Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Kunst op het stationsplein
Endless
Tekenen doe je op papier, met houtskool of potlood. Het resultaat is een fragiel object dat we in een galerie of een atelier kunnen ontdekken, geprikt op de muren van een museum of opgeborgen in het kabinet van een verzamelaar. We krijgen een afgewerkt product te zien, en komen heel dichtbij. Een tekening neemt ons in vertrouwen. Zo is het altijd geweest.
Maar zo hoeft het niet te blijven. De Leuvense tekenaar Marc Raes zoekt de buitenlucht op, het straatlawaai van de stad. Hij laat ons het tekenen zelf zien: hoe motieven en gestalten ontstaan op een blad, hoe een vorm in een andere overgaat. De camera heeft zijn tekenende hand en de klomp houtskool bespied, vastgelegd – het zijn de noodzakelijke momentopnamen om tot tekeningen te komen. Of niet: dan gaat de beweging gewoon door, eindeloos. Dan is de reis zelf het doel, en niet de plek waar je wil uitkomen.

Lees verder

Leuvens Stoofke roodgloeiend
Stoofke
Al twintig jaar lang koken de leden van de kookclub Het Leuvens Stoofke in het Geertruihof te Leuven de pannen van het dak. Elke derde woensdagavond van de maand wordt de start geven om samen de kookkunst te delen of mooier gezegd culinaire grenzen te verleggen. In de praktijk betekent dit kookplezier creëren, door subtiele en geraffineerde smaakversmelting van seizoens -en streekgebonden ingrediënten op het bord te brengen met passende wijnen van de bovenste plank. Dit alles natuurlijk in een vriendschappelijke en joviale sfeer en met de volle inzet van het voltallige team van 12 kookfanaten .
Op nu naar het 25-jarig jubileum van het Leuvens Stoofke.
Sancta Mariainstituut officieel in het nieuw
Sancta Maria Leuven

Afgelopen zaterdag kon het Sancta Mariainstituut van Leuven officieel de deuren van haar nieuwe gebouwen openen. En dat was nodig: de school kende de laatste jaren een sterke groei en huisvest nu meer dan 1000 leerlingen en 140 leerkrachten en ondersteunend personeel. Uitbreiding was dus nodig, maar niet vanzelfsprekend: de school bevindt zich immers in een ingesloten driehoek, gevormd door het stadspark, de Tiensestraat en Deberiotstraat. Gelukkig kon de school in 2004 het klooster en de kerk van de Minderbroeders Konventuelen kopen. Na jarenlange verbouwingen – met de bijhorende problemen – stelde de school afgelopen zaterdag trots het resultaat voor: in het voormalige klooster (dat getooid met kleurige doeken uitkijkt op het Herbert Hooverplein) bevinden zich nu twaalf klassen, een studiezaal met keuken en een hypermodern open leercentrum. De kerkpoort zal in de toekomst de centrale ingang van de school worden, maar de kerk zelf is behouden en doet voortaan dienst als polyvalente ruimte. Achter de kerk werd bovendien een nieuw gebouwencomplex neergezet, dat plaats biedt aan een tweede turnzaal met bijhorende kleedkamers en nog vier extra klassen. Na jaren van stof en werflawaai krijgen de leerlingen en leerkrachten eindelijk de ruimte waar ze recht op hebben. Het Sancta Mariainstituut zal in de toekomst niet alleen een school in de stad zijn, maar ook een stad in de school.

De liefde regeert bij Cinema Zed

Cinemazed Het programma van Cinema ZED bevat deze maand heel wat exclusief werk. Het gaat om Films die in het kader van thematische reeksen speciaal naar België werden gehaald of voor het eerst in de bioscoop vertoond worden. We zetten de belangrijkste voor u even op een rijtje. 

In het kader van de reeks TRUE LOVE bundelt ZED enkele betere liefdesfilms die het midden houden tussen drama en komedie. Ver van de romcoms met hun flinterdunne verhaallijn, kleffe dialogen en melige muziek en de liefdesdrama’s die steevast eindigen in een tranendal. Deze films uit het programma zijn exclusief in ZED: 

I’m a Cyborg, but that’s OK gaat over de liefde tussen een meisje dat denkt dat ze een cyborg is en een kleptomaan die denkt dat hij haar karaktertrekken kan stelen. One flew over a cuckoo’s love nest! De laatste film van Old Boy regisseur Chan-Wook Park werd nooit uitgebracht in de bioscoop en wordt door ZED voor het eerst vertoond op het grote scherm. Niet te missen!


Choke is de verfilming van de gelijknamige roman van de Amerikaanse cultauteur Chuck Palaniuk. De schrijver van "Fight Club" (schitterend verfilmd door David Fincher) zit nooit verlegen om een taboe meer of minder en stort zich hier na gratuite geweld op gratuite seks.

Eagle vs Shark tot slot, is een hartverwarmende film uit het land van de kiwi’s over de liefde tussen twee nerds. 

Liefhebbers van onalledaagse en ongewone cinema kunnen deze maand niet alleen op het Brusselse eigenzinninge OFFSCREEN Festival terecht, Cinema ZED zette een decentralisatie op brengt de Apocalyps en de Ozploitation naar Leuven! 

Bronson van de Deense cultregisseur Nicolas Winding Refn is een energetische verfilming van het leven van Michael Peterson, Engelands langst zittende gevangene. 

In de legendarische BBC-film Threads wordt in documentaire stijl getoond wat het gevolg zou zijn van een nucleaire oorlog voor een doorsnee gezin in het Westen. Threads werd twee maal uitgezonden en zorgde destijds voor een storm van angst, woede en ongeloof. 
Paranatuurlijke beurs in Brabanthal

Ecobeurs1A

Door de maatschappelijk kritische geest is er een stijgende interesse in de alternatieve geneeswijzen, elders en ook in ons land. We merken zelfs dat vele klassieke artsen zich bijscholen of zich zelfs omscholen om zo hun klassieke kunde uit te breiden. Verschillende alternatieve genezers gaan dan weer geneeskunde of verpleegkunde studeren om hun inzichten te veruimen.

Net als de vorige jaren heeft ECO-Therapeutica, die in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 maart plaatsvindt in de Brabanthal in Haasrode, als belangrijkste doelstelling het grote publiek een duidelijke uitleg te verschaffen over deze aanvullende geneeswijzen. Verschillende organisaties, scholen, opleidingscentra en beroepsverenigingen van osteopathie, shiatsu, podologie, bachbloesemtherapie, bioresonantie, gezondheidstherapie, voetreflexologie, tachyon, acupunctuur, e.a. zullen uitleg verschaffen over hoe de discipline is ontstaan, welke scholing vereist is, welke materialen en/of middelen gebruikt worden enz. Daarnaast zullen ook doorlopend meer dan 90 lezingen, demonstraties, workshops en proeflessen gegeven worden.

Net zoals de vorige jaren, zal er in een apart toegankelijke zaal eveneens een  paranormale beurs van Paranatura vzw plaatsvinden. Vertegenwoordigers van onder andere handlijnkunde, kaartleggen, helderziendheid, enz ... zullen de geïnteresseerde bezoekers te woord staan.

Lees verder

Hof van assisen afschaffen: ja of neen?

Renaat Landuyt Is het zinvol dat we het hof van assisen afschaffen? Rond deze vraag kwamen woensdag zo’n 400 studenten samen aan de Leuvense rechtsfaculteit. Gastsprekers waren: Jean Luc Cottyn, ondervoorzitter van de hoge raad voor de justitie en sedert jaren substituut-procureur-generaal bij het hof van beroep te Gent, Filip Van Hende, advocaat in hart en nieren met intussen heel wat assisenzaken op zijn palmares. De derde van het gezelschap was Renaat Landuyt, Kamerlid voor SP.a en gewezen minister van mobiliteit en verkeer. Het debat werd in goede banen geleid door Raf Verstraeten, professor aan de Leuvense rechtsfaculteit.

Lees verder

Startdag Natuurpunt Leuven
Natuurpunt
Natuurpunt Leuven organiseert op zaterdag 7 maart haar jaarlijkse startdag voor leden en sympahtisanten. Er zijn geleide wandelingen, interessante voordrachten over de Leuvense natuur en de werking van Natuurpunt. De dag wordt afgesloten met een Kaas en wijnavond ten voordele van de Leuvense reservaten. Iedereen is welkom op deze activiteiten die plaatvinden in de Abdij van Park.

Lees verder

moet de universiteit asielzoekers opvangen?

Rector_vervenne Rector van de K.U.Leuven Marc Vervenne heeft te kennen gegeven dat het een humanitaire plicht is om mensen in nood te helpen. Ook de K.U.Leuven zou volgens hem dus bereid moeten zijn om sans-papiers op te vangen indien dat nodig is.

Vervenne reageert hiermee op de bezetting van de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles door een aantal migranten zonder geldige verblijfsvergunning. Die actie is al bezig sinds december vorig jaar.

De actievoerders dringen er bij Minister van Asiel en Integratie Annemie Turtelboom (Open VLD) op aan om werk te maken van regularisatie op basis van duurzame inburgering. Ondertussen zijn er ook enkele actievoerders die verder actie gaan voeren aan de UCL. in Louvain-La-Neuve.

Vindt u dat het mogelijk moet zijn dat de universiteit asielzoekers opvangt?

Hoe moet het nieuwe Fochplein heten?
Fochplein_buildings_Leuven

Burgemeester Louis Tobback lanceert een opmerkelijk voorstel. Als het van hem afhangt krijgt het Fochplein, na de herinrichting over enkele jaren, een nieuw naam. De huidige naam verwijst immers naar de Franse generaal - later maarschalk - Ferdinand Foch. Die heeft volgens Tobback honderdenduizenden soldaten hun dood in gejaagd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een plein naar zo iemand noemen vindt de burgemeester gedateerd. Professor Krijgsgeschiedenis Luc De Vos is het met Tobback niet eens, en vindt dat Foch net wel een plein verdiend.  


Uit een rondvraag bij verschillende Bekende Leuvenaars blijkt dat 'Tobbackplein' het niet slecht doet. Al vindt professor Rik Torfs dat er voorlopig geen plein in het centrum inzit, maar eerder eentje in Heverlee, Kessel-Lo of Wijgmaal. 

Update: Groen!-Leuven stelt inmiddels voor om het Fochplein te noemen naar Sophie Scholl, een moedige jonge Duitse vrouw die zicg geweldloos verzette tegen het Naziregime. Volgens Groen! zou dat van een grote symbolische waarde getuigen. Zo zou Leuven in het hart van de stad een echt vredesplein krijgen. 

Update 2: Wie Facebook een beetje kent weet dat het niet ongebruikelijk is dat er groepen ontstaan die voor of tegen een beslissing of evolutie zijn. Zo is er al een Facebookgroep TEGEN een nieuwe naam voor het Fochplein. En nog een andere steunt los daarvan de tegenstem. Een andere groep stelt voor om het plein om te dopen in het Karl Von Draisplein, naar de man die de voorloper van de fiets uitvond. Zoals dat hoort heeft ook Groen! een Facebookpagina voor haar voorstel voor het Sophie Schollplein. Als u het allemaal niet meer weet, raden we aan de opiniebijdrage van onze collega en mede-historicus Marc Reyndebeau er op na te slaan. 
 
Maar wat vindt u? Heeft u suggesties voor een nieuwe naam van het plein? Moet het een plein van vrede worden, van de universiteit of van de Leuvense folklore? Of steunt u het voorstel van Groen!? Een naam die suggereert aan fietsen of gewoon geen nieuwe naam? Blijf uw suggesties insturen, dan maken we volgende week in de krant een handig overzicht. 
Een gezonder leven start op Leuven blogt!

Ready 
Ready2Improve is een Leuvense organisatie die gezondheidsplannen op maat van personen en organisaties ontwikkelt en uitwerkt. Het wil mensen helpen om via fysieke, nutritionele, mentale en omgevingsintervenies slechte gewoonten om te vormen tot sterke competenties. Enkele sleutelwoorden in de werking: gewicht verliezen, hoe stoppen met roken, beter in je vel voelen, meer bewegen, gezond vermageren en gezond leven


Via een getuigenis en een downloadbare audiofile laten we je iedere week kennis maken met Ready2Improve

'Sinds begin januari eet ik gezonder en beweeg ik meer. Dat is de voorbije weken goed gelukt, dankzij mijn twee coaches van Ready to Improve. Elke week ga ik naar Wouter en Ivo om plechtig een overzicht te presenteren van mijn eetgewoontes en het aantal sportieve momenten. Toch altijd een moment van fierheid als het gelukt is. Maar deze week was het zo druk, dat ik geen tijd had voor onze wekelijkse afspraak van een uur. Dus breng ik maar even zelf een update van mijn gezondere levensstijl. Ondanks de drukte is het toch gelukt om regelmatig te bewegen: wandelen, zwemmen en fietsen. Zelfs iets meer dan de voorbije weken. Echte fun was het wel niet altijd: drukte in Sportoase, koud en nat weer en altijd in het donker. Maar waar een wil is, is een fietspad, en dus is het bewegen toch weer gelukt. Ik moet wel een bekentenis doen. Het gezonde eten is niet zo schitterend gelukt; wel tijdens de vaste maaltijden, maar bij de tussendoortjes heb ik me meer dan één keer laten gaan. Voor het werk mocht ik deze week dan ook naar enkele lekkere klanten, zoals Lotus Bakeries en Puratos, die niet alleen heerlijk brood maken, maar vooral ook dessertjes, pralines en chocolade. En als je daar dan 's middags mag blijven eten, dan kan je toch niet anders dan te genieten van wat je klant te bieden heeft. Een kwestie van beleefdheid, zou ik zelfs durven zeggen, of ben ik mezelf nu gewoon iets aan het wijs maken? Het trukje van je even af te zonderen, en enkele keren diep in- en uit te ademen heeft niet gewerkt. Wouter en Ivo, trek volgende week maar aan mijn oren.' 


Download Ready to improve 150209

Daar zijn de bussen weer

Bussen

Wie Leuven zegt, zegt tegenwoordig vaak in een dezelfde adem bussen. Wie al eens met de fiets over de Bondgenotenlaan of de Diestsestraat rijdt tijdens de spitsuren weet dat dat allesbehalve eenvoudig of zelfs veilig is. Het stadsbestuur hoopt daarom dat De Lijn in haar nieuwe busplan voor Leuven minder bussen door het centrum laat rijden. Maar daar is voorlopig niets van te merken, zegt schepen Karin Brouwers. De Lijn zegt dat eraan gewerkt wordt, maar wil natuurlijk ook de klanten tevreden houden. 


Vindt u dat het stadscentrum het met minder bussen kan stellen? Bent u bereid om aan het station af te stappen en u verder te voet of met de fiets naar het centrum te verplaatsen? Of zijn er nog andere mogelijkheden om de bussen terug te drijven? 
Leuven Lions winnen seizoensopener
LeuvenLios
De Leuvense American Football-trots, de Leuven Lions zijn perfect aan het nieuwe seizoen begonnen. Tegen de Antwerp Diamonds bezorgen ze de supporters een spannende thriller. Met dank aan Birgid Dcelyn voor het verslag. 

Afgelopen zondag, 15 februari, speelden de Lions uit tegen kwelduivel Diamonds, een ploeg die de Lions de afgelopen jaren niet konden verslaan. De ontlading was dan ook groot toen Sven Rochette een touchdown scoorde na een pass van QB Stephan T'Jonck en hierbij zes punten op het scorebord van de Lions zette. Erik Blondeel zette de "point after" om in twee extra punten op het scorebord
dankzij een korte pas van de Leuvense QB. De Diamonds verhoogden herhaaldelijk de druk en konden
uiteindelijk zelf een touchdown binnenlopen wat de score voor de halftime op 6-8 bracht.
Beide teams kwamen gedreven uit de rust en deden verwoedde pogingen om de score te verhogen, doch zonder resultaat. Safety Joost Vermeulen deed het hart van de bezoekers sneller slaan, door op het gepaste moment de bal voor de Lions terug te veroveren. In de laatste minuut stonden de Diamonds op nog geen twee meter van de goalline, maar desondaks belette de Leuvense verdediging het scoren,
waarna spelers en supporters de overwinning uitbundig vierden.

Volgende week zondag 22 februari spelen we thuis (op eigen veld - Sportkot in Leuven) om 15u tegen de Brussel Bulls. U bent van harte welkom om eens een wedstrijd te komen bijwonen.
41ste Internationale Carnavalstoet & Prinsenbal
Orde van de Pietermannen Leuven Scannen0003
Win: Tickets voor Culture Shot
Van zondag 22 tot en met donderdag 26 februari strijkt op verschillende plaatsen in Leuven Culture Shot, een organisatie van de studentenvereniging Medica neer. Culture Shot is een culturele week waarin grote namen uit de muziek- comedy- en filmwereld centraal staan. Op het programma onder meer Bart Peeters, Milk Inc en Lasgo

Nieuwsblad.be/leuven mag 2 tickets weggeven voor Bart Peeters, 2 voor de comedy-night en 4 voor Milk Inc. & Lasgo.

Wedstrijdvraag: Hoe heet het eerste solo-album van Bart Peeters?
Deelnemers mailen het antwoord, naam én adres (liefst kotadres) vóór donderdag 19/2 naar elke.dreesen@nieuwsblad.be
Stormschade op Nieuwbouw Rondestraat te Kessel-Lo

Vandaag Dinsdag 10-02-2009 is bij het stormweer de schoorsteen van een aanpalende woning losgeslagen door de werkkraan van de nieuwbouw aan de Rondestraat.
Afbeelding1 
Na water en modderlast in onze straat werd nu de schoorsteen door de losdraaiende kraan met zijn laaghangende bak losgeslagen en kwamen de stenen zowel op het dak van de aanpalende woningen als op het wegdek (en geparkeerde voertuigen?)terecht.
De straat is momenteel in zo een slechte staat , waardoor mensen niet meer behoorlijk hun woning kunnen onderhouden.
Zo zijn er diverse putten voor de huizen die bij regenweer vollopen waardoor de gevels en de deuren en ramen volledig bespat worden door de modder.Ik moet zelfs een schatting nemen of er een wagen op de straat rijd of niet want wanneer ik mijn deur open en er komt juist een voertuig doorgereden spat het water over onze kop tot ver in de gang.
Wij als bewoners denken nog steeds aan de belofte van de nieuwe eigenaar van de nieuwbouw , er zullen afbraakwerken en een nieuwbouw gebeuren maar jullie zullen er GEEN last van ondervinden.
Wat dus helemaal uit den boze is!
Hopelijk wordt zo snel mogelijk door de Stedelijke Diensten gereageerd om alsnog de bewoners van de Rondestraat een aangenaam leven in hun modderstraat te laten beleven tijdens de diverse werken in de buurt.

Winnares Brabant Gedicht
Op 31 januari 2009 vond de vijfde editie plaats van Brabant Gedicht, een poëziewedstrijd voor jongeren van 16 t/m 30 jaar uit de Nederlandse provincie Noord-Brabant en de Belgische provincie Vlaams-Brabant. De wedstrijd vindt afwisselend plaats in ’s-Hertogenbosch en Leuven. Deze keer werden de Belgische deelnemers, jury en gasten verwelkomd in ’s-Hertogenbosch. Geert Simonis, Bo Vanluchene, Eleni De Becker en Andreas Everaerts waren de finalisten van de voorselectie. De winnares werd Bo Vanluchene. De organisatie van deze uitwisseling verliep in samenwerking met 30CC. Bo Vanluchene werd in 1988 geboren in Tielt en woont momenteel in Waregem. Ze studeert Geschiedenis aan de K.U.Leuven en houdt van lezen en schaken. In haar vrije tijd schrijft ze als vrijwilliger bij het Leuvense studentenblad Veto, waar ze vooral over culturele onderwerpen bericht. Vorig jaar was ze een half jaar ’redacteur cultuur’ bij Veto. Later wil ze graag in de journalistiek terechtkomen of op een andere manier 'iets' doen met haar pen. Ze publiceerde al in het online tijdschrift Meander en in bundels naar aanleiding van wedstrijden, zoals Soetendaelle, De Gouden Flits en Literaire Prijs Harelbeke 2007. In 2006 kreeg ze de ’Extra Prijs’ in de wedstrijd Doe Maar Dicht Maar. In 2007 en 2008 won ze respectievelijk de eerste en de tweede prijs bij Literaire Prijs Babylon. Ze trad ook al op in De Avonden – ondertussen omgedoopt tot DESDA – en op Kortrijk Congé.

Voor wie er niet bij was toen de wereld geschapen werd
onthoud de duisternis en knip het licht aan.
gooi je armen in de lucht en beroer het water
met je tenen. en al wat droog is noem je aarde,
je wangen de stoelen je moeder alles is nog stof.
word nu astronaut. beloer de seizoenen beneden:
alles verandert constant van kleur en het is het
mooiste dat je ooit gezien hebt. al kan dat pas
binnen twee dagen.
zegen de vogels want jij bent de allerhoogste,
kus de vissen, ook als ze proberen vliegen,
tracht ze niet te vangen. het zijn wonderbaarzen.
vergeet het land niet, aai de beren, panda's, slangen,
paai ze, laat ze lopen. na dit alles, steek je hand
tot slot in eigen boezem: je bestaat. na jou volgt er
niks meer. sluit nu je ogen weer. je hebt honger,
eet een appel.

Naar een nieuw Fochplein?
Fochplein

Het Leuvense stadsbestuur heeft grote plannen met het Fochplein. Het plein, vandaag niet meer dan een grote bushalte moet extra zuurstof krijgen door een deel van de bushaltes te verplaatsen naar het Margarethaplein. Op het plein zelf komt een ondergrondse fietsenparking. Meteen pakt de stad ook de Tiensestraat aan. Het beneden-deel wordt verkeersarm of-vrij gemaakt zodat een bijkomende winkelwandelstraat ontstaat. Snel even je wagen parkeren in de straat is er dus niet meer bij in de toekomst. 


Denkt u dat het Fochplein ooit een echt plein zal worden? Wat vindt u van de plannen? Denkt u dat de Tiensestraat zal heropleven? 
De Aambeeld Vrienden vieren 3 JAAR Café 't Aambeeld

Afbeelding 3 JAAR AAMBEELD De Aambeeld Vrienden vieren op Zaterdag 14 februari 2009 - 3 JAAR Café 't AAMBEELD bij Rudi - Diestesesteenweg 97 te 3010 Kessel-Lo om 21.00h
Ze richten er een St.Valentijnsparty in met een Spetterende Karaoke gepresenteerd door DJ. DIRK
Voor de aanwezigen zijn warme Hapjes en een natje voorzien.
Voor het amusement zijn de vrienden verplicht om dit zelf te maken.

Gratis naar het buitenland

Go strange In samenwerking met JINT vzw organiseert jeugdcentrum Vleugel F op 11 februari de infoavond Go Strange @ Leuven. De organisatie wil jongeren informeren en inspireren over de reismogelijkheden in het buitenland.  Bij buitenlandse stages of reizen kunnen de kosten vaak hoog oplopen. Daarom kunnen jongeren via de Vlaamse en Europese gemeenschap een financieel duwtje in de rug krijgen.

Voor het goede doel
Twee subsidieprogramma's worden er voogesteld. Europees Vrijwilligerswerk (EVS) en Extra Time. Bij EVS draai je twee maanden tot een jaar mee in een non-profitorganisatie in Europa. Dit programma is volledig gratis! Bij Extra Time krijg je de kans om je eigen project op te zetten ergens in de wereld. De rode draad is de interculturele uitwisseling.

Voel je het al kriebelen?
Afspraak op 11 februari in Vleugel F voor stomende verhalen van jongeren die zelf de sprong waagden aangevuld met concrete info. Je kan ook je eigen wilde plannen toetsen bij de JINT-medewerkers.

Foto: www.jint.be

Met z'n allen naar de Vaartkom?
Vaartkom

Het Leuvense stadsbestuur en het Infohuis Stadsvernieuwing hebben een volledige infodag gewijd aan de grote bouwprojecten die op stapel staan aan de Leuvense Vaartkom. Daar komen, als de procedure vlot verloopt, vanaf ten vroegste begin 2010, in totaal 2.400 woningen over een totale oppervlakte van 40 hectare. Vooral de gebouwen die Ertzberg wil neerplanten spreken tot de verbeelding. De Balk van Beel en de Silo's moeten landmarks worden die Leuven de 21ste eeuw inleiden. Volgens de initiefnemers zijn er weliswaar veel praktische vragen van Leuvenaars, maar wordt de verwachte kritiek voorlopig achterwege gelaten. Wij vonden toch iemand, maar ook iemand die niet kan wachten om een appartement in een van de gebouwen te betrekken.


Voor de mensen die er niet konden zijn: Wat vindt u eigenlijk van de ontwikkelingen aan de Vaartkom? Is het allemaal niet wat veel van het goede? Of denkt u dat de stad een grootschalig project als dit kan gebruiken?  
Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!