Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Orde in het fietsrek

0004817ac Het Leuvense gemeenteraadslid Hedwige Nuyens juicht het initiatief van het stadsbestuur om meer fietsenstallingen te plaatsen op de winkelas in het centrum volmondig toe. Maar alles kan beter. Ze stelt voor om verwaarloosde en achtergelaten fietsen te laten verwijderen. Ook staat de stad vol met fietsen van 'langparkeerders' die hun rijwiel maar sporadisch gebruiken. Daarom zouden er stallingen voor kort- en langparkeren moeten komen. In die laatste kunnen bijvoorbeeld studenten met vakantie of in de blokperiode hun fiets kwijt. Op de andere plaatsen in de stad zou een fiets maar 48 uur in een stalling mogen staan.

Een goed idee? Ergert u zich ook blauw aan de fietsen zonder zadel en een geplooid wiel die het aantal beschikbare stallingen verminderen? Laat het ons weten.

Reacties

achtergelaten fietsen zijn inderdaad een enorm probleem. als inwoners van het centrum worden wij dagelijks geconfronteerd met fietsen die vlak voor onze deur vastgeketend staan of liggen!! soms weken lang...

 keustermans op 26 november 2007 om 10:39

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!