Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Betoging van de krakersbeweging in Leuven

Afgelopen vrijdag stond Leuven in vuur en vlam tijdens de betoging van de krakersbeweging. De heren en dames nemen het niet dat hun favoriete kraakpand, Skwattus Dei in de Schapenstraat, na goed zeven jaar ontruimd werd. Het verslag van die opwindende vrijdagavond in beeld ziet u hier.


De zeven troeven van Leuven

20070609 Uit een onderzoek van Test-Aankoop is gebleken dat Leuven de op één na meest leefbare stad van het land is. Hasselt gaat met de kroon lopen, maar uw stad blijkt om verschillende punten, zoals restaurants, winkel- en dienstenaanbod, onderwijs, ziekenhuizen en zichtbare vooruitgang de beste leerling van de klas. Het volledige artikel leest u hier. Be that as it may, maar woont u ook graag in Leuven? Laat het ons weten.

Parkeren in Leuven

Images Omdat we anders ook maar de hele dag binnen zitten, trokken uw trouwe dienaars Bart Mertens en Stef Telen er vorige week op uit. Niet om de sfeer in de Leuvense binnenstad op te snuiven, een pintje te pakken of een cadeau voor onze respectievelijke wederhelften te kopen, wel met een duidelijke missie: the facts and the figures van het Leuvense ondergrondse parkeren in kaart te brengen. We wandelen van een centraal punt, de Universiteitshallen in de Naamsestraat, naar de acht parkeergarages die uitgerust zijn met een slagboom, drukten die afstand uit in minuten en seconden en noteerden de prijzen en speciale acties. Ons wedervaren kon u al lezen in de krant van maandag, maar wij willen weten wat u van de Leuvense parkeergarages vindt. Laat het ons hier weten. Het volledige online-artikel vindt u hier.

Leuven (anders) in beeld - dag 11

  20070617

Om u Leuven in beeld, maar dan anders, te brengen, werken we samen met het collectief drieduizend, een online-fotogezelschap waaraan iedereen met een (al dan niet digitale) fotocamera kan samenwerken. Vandaag gaan we met u op zoek naar een warme hap in de buurt van de Tiensestraat. In onze zoektocht worden we vergezeld door fotograaf Olivier César.

De laatste loodjes...

Dsc00001_2 Dsc00003 Nog twee weken en de examens zitten er weer op. Het begint duidelijk te wegen op de Leuvense studenten. Met hangende schouders en wallen onder de ogen zie je ze door de stad sjokken, op weg naar of van een examen. Tussen de mondelinge of schriftelijke hindernissen door moet ook nog geblokt worden. Het mooie weer van de afgelopen dagen lokte heel wat studenten naar het stadspark. Dé place to blok blijkt echter de bibliotheek te zijn. De openbare bieb en de verschillende bibliotheken van de KU Leuven zijn een oase van rust voor de arme blokker. Hier worden ze niet afgeleid door jengelende broertjes, zagende ouders, of gewoon door de aangenamere bezigheden die een kot biedt. Nog twee weken doorbijten en dan kunnen de geplaagde studenten genieten van drie maanden vakantie. Tenzij er een tweede zit om de hoek loert, natuurlijk.

Dsc00012Dsc00008Waar studeer jij het liefst? Laat het ons weten. Helemaal niet is uiteraard ook een aanvaardbaar antwoord.  

Leuven (anders) in beeld - Dag 10

  20070614

Om u Leuven in beeld, maar dan anders, te brengen, werken we samen met het collectief drieduizend, een online-fotogezelschap waaraan iedereen met een (al dan niet digitale) fotocamera kan samenwerken. Vandaag poseert een bevallige deerne ter hoogte van de Collegeberg en de Naamsestraat. Fotografe van dienst is Laura Van Roey.

Leuven (anders) in beeld - Dag 9

  20070610

Om u Leuven in beeld, maar dan anders, te brengen, werken we samen met het collectief drieduizend, een online-fotogezelschap waaraan iedereen met een (al dan niet digitale) fotocamera kan samenwerken. Vandaag, een zicht dat blokkende studenten, die op hun achterwerk gezeten in de bibliotheek, zich erg levendig voor de geest kunnen halen. De man die de camera hanteert is Ken Divjak.

Leuven (anders) in beeld - Dag 8

  20070611

Om u Leuven in beeld, maar dan anders, te brengen, werken we samen met het collectief drieduizend, een online-fotogezelschap waaraan iedereen met een (al dan niet digitale) fotocamera kan samenwerken. Vandaag toont een koppel op gezegende leeftijd ons op de Bondgenotenlaan de weg naar het station. ('Het is gewoon altijd rechtdoor...). Kiekjesmaker van dienst is Jozefien Van Beek.   

Alia iacta est

B7_gof1chmh31bldevlies1 B7_gof1chmh31bltobback B7_grj1ck2371bldaem U heeft gewikt en gewogen, gestemd en gekozen. En u beslissing is onomkeerbaar. Het gros onder u heeft geoordeeld dat het kartel CD&V/N-VA rijp is voor een regeringsdeelname. Iets minder mensen wilden Open Vld een tweede kans gunnen, nog minder kiezers opteerden voor SP.A-Spirit en Vlaams Belang. Groen!, Vlaams Belang, CAP, BUB en PVDA+ konden u minder bekoren. De kans dat een Leuvense minister (Bruno Tobback, SP.A) zijn functie in de federale regering verliest wordt met de dag groter, maar her en der gaan stemmen op om een andere Leuvenaar (Carl Devlies, CD&V) zijn kans bij de grote jongens in de Wetstraat te laten wagen. Of gunt u een ministerpost liever aan Rik Daems (Open Vld)? Laat het ons weten: welke Leuvense politicus ziet u graag in de federale regering belanden?

Leuven (anders) in beeld - Dag 7

  20070609

Om u Leuven in beeld, maar dan anders, te brengen, werken we samen met het collectief drieduizend, een online-fotogezelschap waaraan iedereen met een (al dan niet digitale) fotocamera kan samenwerken. Vandaag het ochtendgloren met zicht op de toren van de universiteitsbibliotheek in Leuven door de lens van Michel Mes.

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!