Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Is Leuven saai?

I1132 Je moet het de KU Leuven nageven; ze is erg eerlijk. Uit een onderzoek bij 1.500 leerlingen van het laatste jaar in het secundair onderwijs door de eigen Cel Marketingadvies is gebleken dat de Leuvense Alma Mater een wat dubbelzinnige reputatie geniet bij de aankomende studenten. Akkoord, Leuven komt uit het onderzoek als de beste universiteit met de beste lessen, de beste begeleiding en het meest waardevolle diploma. Maar anderzijds heeft de KU Leuven de reputatie bijzonder moeilijk, conservatief en zelfs saai te zijn. Een werkpunt, noemt de Cel Marketingadvies het in de Campuskrant. 'We zijn nu eenmaal de oudste universiteit van het land en dat gaat gepaard met een aantal tradities. Samen met de stad moeten we ervoor zorgen dat we tal van activiteiten en initiatieven ontwikkelen die aantonen dat Leuven wél bruisend en gericht is op studenten.'

Bent u het eens met die conclusies over de KU Leuven? Is de universiteit werkelijk zo saai of valt het al bij al nog mee? Of hangt de opwindendheid van de unief gewoon af van wat je er zelf van maakt?

Reacties

Leuven wordt inderdaad alsmaar saaier, o.m. door semesterexamens (op vraag van de studenten nota bene !), internet, etc.
Oplossing : lid wordn van Corps Flaminea.

 Flaminea op 20 juni 2008 om 12:14

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!