Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De stembusgang naakt!

B7_gof1chmh31bldevlies1B7_gof1chmh31bllombaert B7_gof1chmh31bltobback Goyvaerts_hagen Nbn_a4patricia_putmm Een mens zou het met deze drukke dagen voor examen- en andere stress bijna vergeten, maar op 10 juni trekken we met zijn allen (althans zij die ouder dan 18 zijn) opnieuw naar de Leuvense kieshokjes. De uitdaging is duidelijk. Er zijn zeven zetels te verdelen en liefst drie partijen (CD&V/N-VA, SP.A-Spirit en Open Vld) dingen naar een derde zetel. Toch lijkt volgens de meest recente peiling van onze vrienden van De Standaard en de VRT het pleit al goeddeels beslecht. De Open Vld van lijsttrekker Rik Daems en de Leuvense oud-minister Patricia Ceysens zou een stevig pak voor de broek krijgen en een zetel verliezen. SP.A-Spirit met prominenten zoals Bruno Tobback en Stijn Bex op kop blijven hangen op twee zetels en ook Carl Devlies en zijn buddies van het kartel CD&V/N-VA blijven status-quo op twee zitjes. Ook voor Hagen Goyvaerts en zijn collega's bij Vlaams Belang verandert er na 10 juni weinig. De vrijgekomen zetel zou volgens de voorspellingen naar Peter Lombaert (Groen!), de olijke reporter die u zich wellicht nog herinnert van Vlaanderen Vakantieland. Voor de andere partijen die op 10 juni naar uw gunst dingen, de Lijst Dedecker incluis, lijkt de kiesdrempel te hoog. Hecht u geloof in deze peilingen? En weerspiegelt de zetelverdeling zoals ze er nu voorligt de politieke krachtverhoudingen in het arrondissement?

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!