Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Exit RecuPC... een vervolgverhaal

Winkel Het heeft vanavond stevig gestoven in de Leuvense gemeenteraad, die overigens voor het eerst perfect live te volgen was. Onderwerp van de twist tussen schepen Jaak Brepoels (SP.A) en raadslid  Magda Aelvoet (Groen!) was de manier waarop de vereffening van het sociale tewerkstellings- en opleidingsproject RecuPC  verloopt. Dat project ging op het einde van de zomer in vereffening, 25 mensen verloren er hun job. Aelvoet klaagt over een gebrek aan transparantie en duidelijkheid voor de werknemers, Brepoels blijft bij zijn standpunt dat het vereffeningsverslag moet afgewacht worden. Het standpunt van de werknemers tekenden onze collega's van Leuven Centraal op. Het artikel dat we vorige week over dit delicate onderwerp schreven zette wat kwaad bloed bij sommige van onze lezers.

Maar wat denkt u, is er iemand schuldig aan de manier waarop het pijnlijke dossier wordt afgehandeld? Of is iedere vereffening in de regel pijnlijk?

Reacties

op leuvencentraal zijn alvast enkele reacties opgetekend: http://leuvencentraal.org/Schepen-Brepoels-reageert-op#forum221

leuven centraal op 24 oktober 2007 om 19:36

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!