Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Wanneer komt het rond voor het Tafelrond?

0000431aaCallewaer_jan250906option2 Wanneer komt Jan Callewaert, de grote baas van het in Leuven gevestigde en beursgenoteerde bedrijf Option, eens op de proppen met een concreet plan voor het Tafelrond op de Grote Markt. Dat gebouw staat nu al vijf jaar leeg. Callewaert kocht het twee jaar geleden voor de ronde som van 6,4 miljoen euro, maar heeft er eigenlijk nog niet echt van kunnen genieten. Misschien heeft de man het te druk met zijn bedrijf of OH Leuven, waarvan hij hoofdsponsor is, maar feit is dat als hij niet snel met een plan komt afzetten, hij aankijkt tegen een fikse leegstandsbelasting. Een hotel? Een restaurant? Een link tussen het bedrijfsleven en de universiteit zoals Callewaert twee jaar geleden zelf suggereerde? Wie zal het zeggen.

Wat denkt u? Wordt het hoog tijd dat het historische Tafelrond een nieuwe invulling krijgt? En wat mag dat van u dan wel zijn?

Reacties

GReets
Zo een mooie gebouw in centrum van leuven moet toch iets mee doen al was het nog een cafe.
Geen shoenwinkel AUB of C&A
gr 60 jarige leuvenaar luc

 luc op 5 november 2007 om 11:54

Wat dacht u van een hotel? Leuven heeft er te kort.

 Chris op 6 november 2007 om 10:46

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!