Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Pas op, je staat op band !

Gotischezaal De Leuvense gemeenteraad tekent voor een primeur in ons land. Vanaf nu worden alle raadszittingen digitaal opgenomen en op de website van de stad gezet. In Nederland gebeurt dat al langer in een aantal steden, maar in België worden de gemeenteraadsnotulen nog steeds op de traditionele manier verwerkt; door een ijverige penner die minitieus alle interventies noteert. Maar dat is dus verleden tijd. Maandagavond zorgde de aankondiging van de schepen van informatie Dirk Vansina alvast voor de nodige hilariteit. 'Pas op met wat je zegt, want het staat allemaal op band', zei burgemeester Louis Tobback gekscherend. Maar naar de bescheiden mening van deze reporter hield niemand zich daar echt aan. Hoewel het aantal boze uithalen naar het bestuur van de oppositieleden eerder beperkt was, maakte de raadsleden er alweer een prachtig staaltje van Italiaans koldertoneel voor gevorderden van. Voor wie nog nooit naar een gemeenteraadszitting is geweest en het niet kan opbrengen om op een maandagavond van 20 tot 23u30 stil te zitten in de Gothische zaal, biedt de nieuwe techniek wellicht soelaas. Want geloof ons, de Leuvense gemeenteraad is echt een aanrader. Tobback is een meester in de kwinkslag, de Open Vld-oppositie heeft enkele zeer welbespraakte raadsleden en de Groenen zijn steeds goed voor een gevatte opmerking. Bittere ernst? Wel integendeel, het gebeurt meer dan eens dat de volledige zaal plat ligt van het lachen. En nu kan u de komieken die het bestuur van deze stad vormen beluisteren wanneer u dat wil. Wanneer een podcast-versie online staat is nog niet bekend.

Kan de nieuwe techniek u overtuigen om voortaan de gemeenteraadszittingen van dichtbij te volgen?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e54ee87dcc8834 Listed below are links to weblogs that reference Pas op, je staat op band !:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!