Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Wortels en rapen dagen pizza en friet uit

20060903_fvddDat de KU Leuven, de KH Leuven en het Lemmensinstituut bezorgd zijn om het algemeen welzijn van hun studenten is al genoegzaam bekend. Denk maar aan de talloze sportmogelijkheden. Maar nu gaan de instellingen voor hoger onderwijs een stapje. Omdat de studerende jeugd al te vaak nalaat op tijdens de academische werkweek voldoende groenten en fruit te consumeren, pakken de instellingen en een aantal partners uit met de Groentetas. Daarin vind je, voor de prijs van 5 of 10 euro, voldoende groensels en fruit om een gezonde maaltijd voor jezelf of voor je kotgenoten te kokerellen. Een mooi initiatief voorwaar, zeker omdat het gaat om groenten die zonder chemische toevoegingen gekweekt worden door de medewerkers van een sociaal tewerkstelling.

Wat denk jij ervan? Een snode zet van de groentemaffia of een grotere doelgroep aan te spreken? Hou je het liever bij de tomatenpulp op je pizza en de uitjes in je tartaresaus? Of juich je de Groentetas volmondig toe? Laat het ons weten.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!