Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Brief van een lezer

Gisteren was ik o zo blij ! De kandidaten voor een bioscoopcomplex haken af, definitief hoop ik .

Ik ben hier geboren en getogen, woon waar ik vroeger als kind heb gewoond - tussen het vroegere brugske en het tunnelleke - en waar ik het steeds mooi om wonen heb gevonden. Ik had altijd een mooi uitzicht op ons prachtig oud stationsgebouw . Nu wat minder door de verschillende bogen over de perrons, maar tot daar aan toe.

Ik heb nog steeds de hele dag licht en zon en geniet daar met volle teugen van zolang dat nog kan. Jaren geleden hadden wij trouwens een tuintje aan de overkant.

Ik gruw bijgevolg van die hoogbouw die vlak voor mijn neus gaat gebouwd worden. Ik hoef geen bioscopen, kantoren, woningen of hotels meer bij . Er zijn er genoeg en leegstand is hier ook genoeg. Het enige wat we niet hebben is een grotere schouwburg of "paleis" waar ook de stad Leuven zou kunnen genieten van musicals en optredens van artiesten, desnoods wordt het een "Tobback palace". Het moest me even van het hart.

Denkt u er ook zo over?

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!