Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Marktrock en protest: aflevering 247

Ken_smallHet lijkt erop dat Marktrock nu wel al alle krediet heeft verloren in de Leuvense binnenstad. Na een vereniging die zich inzet voor de rechten van rolstoelgebruikers, de handelaars en de politiek zijn het nu de omwonenden van het voor de eerst ingezette Hoover- en Ladeuzeplein die van hun tak maken. De reden: geen afspraken op voorhand, meer dan een week lang lawaai, een onaangekondigd Marktrockcafé in hun achtertuin en de arrogante houding van de organisatie. 'Als ze voor de volgende editie niet wat beter communiceren, hoeft Marktrock niet meer terug te komen naar het Ladeuzeplein', zegt één van de omwonenden. Ze hebben meteen een brief geschreven naar het stadsbestuur. Dat is tot nu toe de organisatie van het driedaagse stadsfestival de hand boven het hoofd blijven houden, maar wat het zal doen nu ook de gewone man op de straat kritiek levert, is onduidelijk. Copywright foto: Netwise.

Allemaal harde taal, maar denkt u? Kan Marktrock beter wegblijven van het Ladeuzeplein of misschien van Leuven tout court.

Reacties

Ik vond het Ladeuzeplein een schitterende keuze, goede zichtbaarheid, ruimte, .... Ik kan best begrijpen dat bewoners niet echt super enthousiast zijn. Een deel van de hinder zal altijd blijven. Maar ik denk dat een groot stuk van de problemen volgend jaar al kan aangepakt worden. Het is aan Marktrock om zo snel mogelijk met alle partijen rond de tafel te gaan zitten.

 Bart op 24 september 2007 om 10:24

Voer het plan om Marctrock nog op het Ladeuzeplein te doen al maar af !
Wie zin heeft om al dat geboenk te horen OK, maar dat omwonende gedwongen worden om dit lawaai constant te moeten aanhoren is onmenselijk.
Niet alleen omwonende, want zelfs op 3 KM van het centrum was de muziek ? ! nog zeer goed hoorbaar ,zodanig zelfs, dat wij eraan denken om bij eventuele volgende edities onze tuin open te stellen voor luisteraars die het iets minder luid willen ! Wij proberen in ieder geval om Leuven te ontvluchten bij dergelijk lawaai.
Deze opmerkingen gelden eveneens voor de "festiviteiten " in de Brabanthal. Zolang dit beurzen zijn, geen probleem. Eens men denkt aan optredens van groepen ed. mag je dit voor mijn part schrappen. Ik zal zelf wel bepalen naar welke muziek ik op welk moment wil beluisteren !
Denk bij elke organistaies eens aan de mensen rondom, die dit allemaal niet gevraagd hebben !

 Anne Davus op 24 september 2007 om 12:56

waar zijn we mee bezig, van het vroeger idee om plaatselijke artiesten een kans te geven is niks meer over,als ze dan toch zo een festival willen houden dat ze dan een lokatie buiten leuven zoeken zodat er niemand last van heeft dan .daar is iedereen mee gediend en de handelaren van het leunvense nog het meeste

 gerhard smets op 24 september 2007 om 16:18

Tja, wij wonen op zo'n 3km van Leuven, en horen (bijna) ieder jaar de muziek tot thuis, hetgeen wel fijn is. Maar da's een persoonlijke mening, het stoort ons niet, het is maar een 3-tal dagen per jaar. En ja, pro's en contra's zijn van alle tijden zeker ...

 Frederik op 25 september 2007 om 08:29

het is schandalig hoe dat iedereen reageert,over de keremis hoort men niemant klagen en dad duurt zelfs langer

  op 25 september 2007 om 16:01

Laat ons ineens alles afschaffen.Alle festivals,de auto's,de vliegtuigen,de studenten,de kinderen en al de azijn pissers...want die maken allemaal te veel lawaai.Misschien een beetje meer verdraagzaamheid.

Pat op 27 september 2007 om 22:12

Mrock werd indertijd opgericht om animatie in de stad te brengen tijdens de zomer
De horeca sloot toen in juli/augustus
De Grote Markt was leeg
En een zeldzame toerist kon er niet in gulden betalen
Vandaag is die situatie gekeerd
Integendeel zelfs, handelszaken sluiten de dag voor Mrock "wegens onbereikbaarheid"
Als Mrock de leefbaarheid van de stad in de zomer meer kwaad dan goed doet, moet men overschakelen op andere gespreide en kleinschalige initiatieven

 joe op 5 oktober 2007 om 10:09

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!