Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Ik blog, jij blogt, Leuven blogt...

Badge_pink Heuglijk nieuws! Morgen is het de internationale blogdag. Die is boven het doopvont gehouden om de bloggemeenschap in de kijker te zetten. Uw trouwe dienaar hoort daar sedert enkele maanden ook bij en mag natuurlijk niet achterblijven. Maar omdat ik morgen niet achter mijn computer zit, post ik deze bijdrage nu al.

De zoektocht naar mijn favoriete blog begint in de verre Vlaanders. Daar woont en werkt een zekere Rudy Tollenaere, een zeer gewaardeerde collega, aan één van de beste blogs in een kleine geografische omschrijving die ik ken. Rudi slaagt erin zijn eigen Lochristi op de kaart van het wereldwijde web te plaatsen. En hoe!

Van een heel andere orde is het webgebonden oeuvre van Jos Ghysen.Jos Ghysen?  Jawel, de man die de wereld 'Zondag Josdag' schonk. Ik vond het als prille tiener een draak van een programma en moest niet veel hebben van de geboren en getogen Hasselaar. Dat was tot ik hem twee jaar geleden voor het eerst mocht interviewen. Over de eerste dag van de Tweede Wereldoorlog. Prachtig aangrijpend, met veel zin voor detail, was het gesprek. En wat bleek even later. Jos had een eigen blog, waarin hij vertelt hoe Steve Stevaert door Hasselt fietst, maar ook hoe zijn kleinzoon als prille baby overleed. Zo mooi, zo menselijk, zo erudiet. Sindsdien ben ik een trouwe fan van Jos en is het voor mij iedere dag Josdag.

Ook van de meest recente reeks van onze collega's van De Standaard ben ik een trouw aanhanger. De Standaardgasten zijn iedere dag goed voor leuke filmpjes, grappige en tragische stukjes memorie. Ik hoop nog steeds dat ik ooit gevraagd word om mijn favoriete YouTubbers wereldkundig te maken.

3 voor 12 is dan weer een manier om de vinger aan de pols van de muziekwereld te houden. Ontdekken, ontdekken en dan genieten. De beste live-sets van electro-grootheden vind ik nog steeds hier.

Mijn laatste keuze is een toegeving. Ik was op zoek naar een blog van de Nederlandse alleskunner Jan Mulder. Ik ben al jaren verslingerd aan zijn bijdragen voor Humo, maar blijkbaar heeft de gewezen Anderlecht-spits zijn weg nog niet gevonden naar het web. Hugo Borst, een andere Hollander die wel iets van het spel met de 22 spelers en een bal kent, is een meer dan valabel alternatief.

Meer over de internationale Blogdag vind je hier. Ik zou zeggen, keep on blogging in a free world... maar als het even kan vooral in Leuven...
 

Reacties

Nog een Leuvenaar die blogt! Op mijn blog www.columns.be geef ik mijn mening op de actualiteit en nodig ik anderen uit omdaarop te reageren.

Mijn blog bestaat vier jaar en telt bijna 500.000 bezoekers. Bent u de volgende?

 Ben op 31 augustus 2007 om 16:48

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!