Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De Kop wordt duur

Beeld4d_2 Beeld1c_2 De Kop van Kessel-Lo, het prestigeproject dat de link tussen Leuven en haar grootste deelgemeente definitief moet leggen, is weer wat duurder geworden. Uit een nieuwe raming, die gisteren werd goedgekeurd door de gemeenteraad, blijkt dat de werken aan de straten rond het stadsontwikkelingsproject liefst 3,5 miljoen euro duurder is geworden ten opzichte van de vorige raming. De herziening kost de stad  2,8 miljoen euro meer. Volgens schepen Dirk Robbeets heeft dat de maken met de niet bepaald geringe complexiteit van de werken en met de snelheid waarmee de werken moeten afgehandeld worden. Bovendien moet  de omgeving van de toekomstige kop te gebruiken blijven door fietsers, voetgangers en automobilisten. Maar in ruil voor die aanzienlijke meerkost krijgt Kessel-Lo meteen wel een fraai staaltje van architectuur. Vooral de brug aan de Martelarenlaan, een ontwerp van het befaamde Brusselse kantoor Ney, is een streling voor een oog. Getuige daarvan deze schitterende schetsen (met dank aan ir. Arnout van Vaerenbergh).

Wat denkt u ervan? Wordt de Kop van Kessel-Lo te duur voor de Leuvense (en Kesselse) belastingsbetalers? Of heeft u graag wat geld over voor een nieuwe architecturale blikvanger in de stad?

Reacties

Den Tobback doet toch zijn eigen goesting,en wij zullen wel betalen.Hij zal hier en daar wel de accijnsen opslagen,zoals de zakken van het huisvuil(+0.50 €).Waar ik woon ,is jezeke lang geleden eens geweest,spijtig dat ge er nu moet oppassen,dat ge niet in een put valt op de rijbaan? Maar ja wij zitten ver van het centrum,hier komen geen toeristen.Vergeet de accijnshuisjes niet te plaatsen,dan kunt je laten betalen voor dit gebruik .

 De Moor François op 27 november 2007 om 12:11

veel te duur

willy op 27 november 2007 om 18:29

Ookal dragen wij er rechtstreeks of onrechtstreeks voor bij -er wordt wel eens gezegd dat het opdrijven van de parkeerboetes de verbouwingswoede van de laatste jaren moet financieren- ik vind dat Leuven er de laatste jaren veel mooier, properder, gezelliger,... ja ook toeristischer op geworden is. Goe gedaan Louis!

op 28 november 2007 om 19:12

Gaat het over het welzijn van de mensen of over prestige? Hoe denkt een socialist normaal gezien hierover?

 marleen op 6 december 2007 om 18:06

Prestige projecten doe je of doe je niet. Verder heeft het te maken met durf van de stadsverantwoordelijken en de architect om verder te gaan dan een veilg volks stramien. Het ontwerp zoals indertijd in Mozaiek gepresenteerd werd, is veelbelovend. Maar dat was de stadskant van de NMBS geul ook. Het KBC compex is echter uitgedraaid op een ramp. Kijken naar het KBC complex maakt van mij een ramptourist. Het KBC compex, hoewel een beloftevol project, is door de aankleding een mislukking, vuil, zwart, grijs, wit en mottig. En het middenste gebouw is er een met een waterhoofd dat ieder kan omvallen.
Hoe wordt de aankleding, welke kleuren durft men te gebruiken, wat is het lijnenspel. In dat opzicht zijn o.a. de gebouwen van de Lijn, Stella Artois en Inbev lichtende voorbeelden, om nog maar niet te spreken van het complex op het oude terrein van het Stuk in de parkstraat. Naar mijn mening zouden de archtecten nog verder moeten durven gaan in het gebruik van kleuren.
En dat kost geld. Ja dat kost geld. De vraag is willen we angsvallig binnen de lijntjes blijven kleuren, of willen we buiten de krijtlijnen van het dagdaaglijkse gaan? Het zou inderdaad weggegooid geld zijn, indien er geen toegevoegde waarde zou ontstaan, en dat is de verantwoordelijkheid van de stadsverantwoordelijken en de architecten.

 Michiel Ruiter op 10 december 2007 om 16:30

Ik vind het ontwerp echt mooi. Het verantwoordt de meerprijs wel. Architectuur kan Leuven nog meer op de kaart zetten.

Greetzzzz

 lieven op 15 december 2007 om 23:26

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!