Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Oscars voor beste blogs

Logo_bobs Blogs zijn hot. Dat bewijst ondermeer The Best of the Blogsverkiezing (BOB’s) die dit jaar aan zijn vierde editie toe is. De omroep Deutsche Welle riep de BOB’s in het leven om een internationaal overzicht te bieden van de snelgroeiende wereld van blogs, videoblogs en podcasts.


'Blog enige manier van vrijemeningsuiting'


De BOB’s worden gehouden in tien talen. Radio Nederland Wereldomroep organiseert de blogs voor de Nederlandse en de Arabische taal. ‘Het gaat wereldwijd -  en in de Arabische wereld in het bijzonder -  steeds slechter met de persvrijheid’, zegt Jan Hoek, algemeen directeur van de Wereldomroep. ‘Een weblog is een van de weinige middelen die mensen kunnen inzetten om vrij hun mening te uiten.’


Verder geldt de wedstrijd voor blogs in het Chinees, Russisch, Duits, Engels, Portugees, Spaans, Frans en zelfs Farsi. Per wedstrijdtaal kiest de jury de beste weblog. Daarnaast zijn er nog prijzen te winnen in vijf verschillende categorieën.


Tot 30 september kan je op de site van The Best of the Blogs je favoriete blog aanmelden.
Een internationale jury van journalisten, mediaspecialisten en blogexperts kiest de genomineerden.
Je stem uitbrengen op die genomineerden kan van 23 oktober tot 15 november.
15 november worden de BOB’s van 2007 bekend gemaakt in Berlijn.


Meld hier je favoriete blog aan.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!