Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Zaaltarieven onder vuur

Volleybal Het Leuvense sportieve verenigingsleven mort. De gemeenteraad heeft in maart al ingestemd met de prijsstijging van de verhuur van sportzalen voor clubs. Vanaf 1 september, morgen dus, betalen de clubs per uur 13,50 euro. Dat is 1,50 euro meer dan nu het geval is. Voor clubs met meer dan 25 leden die bovendien aangesloten zijn bij de sportraad blijft dat zo. Voor alle andere clubs, en dat zijn er nogal wat, stijgt de uurprijs in april 2008 naar 22,50 euro. En daar kunnen de kleinere clubs niet mee lachen. Dat lieten ze een tijdje geleden al duidelijk merken. Om hun ongenoegen te uiten zijn ze begonnen met een petitie die ze tijdens de eerstvolgende gemeenteraadszitting, op 24 september, willen overhandigen aan het stadsbestuur. Sportschepen Carl Devlies verdedigt zich door te stellen dat het stadsbestuur ervoor kiest om de clubs die een sterke jeugdwerking hebben te belonen voor hun inspanningen voor het sociale weefsel. Bovendien liggen volgens hem de prijzen niet al te hoog en krijgen de clubs er veel voor in ruil. De kleinere volleybal-, basketbal-, zaalvoetbal- en badmintonclubs vinden net dat zij het sociale netwerk een dienst bewijzen. De waarheid ligt wellicht in het midden.

Wat vindt u? Moet het stadsbestuur de prijsstijging intrekken, zoals de sportclubs in hun petitie vragen?

Reacties

Ergens moet er geld vandaan komen om de putten te vullen dewelke gedolven werden tijdens de voorbije en lopende legislatuur van leuven

 graf roger op 30 augustus 2007 om 22:29

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Archief per maand

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!