Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Diefstallen in wagens nemen toe

De voorbije maanden registreerde de politie behoorlijk wat diefstallen uit auto’s. Dikwijls worden gps-toestellen, gsm’s en andere waardevolle zaken gestolen. Spijtig genoeg stelt de politie regelmatig vast dat deze zaken zichtbaar in de wagen zijn blijven liggen. Soms vergeet men zelfs een draagbare computer weg te bergen. Preventie is de boodschap.


Preventietips

- Neem steeds alle waardevolle voorwerpen zoals een gps, een handtas, een portefeuille, een gsm, fototoestel met u mee. GPS-toestellen zijn erg gegeerd bij autokrakers. Daarom is het aan te bevelen de gps niet achter te laten in de wagen, zelfs niet ergens verborgen. Ook een houder op het dashbord kan aanleiding geven tot autokraak omdat de dief dan op zoek gaat naar de gps in de auto. Neem daarom ook de houder uit de wagen als u parkeert voor de nacht.

- Laat in uw wagen nooit geld of kredietkaarten achter. Als er geen waardevolle voorwerpen in uw handschoenenkastje liggen, laat dit dan openstaan.

Wanneer u de wagen voor een langere tijd verlaat, neem uw autopapieren mee. Deze worden immers ook regelmatig gestolen.

- Sluit uw wagen steeds zorgvuldig af. Vergeet naast de portieren ook niet de ramen, het open dak en de koffer goed af te sluiten.

- Laat nooit sleutels in het contactslot zitten, zelfs niet voor even. Verstop ook nooit een reservesleutel op een geheime plaats in het voertuig, zoals onder een zetel of achter een licht.

- Parkeer uw wagen bij voorkeur in een garage of op een andere veilige plaats. Kies in ieder geval voor een niet afgelegen en goed verlichte plaats.

- Draai bij het parkeren de wielen in de richting van het voetpad. Vergeet niet uw stuurslot in te schakelen. Het stuurslot is een gemakkelijke en efficiënte maatregel tegen diefstal.


Indien u ondanks al uw voorzorgen toch nog het slachtoffer van een diefstal van of uit uw wagen wordt, doe hiervan dan zo vlug mogelijk aangifte bij de politie. De snelheid en de volledigheid van uw aangifte kunnen belangrijke elementen zijn in de opsporing. Daarom neemt u best kopieën van uw autopapieren en van de papieren van uw autoradio waarin het serienummer staat.

meer info op www.leuven.be/preventie

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!