Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Kunst uit het groene Ierland

Autumn_arrives_2 Nog tot 25 mei loopt in het Ierse College, The Irish College voor de Engelstaligen onder ons, aan de Janseniusstraat de vrij toegankelijke tentoonstelling A Dream of Wind and Trees. Voor de 21 tentoongestelde schilderijen tekende de van oorsprong Ierse kunstenares Breda Ennis. Die verdiende haar strepen als beeldende kunstenares in haar huidige woonplaats, de eeuwige stad Rome.En ook als wetenschapper staat Ennis haar mannetje. Al jaren doceert ze over de fijne kunsten aan de Amerikaanse Universiteit in Rome.De tentoonstelling is een eerbetoon aan de uitgestrekte natuurlandschappen van Ierland, zonder daarom te hervallen in wijdse landschapstaferelen, én aan het Iers College, dat dit The_flutes_of_autumnjaar precies vierhonderd jaar geleden gesticht werd. Op maandag 7 mei licht professor Ennis haar werk toe tijdens een lezing. Voor enkele voorbeelden van haar werk klik je best op de afbeeldingen.

Reacties

Laat een reactie achter






Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!