Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Correcte agenten versus verkeerde verkeerssituatie?

Onze vorige poll 'Zijn de dames en heren in het blauw' is bijna afgelopen. Je kan de resultaten terugvinden in het poll-archief. Een koppel fietsers dat beboet werd door de politie omdat ze een verbodsbord hadden genegeerd in de binnenstad moest 300 euro (twee maal 150) ophoesten. Nochtans is de fiets in Leuven één van de meest gebruikte vervoersmiddelen. Toch blijkt uit de reacties van de lezers van deze stadsblog dat goed veertig procent het eens is met het optreden van de politie. Een derde vindt dat de lange arm der wet beter eerst een waarschuwing kan geven en een kleine minderheid is van oordeel dat de politie rekening moet houden met de specifieke situatie. Goed vierhonderd mensen reageerden op de stelling, waarvoor dank. En ook uit politieke hoek kwam er reactie op de poll. Open Vld-gemeenteraadslid Patricia Ceysens kreeg, net zoals de fietsers in het artikel dat de aanleiding was voor de poll, een boete in de De Beriotstraat. Ceysens heeft het schepencollege al herhaaldelijk gevraagd om zeker in straten die zich ervoor lenen, fietsers in beide richtingen toe te laten. Het stadsbestuur wil daarop echter niet ingaan. Het gemeenteraadslid vindt dat die houding in contrast staat met het fietsvriendelijke karakter van Leuven. Wat vindt u?

Reacties

Mevrouw is afkomstig uit Leuven ?
Mevrouw WEET dat zij tegen de verkeersregels zondigt ?
Ik vraag me af als mevrouw de verkeersregels van Leuven gaat schrijven waar we dan uitkomen ?
Als zelfs politiecomisarissen kunnen beboet worden, waarom dan niet mevrouw Ceysens ?
Ga zo voort agenten van Leuven !

Joris Van Laer op 2 mei 2007 om 11:18

Blij dat een politica beboet wordt: naar een studente wordt er immers toch niet geluisterd. In sommige straten is het ronduit belachelijk dat er geen fietsers in beide richtingen mogen rijden. En de politie heeft er blijkbaar pret in om je voor de hele straat uit te schelden, alsof je een zware misdaad begaan hebt.

Nele op 2 mei 2007 om 12:02

Dat mevrouw Ceysens beboet wordt is maar normaal. De borden hangen daar niet voor niets. De Beriotstraat en de Tiensestraat zijn trouwens twee straten waar fietsverkeer in dubbel richting levensgevaarlijk is. Dit komt niet door het rijgedrag van de wagens, maar doordat de stad nu eenmaal smalle straten heeft. Trouwens mevrouw Ceysens zou moeten weten dat ze door amper 200 meter om te rijden via de Vlamingenstraat zonder gevaar haar weg had kunnen verder zetten. Ook in de wandelstraten denken de fietsers dat ze de koning zijn en brengen ze de voetgangers in gevaar. Dus afstappen is daar ook een noodzaak voor ieders veiligheid. Dat de politie dat maar verder in het oog houdt.

bert op 2 mei 2007 om 15:47

Typisch, mevrouw Ceyssens denkt dat haar als VLD-politica alles toegelaten is, en als ze in fout gaat is zij het niet die verkeerd is, maar het reglement en het bestuur! Fietsers die in éénrichtingstraten tegen het verkeer inrijden vormen een groot gevaar voor de veiligheid, en ik pleit zeker niet voor veralgemening. Tot spijt van alle politici die denken dat de wet alleen voor anderen geldt.

clement op 5 mei 2007 om 14:41

Mevr Ceyssens moet zich aan de wet houden. Proficiat voor de politie

Marcel op 5 mei 2007 om 17:07

BRAVO voor de politie.
De fietsers denken al te vlug dat ze overal voorrang hebben.
Wij zijn betreurd dat de fietsers zo'n gedrag hebben.
Maar de politie kan de mentaliteit van de fietsers niet veranderen.

zagara op 5 mei 2007 om 21:19

Dat men ook eens kontrole uitoefend in de randgemeenten en niet alleen in Leuven stad,bv in Kessel-lo(Dietsestw en L Beosierwijk

Wellens Robert op 7 mei 2007 om 10:11

Zwakke weggebruikers noemen ze dat?
Kamikazepiloten zijn het!!!
Kontrole in randgemeenten zou een heel goede zaak zijn (Oude Baan Korbeek-Lo, Dorpstraat Bierbeek, ed)

Josette op 9 mei 2007 om 09:26

De fietsers behoren tot de zwakke weggebruikers ? Zwak ja, omdat ze zich niet houden aan het verkeersreglement. Iedereen gelijk voor de wet en dus ook fietsers.

Jos op 10 mei 2007 om 12:01

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!