Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De laatste loodjes...

Dsc00001_2 Dsc00003 Nog twee weken en de examens zitten er weer op. Het begint duidelijk te wegen op de Leuvense studenten. Met hangende schouders en wallen onder de ogen zie je ze door de stad sjokken, op weg naar of van een examen. Tussen de mondelinge of schriftelijke hindernissen door moet ook nog geblokt worden. Het mooie weer van de afgelopen dagen lokte heel wat studenten naar het stadspark. Dé place to blok blijkt echter de bibliotheek te zijn. De openbare bieb en de verschillende bibliotheken van de KU Leuven zijn een oase van rust voor de arme blokker. Hier worden ze niet afgeleid door jengelende broertjes, zagende ouders, of gewoon door de aangenamere bezigheden die een kot biedt. Nog twee weken doorbijten en dan kunnen de geplaagde studenten genieten van drie maanden vakantie. Tenzij er een tweede zit om de hoek loert, natuurlijk.

Dsc00012Dsc00008Waar studeer jij het liefst? Laat het ons weten. Helemaal niet is uiteraard ook een aanvaardbaar antwoord.  

Reacties

de laatste loodjes mogen al lastig zijn, de aller-aller-allerlaatste loodjes(of laten we dat toch hopen) zijn nog erger. Morgen op het onmenselijk vroege uur half 9 leg ik mijn laatste examen af.. Doe er nog een vak bij dat niet heel erg duidelijk omlijnd is qua stof en mogelijke vragen en het is nog minder leuk. Tropische temperaturen zoals gisteren zijn dan echt wel de kers op de taart.. Maar zelfs die tropische temperaturen kunnen me niet van mijn plekje lokken: ik studeer, hoe warm ook, in mijn eigen kot, met de deur op een kier, het raam wijd open en de radio aan. De meerderheid van de mensen verklaart me voor gek, maar bij mij werkt het wonderwel.

en wat is er nu beter (een ijsje buiten beschouwing gelaten) om het energiepeil op te peppen? een liedje toch..

Babs op 20 juni 2007 om 10:22

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!