Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Dappere sporters trotseren regen

Health_in_the_city_3 Vandaag schijnt weer een stralende zon, maar dat was gisteren niet het geval. En dat hebben de medewerkers en deelnemers van Health in the City wel gemerkt. Maar sporten in de regen is ook leuk!

Paaljumping en streetstretching

Op de druilerige zaterdag stonden aan het station en op de Grote markt fit-o-meteroefeningen opgesteld. Deelnemers kregen een bandje om, dat na elke activiteit gescand werd, en zo kon het aantal bewegingen opgeteld worden. Sportievelingen konden zich wagen aan traplopen, steppen, paaljumping, een evenwichtsoefening en na afloop een goede stretching. Dit kon in vier verschillende gradaties die met kleuren aangegeven waren op de borden.

‘Mensen moeten bewegen’

Maar waarom een fit-o-meter in het stadcentrum? ‘Het is een feit dat er te weinig gesport wordt’, zegt Heleen van Pelt, communicatiecoördinator van HealthCity. ‘En daar moet verandering in komen. Sporten kan je overal en je hebt er niets voor nodig. Wij willen mensen laten bewegen. Nu spreken we ze aan om aan sport te doen en de mensen bewegen uit zichzelf.’

Health in the City werkt ook samen met Vitaya. ‘Zij hebben dezelfde doelstellingen als wij’, legt Heleen van Pelt uit. ‘In het tv-programma Vitaliteit hebben ze ook aandacht voor gezondheid en beweging.’

Wie wordt het?

Maar welke stad is er nu de gezondste van Vlaanderen? Heleen van Pelt: ‘Oostende ligt voorlopig op kop met 47.696 bewegingen. Vandaag kan je sporten in Antwerpen en vanavond wordt er de slotmanifestatie gehouden. Dan weten we welke stad de gezondste is.’

Klik hier voor de Health in the City fotospecial.

Wie vandaag zin heeft om te sporten kan in de Sportoase terecht. Sportoase daagt Leuven uit!

 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!