Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Plastic of waarborg?

72157367_9566ac81e8 De Leuvense fakbars, aflevering 35. Na een overlegronde op het stadhuis en de studentenkringen opnieuw tot de conclusie gekomen dat de maat meer dan vol is met de overlast aan de fakbars. Eerder waren extra studentenstewards aangekondigd en werd zelfs meer dan hardop nagedacht over een sluitingsuur voor de goedkope studentencafés. Maar van het nieuwste voorstel zijn we helemaal zeker dat het voor commotie zal zorgen. Zo wordt overwogen om ofwel een waarborg voor glazen in te voeren - de kapotgesmeten glazen op straat zijn één van de belangrijkste exponenten van de overlast - ofwel om het bier voortaan te serveren in plastic bekers.

Ons lijkt het een nachtmerrie om je vers gespoelde glas te moeten vervangen door een al dan niet biologisch afbreekbaar vehikel, maar misschien hebben we ongelijk. Wat denkt u? Glas met waarborg, plastic of gewoon glas en geen overlast meer?

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!