 op 50 de beste publieksscore. Op naar de derde editie in het ontmoetingscentrum van Deerlijk op 24 april.

Uitslag quiz 2
1. Harelbeke - 43,75 / 2. Deerlijk - 40,75 / 3. Zwevegem - 39,25 / 4. Menen - 38,75 / 5. Avelgem - 38,50 / 6. Waregem - 38,25 / 7. Kuurne - 37,25 / 8. Lendelede - 35,25 / 9. Wevelgem & Anzegem 34,25 / 11. Spiere-Helkijn - 33,75 / 12. Wervik - 31,75 / 13. Kortrijk - 30

Algemene tussenstand
1. Harelbeke - 85,25 / 2. Waregem - 82,25 / 3. Deerlijk - 80,25 / 4. Lendelede - 73,25 / 5. Menen - 72,25 / 6. Wevelgem - 71,75 / 7. Zwevegem - 68,75 / 8. Avelgem - 68,00 / 9. Anzegem - 66,75 / 10. Kortrijk - 65,50 / 11. Kuurne - 65,25 / 12. Spiere-Helkijn - 61,75 / 13. Wervik - 55,75

meer info op www.deslimstegemeente.be

Win tickets voor A World of Comedy

'A World of Comedy' verrast met vermakelijke stand-up comedy. Iedere komiek heeft een eigen stijl en iedere show serveert komieken van de 123 Comedy Club. Ditmaal Bert Gabriëls, Sven Eeckman (no hard feelings comedy over alledaagse dingen) en Damian Clark, winnaar van de West Australian Fringe Festival Comedy Award en de revelatie van het Comedy Festival in Edinburgh, Schotland.
Voor deze happening op vrijdag 25 april om 20.15 uur in het ontmoetingscentrum De Wervel in Bellegem zijn er tien gratis tickets (6-11 euro) beschikbaar. Dat is voor wie vanaf 14 april tussen 10 en 12 uur belt naar 056-23.98.55 van de Kortrijkse cultuurwinkel met vermelding van het codewoord 'comedy'. Twee tickets vragen is één betalen.

Gratis tickets voor Novarock: de VIP-tickets

Novarock:  de wedstrijd: vandaag spelen we voor de vijf VIP-tickets! 

Geef het juiste antwoord op de vraag: wie staat op de foto die hierbij hoort? Let wel, we hebben ook je volledige adres nodig bij je antwoord op de wedstrijdvraag! Anders wordt je antwoord NIET in aanmerking genomen! En nog iets: je mag enkel beginnen mailen vanaf 12 uur deze middag, om ook anderen de kans te geven mee te doen. Mails die voordien toekomen worden niet in aanmerking genomen!!

Headphone1   

Het muziekfestival Novarock vindt dit jaar plaats in Kortrijk Xpo op 25-26 april. Tickets op vrijdag kosten 8-9 euro, op zaterdag 20-25 euro. Voor een combiticket betaal je 25 euro. Een VIP-pas kost 75 euro.

Kaarten kan je niet enkel vragen op het nummer van Cultuurwinkel Kortrijk (056-23.98.55), maar kunnen ook gekocht worden in de Kulak(onthaalgebouw B), Katho(onthaal hoofdgebouw), Baker Street Kortrijk, Billboard Kortrijk en de Brooklyn en Fnac stores.
Betreffende de voorverkoop in Kinepolis Kortrijk: de eerste 200 mensen die in Kinepolis Kortrijk een zaterdags ticket of een combiticket kopen van Novarock, krijgen bij aankoop 1 filmticket gratis! Let wel: Deze actie is enkel geldig bij aankoop in Kinepolis Kortrijk!

Onze krant heeft een aantal vrijkaarten.

VIJF VIP-KAARTEN VOOR DE ZATERDAG EN VIJF TOEGANGSKAARTEN VOOR DE VRIJDAG EN DE ZATERDAG!! DIE VAN VRIJDAG EN ZATERDAG ZIJN ONDERTUSSEN DE DEUR UIT!

Stuur je antwoord op onze NIEUWE vraag naar kortrijk@nieuwsblad.be. De eerste (correcte) mailers krijgen een gratis ticket. Meer info op www.novarock.be.

Gratis tickets voor Novarock, deel twee

Novarock:  de wedstrijd: vandaag spelen we voor vijf 'gewone' tickets voor de zaterdag, morgen voor de vijf VIP-tickets!

Geef het juiste antwoord op de vraag: wie staat op de foto die hierbij hoort? Let wel, we hebben je volledige adres nodig bij je antwoord op de wedstrijdvraag!

Milk_inc 

Het muziekfestival Novarock vindt dit jaar plaats in Kortrijk Xpo op 25-26 april. Tickets op vrijdag kosten 8-9 euro, op zaterdag 20-25 euro. Voor een combiticket betaal je 25 euro. Een VIP-pas kost 75 euro.

Kaarten kan je niet enkel vragen op het nummer van Cultuurwinkel Kortrijk (056-23.98.55), maar kunnen ook gekocht worden in de Kulak(onthaalgebouw B), Katho(onthaal hoofdgebouw), Baker Street Kortrijk, Billboard Kortrijk en de Brooklyn en Fnac stores.
Betreffende de voorverkoop in Kinepolis Kortrijk: de eerste 200 mensen die in Kinepolis Kortrijk een zaterdags ticket of een combiticket kopen van Novarock, krijgen bij aankoop 1 filmticket gratis! Let wel: Deze actie is enkel geldig bij aankoop in Kinepolis Kortrijk!

Onze krant heeft een aantal vrijkaarten.

VIJF VIP-KAARTEN VOOR DE ZATERDAG EN VIJF TOEGANGSKAARTEN VOOR DE VRIJDAG EN ZATERDAG!! DIE VAN VRIJDAG ZIJN ONDERTUSSEN DE DEUR UIT!

Stuur je antwoord op onze NIEUWE vraag naar kortrijk@nieuwsblad.be. De eerste (correcte) mailers krijgen een gratis ticket. Meer info op www.novarock.be.

Aftrap van quiz De Slimste Gemeente
De 'kop' is eraf! Donderdagavond vond de eerste editie van de quizreeks 'De Slimste Gemeente' plaats in De Stekke in Moorsele. Dertien ploegen streden er onder de leiding van quizmaster Gili (zelf een fervent quizzer) voor een ere- of andere plaats!

De vragen werden aangeleverd door quizmaster Bert Dujardin. De teams waren supergeconcentreerd en in de eerste ronde lagen enkele gemeenten dicht bij elkaar. Dat waren onder meer met de organiserende gemeente Wevelgem, Harelbeke,Waregem en Deerlijk.
De quiz is een organisatie van UiT in Regio Kortrijk (de opvolger van Dertien).

De 'strijd' ging na de pauze verder. Tussendoor zong Ignace (Baert). De quiz duurde uiteindelijk anderhalf uur zoals vooropgesteld. Nadat Wervik voor de pauze op de lantaarnplaats eindigde, maakte deze grensgemeente een remonte in het tweede deel. Helaas, de achterstand was te groot. Met 24 op 50 werd de laatste plaats niet vermeden. De Wervikanen zinnen al op 'remonte'. Mooi zo!

Waregem had met zijn net gehuwde schepen en een schare fervente quizzers een voetje voor. De eigen ontworpen T-shirts deden de rest. Met 44 op 50 staat Waregem voorlopig aan de leiding van het peloton!
Andere gemeenten zinnen op weerwraak. Die zoete weerwraak kunnen ze nemen op 10 april in De Hoop in Waregem. Die van Waregem spelen dus thuis.

Voor een goed begrip: supporters kunnen altijd hun ploeg vervoegen. De teams kunnen wisselen. Zo hebben een aantal gemeenten meerdere kandidaten die de volgende keer meespelen. In een alternerend systeem dus. Het publiek mag ook meedoen. Je krijgt dezelfde vragen. Wie de hoogste score behaalt na de laatste quiz krijgt een leuke prijs!

Voor het winnende team is er niet alleen een jaar lang roem. Ze krijgen ook een 'verkeersbord' mee met daarop 'De Slimste Gemeente' en een prijzenpot.

Meer info op www.deslimstegemeente.be

Gratis tickets voor Novarock

De wedstrijd begint wanneer het artikel in de krant verschijnt! Hou dus én krant én site in de gaten. Dan pas kom je ook de eerste vraag te weten!

Het muziekfestival Novarock vindt dit jaar plaats in Kortrijk Xpo op 25-26 april. Tickets op vrijdag kosten 8-9 euro, op zaterdag 20-25 euro. Voor een combiticket betaal je 25 euro. Een VIP-pas kost 75 euro.

Kaarten kan je niet enkel vragen op het nummer van Cultuurwinkel Kortrijk (056-23.98.55), maar kunnen ook gekocht worden in de Kulak(onthaalgebouw B), Katho(onthaal hoofdgebouw), Baker Street Kortrijk, Billboard Kortrijk en de Brooklyn en Fnac stores.
Betreffende de voorverkoop in Kinepolis Kortrijk: de eerste 200 mensen die in Kinepolis Kortrijk een zaterdags ticket of een combiticket kopen van Novarock, krijgen bij aankoop 1 filmticket gratis! Let wel: Deze actie is enkel geldig bij aankoop in Kinepolis Kortrijk!

Ook onze krant heeft een aantal vrijkaarten.

VIJF VIP-KAARTEN VOOR DE ZATERDAG EN VIJF TOEGANGSKAARTEN VOOR VRIJDAG EN ZATERDAG!!

Stuur je antwoord op onze vraag, die we stellen als het artikel in de krant verschijnt, naar kortrijk@nieuwsblad.be. De eerste (correcte) mailers krijgen een gratis ticket. Meer info op www.novarock.be.

Oudere berichten:
> Zuster Delesie wordt honderd in Kortrijk
> Na het zevende gaslek in Kortrijk...
> Management d-hotel Marke-Kortrijk in andere handen
> Spinnen veroveren deze nacht Kortrijk
> Stiltegebied in Begijnhof en Begijnhofpark?
> Over weerwolven en forestiers in Kortrijk
> KZ Kortrijk voor cruciale weken
> Bart Caron naar Groen!
> Overstap van VlaamsProgressieven naar Groen!
> Bart Caron naar Groen!
> Bekermatch KV Kortrijk afgelast
> Overlijdens in de stad Kortrijk
> Dodelijk ongeval op lijn Kortrijk-Brugge
> Mijn restaurant in Kortrijk: in primeur de namen!
> Werner Pintelon is honderd in Kortrijk
> Mijn restaurant en de bouwvergunning in Kortrijk
> Heb je een vastgoedverhaal over Kortrijk?
> Waterpolo Kortrijk met stevige oefenpartij
> De vergeten werken van Kortrijk
> Dans gratis de tango in Kortrijk

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Kortrijk blogt

  •   
    Kris Vanhee en Freddy Vermoere bloggen over Kortrijk.

    Kris is gepassioneerd door alles wat nieuws is of wordt. Cultuur verzacht de zeden, is omnivalent en staat dan ook hoog op zijn persoonlijk verlanglijstje. Wat mensen drijft en bezielt, ook dat intrigeert hem.

    Freddy is regioreporter van Het Nieuwsblad. Als hij niet op nieuws jaagt, luistert hij naar stevige rock, kletst hij met zijn vriend(inn)en of dweept hij met Dimitri Verhulst en Het Eiland.

Zoeken

Nieuws uit kortrijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!