Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Verbond der Jaartallen Leuven: een woordje uitleg

Verbondslogo_rood_186_x_212 De  "Mannen van het Jaar" zijn sinds 1890 Leuvense Vriendenkringen "Mannen van het Jaar" ontstaan met de stichting van de "Mannen van 1840" in Café Biekorf langs de Naamsestraat te Leuven. Ze vormen dan ook een typische eigenaardigheid in het verenigingsleven in Leuven, uniek in Europa en wellicht zelfs op wereldniveau.

Vriendenkringen "Mannen van het Jaar" worden opgericht enkel en alleen op basis van hetzelfde Geboortejaar en bestaan uitsluitend uit mannen. Sedert het ontstaan van de "Mannen van 1840" mogen de vriendenkringen "Mannen van het Jaar" zich traditioneel jaarlijks verrijken met een nieuwe groep mannen die 40 jaar worden - dit zonder onderscheid te maken van rang , stand , godsdienst, politieke of filosofische geaardheid.

Gedurende 10 Jaar organiseren ze samen in vriendschap allerlei activiteiten van zowel Sociale , Folkloristische en Culturele aard. Op hun 50ste verjaardag treden ze dan toe tot  De Abrahams en worden ze verondersteld te weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt.

Zo wordt op 14 maart 2008 het 131ste Jaartal "Mannen van 1969" gesticht in de Raadskelders van het Stadhuis Leuven op de Grote Markt.

Bent U geboren in 1969 en wilt U aan de basis liggen van de Vriendenkring "Mannen van 1969"?
Neem dan contact op met De Voorzitter of het Secretariaat van de "Mannen van 1959"

Wil u graag meer weten over deze vereniging? Klik dan hier door naar de site van Mannen van 1959.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!