Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Davy, Maarten en Michel winnen eindejaarsloop

Image011_2 Corrida weer groot succes
De winnaars zijn bekend: Davy Segers won de ronde van vier kilometer, Maarten Van Steen haalde 'goud' op de acht kilometer en Michel Basemans legde in amper 37 minuten de 12 km af. Bij de vrouwen liepen Veerle Van Linden (4 km), Griet Vandensande (8 km) en Murielle Dewinter (12 km) het snelst. De uitslagen vind je hier.

3.800 liefhebbers
Ondanks het wisselvallige weer kwamen er maar liefst 3.800 mensen opdagen voor de eindejaarscorrida. Deze stadsloop gaat al voor de elfde keer op rij door in het centrum van Leuven. Om half elf verzamelde de athleten voor de ronde van vier kilometer aan de start, een half uur later volgde de sportievelingen voor de acht en twaalf kilometer.

Omloop
Het startschot weerklonk aan het Martelarenplein. Na de lange Bondgenotenlaan liepen de lopers langs het Fochplein en over de Grote Markt. Vervolgens de Naamsestraat omhoog en via de Parkstraat en de Vesaliusstraat langs het Stadspark. De laatste etappe liep langs het Ladeuzeplein, Leopold I-straat, Justius Lipsius en via de Maria-Theresiastraat naar de finish aan het station.
Volgend jaar vind de 12e editie plaats op 28 december 2008.

Klik hier voor meer foto's

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!