Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Concert- en congresscomplex aan de Kop?

FullmonthykopieKrijgt de Kop van Kessel-Lo een concert- en congresscomplex? De kans is bestaande, want bij de projectontwikkelaar wordt stevig nagedacht over die optie. Volgens de initiatiefnemers is een goede concertzaal, met een stevige akoestiek en voldoende zitplaatsen echt nodig in Leuven. In de schouwburg van 30CC kan immers maar een beperkt aantal mensen ten volle en op een comfortabele manier genieten van een voorstelling. Ook roepen de Leuvense bedrijfsleiders al langer om een congressfaciliteit. Maar toch is het nog lang niet zeker dat het complex er komt, want het stadsbestuur moet al diep in de geldbeugel tasten voor de renovatie van Het Depot en de bouw van het stedelijke museum M. Daarom denken de initiatiefnemers de nodige fondsen te vind en bij de privé-sector. Een Londense investeerder zou alvast geïnteresseerd zijn, maar ook een aantal Leuvense bedrijven lijken zich te verenigen. Een pluspunt is dat de Kop van Kessel-Lo meteen een fraai uithangbord krijgt en zo meer dan ooit de link kan leggen tussen Kessel-Lo en het stadscentrum. Een andere optie is dat er woningen worden gebouwd op de plaats die aanvankelijk voorzien was voor een bioscoopcomplex. Op het kaartje gaat het overigens om het centrale gebouw met nummer 7. Het luxehotel met nummer 9 komt er normaal gezien ook.

Vindt u dat Leuven nood heeft aan een concertzaal van topniveau en een congressfaciliteit? Of zijn woningen meer nodig? En kan de Kop van Kessel-Lo een extra publiekstrekker goed gebruiken? Uw mening telt!

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!