Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Marktrock: u had het woord

LogoMarktrock ligt alweer enkele weken achter ons. Het festival is nog enkele dagen nadat de laatste noten zijn gespeeld blijven doordenderen in de binnenstad. Helaas niet altijd op een even positieve manier. Maar soit, de doelstellingen zijn gehaald, de organisatie is tevreden en er komt volgend jaar een tweede editie van MR-nieuwe stijl. Ook het stadsbestuur heeft, bij monde van feestschepen Dirk Vansina, zijn mening over het festival kenbaar gemaakt. 'Het festival heeft vaak de media gehaald en daar zijn we blij om. Er waren nog wat kinderziektes, maar het siert de organisatie dat ze in eigen boezem durft kijken', klinkt het. Dat kan allemaal wel zo zijn, maar in de gemeenteraad was er, uit alle geledingen, heel wat kritiek op het driedaagse stadsfestival. Saïd El Khadraoui twijfelde aan het Leuvense karakter van Marktrock, Luc Ponsaerts en Luc Bellens hekelden de lege straten en Magda Aelvoet vond het schandalig dat rolstoelgebruikers en fietsers in de koude bleven staan. De organisatie zelf komt later deze maand met een officieel rapport op de proppen. Maar eerst had u het woord. En laat ons eerlijk zijn, u was niet helemaal tevreden. Zestig procent van onze stemmers op de poll is niet overtuigd van de nieuwe formule. Slechts een minderheid van zes procent vindt dat de nieuwe Marktrock beter was dan de oude. Er is nog werk aan de winkel... Volgend jaar tweede zit.

Reacties

misschien waren de optredens niet zo slecht,
maar de stad was t.o.v. vroeger léég!
het trok op gene zak; zitjes op de terrasjes te over, kraampjesverkopers stonden met een lang gezicht en gekruiste armen te wachten op een verdwaalde hongerige klant, géén randannimatie,
er schoot echt niets meer over van M.R.
lang leve Guido Verhoeven zijn concept, toen was er tenminte nog lol, ambience, volk, kortom te plezant om naar huis te gaan. maar nu???????
twee pintjes gedronken en dan van verveling huiswaarts gekeerd.
verander snel van concept en houdt de prijzen betaalbaar, anders wordt het één groooooote fiasco!
Lang Leve Guido & Co

 patrick op 28 augustus 2007 om 10:12

Dit is geen stadsfestival meer maar een gewoon festival. En waarom draagt het nog de naam MARKTrock? Er zijn nergens marktkraampjes te bespeuren. Ik denk dat er met Rock Werchter meer kraampjes te bespeuren zijn dan in de Leuven met Marktrock. De nieuwe organisatie heeft puur gemikt op winstbejag en heeft geen enkel risico genomen en dus ook niets georganiseerd wat hun niets zou opbrengen (i.e. randanimatie).

Stef Nighthawk op 28 augustus 2007 om 15:23

Hoe kan dit ook anders uitgelopen zijn dan een ramp? En ik kan heel goed geloven dat de organizatie zelf heel tevreden was, want zij hebben dit jaar serieus wat geld in de zak gestoken. Het valt niet op. Op de laatste moment het (dure) rolstoelpodium aflassen, enkele extra kosten aanrekenen etc etc. U mag er prat op gaan, volgend jaar gaan een pak mensen niét naar Marktrock komen, omwille van hun ervaring dit jaar. Maar dat zal de MR2 niet storen, wees maar zeker, deze mannen gaan dit systeem uitmelken tot de break-even, en dan kappen ze ermee. Ik zou dan ook het Leuvense bestuur vragen om nu al in te grijpen. Waarom stelt Leuven zelf geen Marktrock-comite samen? Leuven moet idd dit festival doen overleven, want het is dé klassieker der stadsfestivals, en Leuven en Marktrock is één. Dus investeer er zelf in, in plaats van anderen het 'ter goeder trouw' te laten doen. Een ding is zeker, ik besef nu pas hoe fantastisch de oude organizatie was. Mijn welgemeende dank.

Joeri Willems op 29 augustus 2007 om 11:50

Aan den lijve ondervonden: er is niet "beslist" het dure rolstoelpodium af te lassen, het is er gewoon niet gekomen door tijdsgebrek. Het is niet evident een festival van deze grootte op te zetten op dik 4 maand tijd, en dan (toch) nog mooie namen op de affiche te krijgen.

Bovendien waren de meest gehoorde klachten van de festivalganger en van de Leuvense inwoner over de vorige jaren net dat het té druk was in de stad, té druk op de Oude Markt en dat de veiligheid in het gedrang kwam. Men had ademruimte nodig. Mijns inziens heeft de nieuwe organisatie net dat probleem aangepakt door de gratis podia uit het centrum te halen en door het ruime open Ladeuzeplein tot hoofdpodium uit te roepen.

Ze zeiden het al: "this year, give us a break".

Ik ben er van overtuigd dat er terug gratis podia komen. Maar artiesten spelen niet gratis en die podia komen er niet gratis. Vergeet niet dat de betalende podia die kost mee moeten dragen. Dat de organisatie heeft volgens mij het nieuwe concept uitgetest en goed bevonden. Er kan nu verder gesleuteld worden aan een gulden middenweg tussen het eerder kale concept van een nieuw gestart MarktRock en het oude concept. Om de Sint-Pieterskerk in het midden te houden... ;o)

 Gert E. op 29 augustus 2007 om 14:54

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!