Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Interactieve kaart

KaartjeIedereen kent ze. De eerstejaarsstudenten die, gewapend met kaart en gsm, in de Leuvense straten rondlopen, vaak tot de conclusie komen dat ze de weg kwijt zijn en dan toch maar vragen 'Excuseer, kan u me de weg wijzen naar...'. Wel, die studenten kunnen wel eens behoren tot een langzaam uitstervend ras. Dankzij Ruben Lagatie, een masterstudent, behoren kaartjes van Leuven zoals dat hier afgebeeld is, stilaan tot het verleden. De brave man ontwierp namelijk een wiki-kaart van het stadscentrum van Leuven. Daarop kan je zelf praktische zaken, zoals de tandarts, de apotheker, kebabtent en supermarkt toevoegen. Maar evengoed kan je erop kwijt waar jij pinten gaat hijsen en je vermoeide lichaam 's nachts te slapen legt. Wij zijn er alvast wild enthousiast over, en zeker aangezien nog veel praktische functies, zoals routeplanners, in het verschiet staan.

Maar wat denk jij ervan? Een handige tool? Een perfecte manier om de weg naar huis te vinden na een nacht stappen? Of een ideale apparaat voor stalkers en een ramp voor de privacy?

Reacties

Geachte heer,
Proficiat met uw initiatief. Graag had ik van u info i.v.m.
1) Hoe ontwikkelde u de geometrie deze kaart?
2) Hoe denkt u de actualisatie van de nieuwe straatnamen te organiseren?
3) Denkt u eraan om in de toekomst themakaarten zoals bouwzones, recreatiezones, overstromingsgebieden enz. op te nemen?
Vriendelijke groeten
Gerard De Boer
Weesbeekdal 69
Erps-Kwerps

 Gerard De Boer op 12 oktober 2007 om 11:27

Beste,

ik ben bezig aan een nieuwe versie, die gebruik maakt van de google map API. Dit zorgt voor het feit dat de kaarten rechtstreeks van google worden gedownload (en dus ook de meest recenste), wat een antwoord geeft op je tweede vraag. De huidige kaart werd overtekend met specifieke gebouwen, maar bij de nieuwe kaart wordt het mogelijk om zelf gebouwen toe te voegen door middel van het tekenen van een polygon op de kaart. Het zou dus ook mogelijk moeten zijn om hetzelfde te doen met bepaalde zones.

Ruben

Ruben Lagatie op 12 oktober 2007 om 13:08

Ruben,
Heel goed gevonden, doe zo verder.
Omerke.

 Omerke op 16 oktober 2007 om 09:11

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!