Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: Vindt u de Diestsestraat de beste winkelstraat van Vlaams-Brabant?

Nbleuvendiestsestraat_2 Volgens een rapport in Het Nieuwsblad is de Diestsestraat in Leuven de beste winkelstraat van Vlaams-Brabant.

Je vindt er zowel de grote ketens als meer orignele zaken en unieke producten. De autovrije winkelstraat biedt dus heel wat afwisseling.

Ben je het ermee eens en vind je de Diestsestraat de beste winkelstraat van Vlaams-Brabant? Ga je hier vaak winkelen? Vind je een andere winkelstraat aangenamer of gezelliger?

Reacties

Sinds 6 jaar ben ik weg uit Leuven en woon in oostenrijk.Telkens dat ik naar Leuven kom ben ik ontgoocheld.Mooie winkels verdwijnen voor ketens.
Goede bakkers zoels Vanparijs en Van Uytven zijn weg,het enige dat je overal vindt is Moreau BAH!
Ik vind zeker de Diestsestraat NIET de beste winkelstraat,ik weet niet hoe het mogelijk is dat er mensen zijn die dat wel vinden.Waarschijnlijk boeren die 1X in het jaar naar de stad komen.

 Mannaert Linda op 16 december 2007 om 18:36

Ik ben een goeie 6 jaar weggeweest uit leuven. sinds april dit jaar woon ik er terug. het eerste wat mij opviel waren het aantal oostblokkers die hier rondhangen. onder mijn appartement krioelt het soms van polen + wagens met poolse nummerplaten. pas opende een heuse poolse shop door en voor polen (vensterreclame in het pools, spreken en begrijpen: pools). aan de overkant telefoonwinkels, nachtwinkels en kebabzaken.
open als ik ben al geprobeerd een gesprek aan te knopen: hopeloos....
in de diestsestraat hetzelfde. om de 20 meter oostblokse of balkanmuzikanten, vermoedelijk samenwerkend.
ik hoor van jongeren dat de eens zo gezellige oude markt tijdens uitgangsdagen geteisterd wordt door noordafrikanen uit brussel en mechelen
waar is het op zo'n korte tijd naartoe gegaan met mijn leuven?
voor het eerst in mijn 45-jaren voel ik mij niet meer thuis in leuven....

keustermans patrick op 17 december 2007 om 12:43

bij mijn weten zijn er heel wat meer boeren in Lermoos en omgeving dan in Vlaanderen!

 firmin serré op 23 november 2016 om 16:48

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!