Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Dappere sporters trotseren regen

Health_in_the_city_3 Vandaag schijnt weer een stralende zon, maar dat was gisteren niet het geval. En dat hebben de medewerkers en deelnemers van Health in the City wel gemerkt. Maar sporten in de regen is ook leuk!

Paaljumping en streetstretching

Op de druilerige zaterdag stonden aan het station en op de Grote markt fit-o-meteroefeningen opgesteld. Deelnemers kregen een bandje om, dat na elke activiteit gescand werd, en zo kon het aantal bewegingen opgeteld worden. Sportievelingen konden zich wagen aan traplopen, steppen, paaljumping, een evenwichtsoefening en na afloop een goede stretching. Dit kon in vier verschillende gradaties die met kleuren aangegeven waren op de borden.

Lees verder

Leuven anders in beeld

20070929 Het academiejaar is nu echt gestart. Discobar Galaxie mocht de aftrap geven op de Oude Markt. Robin Broos, vaste fotograaf van Galaxie, maakte er deze foto.

Meer foto's vind je op Flickr.
Bekijk ook Drieduizend voor nieuwe foto's over Leuven.
Welkom van Robin Broos

Gratis blad informeert over Leuvense cultuur en vrije tijd

Uit_in_leuven_okt_2 Wie deze week door Leuven liep en de gratis krantenbakken bekeek, is het vast al opgevallen. Naast Steps en Pas-Uit lag een fonkelnieuw magazine: Uit in Leuven. Dit gratis maandblad voor cultuur en vrije tijd wil de Leuvenaars wegwijs maken in het grote cultuuraanbod. Naast redactionele pagina’s waar de belangrijkste blikvangers worden toegelicht, is er plaats voor een agenda met meer dan 500 activiteiten in verschillende rubrieken.

Lees verder

Leuven anders in beeld

20070927_3 Jurrasic Park in Leuven? Ja, het kan allemaal.
Als mensen op stap zijn nemen ze allerlei spulletjes mee, die ze maar al te vaak verliezen. Zoals de eigenaar van deze Tyrannosaurus Rex die vast een traantje gelaten heeft bij het verlies van zijn dinosaurus. Joke Druyts, fotografe van Drieduizend, merkte deze vergeten dino op.

Meer foto's kan je bekijken op Drieduizend of op Flickr

Gefundenes Fressen van Joke Druyts


Cursussen, duurder maar wel ecologisch

I1203 Je hebt het wellicht niet gemerkt, maar de cursussen die je dezer dagen in de Acco koopt zijn 4,2 procent duurder dan vorig jaar. Dat heeft niet met de index te maken, of met de gestegen prijzen van grondstoffen, een duurdere inkt of een scherpere inhoud. Neen, de gemiddelde cursus is duurder omdat hij voortaan gedrukt wordt op ecologisch verantwoord en recycleerbaar papier. Volgens de studentenvereniging LOKO zijn de studenten het ermee eens dat ze 3 procent meer betalen voor de cursussen - Acco betaalt zelf ook 1,2 procent.

Maar is dat wel zo? Is het leven als student in Leuven nog niet duur genoeg? En ben je bereid meer te betalen voor studiemateriaal als het een groen keurmerk draagt?

Aftellen naar Studenten Welkom

I1242 Vandaag vond in het stadspark in Leuven al de officiële Studenten Welkom van de KU Leuven plaats. Een leuk initiatief, maar overdag. Daarom krijgen de nachtraven morgenavond een herkansing tijdens de Studenten Welkom die de vzw Oude Markt, die de heren en dames caféhouders van de Langste Toog van het land al voor de negentiende keer organiseren. Helemaal gratis kan je er gaan kijken hoe de mafketels van Discobar Galaxie de Oude Markt voor de duizendste keer in lichterlaaie zetten. Het beeld kon evengoed een blik zijn op de markt vrijdagochtend, al zullen de frisdrankflesjes allicht vervangen zijn door lege glazen bier. 

Aarzel vooral niet om je bedenkingen, milde of ongezouten kritiek en foto's naar ons te mailen.

Al sportend door Leuven

Checkfotos We sporten en bewegen veel te weinig. Nochtans is sport het gezondste tijdverdrijf dat er bestaat. Sport verjongt je lichaam, houdt je gewicht onder controle en zorgt er voor dat je minder stress hebt.

Kenny Schauvlieghe uit Gent wil hier samen met HealthCity iets aan doen. Vanaf 15 september trekt Kenny naar zes Vlaamse steden met zijn sportprogramma Health in the City. Wie zegt dat je in een stad niet kan sporten? Bankjes, bushokjes, drempels en trappen, allemaal fitnesstoestellen binnen handbereik.

Lees verder

Daar zijn ze weer...

I1210_2 Ze zijn er weer. Niet de Zeeuwse mosselen of de maatjesharing. Wel de studenten. En ze zijn dit jaar met goed 33.000, waarvan ongeveer vijfduizend absolute nieuwkomers. Op hen wacht negen maanden vol cantussen, doorza kavonden op de Oude Markt en in de Fakbars, colleges, examens en deliberaties. Op u wacht het einde van een al dan niet rustige zomer, moeilijk autorijden op de drukke invalswegen door de talloze fietsers en aanschuiven wanneer u 's middags een broodje wil bestellen.

Bent u blij dat de studenten opnieuw zijn aangekomen in hun tijdelijke habitat? Of hadden zomermaanden gerust nog enkele maanden langer mogen duren?

Marktrock en protest: aflevering 247

Ken_smallHet lijkt erop dat Marktrock nu wel al alle krediet heeft verloren in de Leuvense binnenstad. Na een vereniging die zich inzet voor de rechten van rolstoelgebruikers, de handelaars en de politiek zijn het nu de omwonenden van het voor de eerst ingezette Hoover- en Ladeuzeplein die van hun tak maken. De reden: geen afspraken op voorhand, meer dan een week lang lawaai, een onaangekondigd Marktrockcafé in hun achtertuin en de arrogante houding van de organisatie. 'Als ze voor de volgende editie niet wat beter communiceren, hoeft Marktrock niet meer terug te komen naar het Ladeuzeplein', zegt één van de omwonenden. Ze hebben meteen een brief geschreven naar het stadsbestuur. Dat is tot nu toe de organisatie van het driedaagse stadsfestival de hand boven het hoofd blijven houden, maar wat het zal doen nu ook de gewone man op de straat kritiek levert, is onduidelijk. Copywright foto: Netwise.

Allemaal harde taal, maar denkt u? Kan Marktrock beter wegblijven van het Ladeuzeplein of misschien van Leuven tout court.

Leuven anders in beeld

20070922_2 Het academisch schooljaar begint morgen en dat zal Leuven geweten hebben. Veel studenten zitten liever op kot dan heen en weer te pendelen. Alleen wonen is een stukje volwassen worden, van thuis weg en op je eigen benen staan. Maar af en toe toch ook eens horen hoe het thuis gaat. Dat merkte ook Liesbeth Lacroix op, fotografe van Drieduizend, en legde dat vast in deze foto.

Bekijk meer foto's op Drieduizend.


Phone Home van Liesbeth Lacroix

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!