Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Voorlopige tweede plaats in zonnerace

Belgisch team van de Universiteit Leuven neemt deel aan de World Solar Competition, een race in Australië voor auto's op zonne-energie.

D520_2 Na een welverdiende rustdag trok de zonne-auto van Groep T, de Umicar Infinity, weer de baan op. Ze hadden bij vertrek 1u22 achterstand op het Nederlandse Team Nuna4 en 22 minuten voorsprong op de Australische zonneruiters Aurora. Het weer was goed en de sterke winden deden de auto niets. De Umicar had wel last van een lekke band en wat technische probleempjes, maar de batterijen konden intussen goed opgladen in de zon. Bij aankomst bleek dat de achterstand tot het Nuna4team geslonken is tot ongeveer 60 minuten. De voorsprong op Aurora bedraagt meer dan een half uur. De volgende dagen volgt de laatste rechte lijn naar Adelaide. (Foto's Umicore Solarteam)

Update: Het team wist de tweede plaats te behouden. Proficiat!

We lezen op de weblog van het team: "We moesten onze tweede plaats verdedigen en onze voorsprong op Aurora behouden. De eerste helft van de race - van Darwin tot Alice Springs - werd het snelst afgelegd door het team uit Delft. Tijdens dat deel hadden wij anderhalf uur verloren door technische problemen. Het achterhouden van Aurora bleek geen probleem. Tegen 95 km/u reed de Umicar Infinity vlot naar Adelaide. Het werd heel nipt, maar we haalden de finish om exact 9u13!"

G520 C520 B520 F520

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!