Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
En M werd geboren...

M Het stedelijk museum heeft, precies honderd weken voor het immense complex de deuren opent, een nieuwe naam. Het is M geworden, en de ondertitel is M van Museum van Leuven. M dekt volgens de naambepalers volledig de lading. M kan staan voor mode, modern, maar is vooral ook een naam die iedereen, waar ook ter wereld kan uitspreken. Wat ons betreft kan de naam er best mee door, maar we zijn vooral wild enthousiast van de eerste tentoonstelling die op stapel staat. Met 'De passie van de meester' brengt M het werk van de meer dan doorsnee begaafde Vlaamse meester Rogier van der Weyde tot leven. Je kan, tot de werken af zijn, de vorderingen aan M hier volgen.

Bent u het eens met de naam van M?

Reacties

Goed gekozen, maar het lijkt wel heel hard op dat van Winkelwijk de Mechelsestraat, nl
M,

of ...

e M van Mertens schoenen kan ook natuurlijk > dit kreeg ik al eens naar mijn hoofd geslingerd toen er nog 5 "Mertensen" waren in de M, < nu nog 3 maar dit zijn blijvers

Erik

 Meulemans op 18 oktober 2007 om 10:12

Zo...

M...

Zoals daar zijn:
M de baas van James Bond
M van McDonalds
M een film over een kindermoordenaar
M van Metro (de treintjes ja)
M van 2 radio stations
M van Man
M van ISO metrische schroefdraad
M van Medium
M van Mature rating
M van een aantal muziek groepen/zangers
M van Macy's
M voor Malta
M van Myasishchev
M van Mol (chemie)
M van Mega (MB)
M voor zoveel meer, maar toch niet als dit...
Het is bedacht door marketing mensen natuurlijk...

Z op 18 oktober 2007 om 10:23

spijtig dat er niet iets origineel uit de bus komt...de M van Migros = een van de grootste warenhuizen in zwitserland, die hun deuren nu ook openen in Duitsland, schijnt ons echt iets te goedkoop voor zo een prachtig museum

 gasser-bruynincx op 18 oktober 2007 om 17:34

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!