Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Stad pakt wildplassers aan

Urilift Het Leuvense stadsbestuur bindt de strijd aan met wildplassers. Vooral op donderdagavonden en in het weekend worden talloze gevels in de binnenstad geteisterd door mensen die snel even moeten en niet kunnen wachten tot ze thuis of opnieuw op café zijn. Daarom onderhandelt het stadsbestuur met een firma om verzinkbare toiletten te plaatsen op strategische plaatsen (zoals te zien op de foto). Burgemeester Tobback zegt dat ook wordt onderzocht of een alarmsysteem nodig is voor mensen die nog op toilet zitten wanneer ze terug omlaag zakken.

Bent u al eens het slachtoffer geweest van gevelpissers? Vindt u het goed dat de stad hieraan iets doet?

Reacties

Als er nu eens één manier is om toiletten niet te gebruiken dan is het om ze verdekt op te stellen. Denkt men nu echt dat een wildplasser, in de wind zijnde, een muntje gaat zoeken om dan het risico te lopen om levend begraven te worden in een verzinkbaar toilet?

 AS op 17 december 2007 om 09:32

Beste stef, als fabrikant van de vernoemde UriLift wil graag uw opmerkingen toelichten.

1- Veiligheid van onze producten is een van de meest belangrijke aspecten. Uw opmerking is daarom terrecht. Het is echter zo dat de toiletten manueel bediend worden. De toiletten gaan daarom niet automatisch omhoog en omlaag. Maar er is altijd iemand die daarvoor bevoegd is aanwezig. Hiedoor is het verdwijnen onder de grond uit gesloten. Wij hebben bijna 100 urinoirs geinstalleerd in 50 steden in waaronder, dus we kunnen uit ervaring spreken.

2-De "wildplasser" is inderdaad niet bereid om te betalen, vandaar dat gebruik gratis is.

3-De "wildplasser" is inderdaad niet bereid om een urinoir/toilet op te zoeken, vandaar dat de urinoirs altijd op drukke routes met veel uitgaanspubliek centraal en goed zichtbaar geplaats worden. Omdat deze locaties overdag door een ander publiek bezocht worden en een andere bestemming hebben worden ze ondergronds opgeborgen en in de avonduren bv tussen 21.00 en 06.00 bovengronds staan. Hierdoor zijn overlast voor omwonenden en vandalisme uitgesloten.

Op onze website www.urilift.be staat nog verder informatie inclusief een demovideo.

Ik dank u voor uw terrechte opmerkingen. Ik kan zien dat ik hier met een expert te maken heb.

groet wim hermans

 wim hermans op 17 december 2007 om 23:17

Dat ze dan eens beginnen met de wilplassende en kakkende honden aan banden te leggen.

 kris op 18 december 2007 om 08:24

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!