Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De Villa blijft leeg

Betoging_krakers_leuven_indymedia_1 Vijf maanden na de ophefmakende ontruiming van het semi-legendarische kraakpand Villa Skwattus Dei in de Schapenstraat, is er in het gebouw weinig tot niets gebeurd. CCC, de vastgoedpoot van Opus Dei, heeft plannen om van het gebouw een studentenresidentie te maken, maar de krakers, die er al zeven jaar woonden, volkskeukens, debatten en concerten inrichten, zaten in de weg. Toen de krakers weg waren dacht iedereen dat CCC wel spoedig met de dringende renovatiewerken zou beginnen. Maar niets is minder waar. Leuven stond een week na de ontruiming zelfs stevig op zijn kop, met brandstichtingen, vandalisme en een rumoerige betoging als cumulatiepunt. Maar al die commotie kon CCC er blijkbaar niet toe aanzetten haast achter de werken te zetten. De krakers zelf betreuren de situatie en begrijpen niet goed waarom zij zo hoognodig weg moesten uit hun geliefde pand. De foto komt van de website indymedia.be.

Wat vindt u ervan? Moet CCC sneller werk maken van de renovatiewerken? Geven ze de krakers nu een goede reden om opnieuw panden te kraken? Moeten eigenaars van leegstaande panden aangezet worden om op korte termijn werk te maken een herbestemming?

Reacties

Krakers hebben nooit een goede reden om panden te kraken. Van iemands anders eigendom blijf je af. Je gaat ook niet iemands wagen gebruiken omdat die al enkele dagen ongebruikt op de oprit staat. Natuurlijk is er de vraag of de overheid niet sneller zou mogen reageren op leegstand. En wat mij betreft mag daar zeker werk van gemaakt worden, net zoals een beter toezicht op de huurwet. Maar krakers hebben altijd ongelijk.

bert vanhellemont op 30 november 2007 om 13:42

Wonen is een basisrecht dat zelfs in dit "rijk" land geen realiteit is.
Eigenaars van lege gebouwen moeten renoveren of verkopen en ja liefst op korte termijn.
De krakers hebben gelijk met wat ze doen!

 carla op 11 december 2007 om 09:58

Wonen is een basisrecht dat zelfs in dit "rijk" land geen realiteit is.
Eigenaars van lege gebouwen moeten renoveren of verkopen en ja liefst op korte termijn.
De krakers hebben gelijk met wat ze doen!

 carla op 11 december 2007 om 09:58

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!