Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
1000 jaar kloosterleven in Abdij van Park

Ingodsnaam_skyIn het museum van Abdij van Park opent vandaag de tentoonstelling In Godsnaam!
1000 jaar kloosters is niet niets. Aan de hand van kunst- en gebruiksvoorwerpen krijgt de bezoeker inzicht in het kloosterleven. In Godsnaam! biedt een overzicht vanaf het ontstaan van de eerste kloosterorde, de groei in de middeleeuwen tot de verschillende vormen waar in kloosters vandaag de dag bestaan. Veel kloosters hebben immers een herbestemming gekregen. Wat vroeger een klooster was, kan nu een school, hotel, fabriek of museum zijn.


Voor jong en oud


Aan jongere bezoekers is ook gedacht. Altijd willen weten hoe je je naam schrijft in middeleeuwse letters? Of help je mee om het Mysterie van de Abdij op te lossen? Dan moet je in de Abdij van Park zijn!

Hoor jij in een klooster thuis? Doe de Abdijquiz en zoek het uit!


Verder zijn er voor jong en oud abdijverhalen voorzien. Via een rondleiding op het domein met een audiogids krijg je alles te horen over de tiendenschuur, de kweekvijvers of de poortgebouwen, aangevuld met boeiende getuigenissen.


Zondag 23 en 30 september en 7 oktober stelt de Abdij heel haar domein open. In samenwerking met Toerisme Leuven zijn er ook weekendarrangementen voorzien.


Voor meer evenementen van de Abdij van Park klik hier.


Tickets voor In Godsnaam! zijn verkrijgbaar bij In&Uit Leuven of in het Spreekhuis van de Abdij van Park.


Reis met de trein naar In Godsnaam!

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!